Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Subsidie culturele evenementen

  Organiseert u een evenement dat bijdraagt aan het culturele klimaat in Gorinchem? Dan kunt u een aanvraag doen voor een subsidie culturele evenementen en projecten.

  Deze subsidie is bedoeld om een goed cultureel aanbod van evenementen te maken voor alle inwoners van de gemeente Gorinchem.

 • Demonstratie of betoging houden

  Iedereen mag een demonstratie of betoging organiseren. U moet wel een kennisgeving doen van de demonstratie of betoging. Doe dit minimaal 48 uur van tevoren, het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee.

 • Meer groen in uw straat

  Wilt u meer groen in de straat? Daar kunnen u en uw buurtbewoners zelf aan meehelpen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een geveltuin tegen uw huis, het plaatsen van plantenbakken of door een (gedeelte van) een openbaar plantsoen of groenstrook te gaan onderhouden. Dit noemen we: adoptiegroen. 

  Wilt u aan de slag? Meld dit dan wel eerst bij de gemeente via onderstaande knop.

 • Automatische incasso

  U kunt uw aanslagen gemeentelijke belastingen via automatische incasso in elf gelijke maandelijkse termijnen betalen. Als u geen DigiD heeft kunt u het machtigingsformulier downloaden en opsturen naar de gemeente.

 • Subsidie scholing of training vrijwilligers

  Wilt u subsidie aanvragen voor het betalen van scholing of training van vrijwilligers in Gorinchem? Vanaf 2021 gelden er nieuwe nadere regels. Bekijk deze goed voor het aanvragen van uw subsidie.

 • Subsidie onderwijs voor volwassenen

  Maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties kunnen subsidie aanvragen voor onderwijs voor volwassenen op het gebied van taal, rekenen en/of digitale vaardigheden.

  De activiteiten moeten zich richten op de inwoners uit de Arbeidsmarktregio Gorinchem: Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden.

 • Naamgebruik

  Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Wel kunt u de achternaam van uw partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners.

  Op officiële documenten, zoals een paspoort en rijbewijs, staat altijd uw eigen achternaam, eventueel aangevuld met de naam van de partner

 • Overige subsidie

  Wilt u subsidie aanvragen bij de gemeente? Kijk dan eerst of uw activiteit aansluit bij 1 van de subsidieregelingen op de website. Staat uw subsidie er niet bij? Dan kunt u de aanvraag doen onder overige subsidie.

 • Subsidie jeugdsport

  Sportverenigingen in Gorinchem kunnen subsidie aanvragen voor hun jeugdleden van 4 tot en met 16 jaar. De jeugdsportsubsidie is themagericht en gericht op een fysiek (veilig, rookvrij, gezonde kantine) en mentaal (positief coachen, mentale fitheid) gezonde sportomgeving.

 • Overlast van een bedrijf melden

  Heeft u last van geluid, stank of licht of bodemverontreiniging van een bedrijf? Meld dit dan aan de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid