Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Afvalvrij

    Afval wat u niet heeft, hoeft u ook niet weg te gooien. Koop dus bijvoorbeeld minder verpakkingen. Ook zijn er zijn veel manieren om spullen een tweede leven te geven, denk aan reparatie, hergebruik of verkoop. Op deze pagina verzamelen we tips en initiatieven om samen verspilling tegen te gaan.

  • Brandgang

    Een brandgang is een pad tussen huizenblokken om via de achterkant de tuinen en/of de schuurtjes te bereiken. De gemeente is lang niet altijd eigenaar van een brandgang. Brandgangen zijn slechts bij uitzondering in eigendom/beheer bij de gemeente. In het merendeel van de gevallen betreft dit de woningbouwcorporatie of particulieren. De gemeente ontvangt regelmatig klachten over de toegankelijkheid van brandgangen. Veel brandgangen worden geblokkeerd door het laten staan van bijvoorbeeld fietsen, brommers en vuilcontainers. Het is belangrijk dat u de brandgang vrijhoudt. De brandgang kan voor u als bewoner als tweede vluchtweg dienen. Ook de brandweer kan er voor kiezen om van de brandgang gebruik te maken. Een brandgang is niet verplicht door de brandweer, er is ook geen regelgeving waar in een bepaalde situatie een brandgang verplicht wordt. Echter wil dit niet zeggen dat iedereen vrij is om te doen met een brandgang wat hij/zij wil. Een brandgang is vaak notarieel vastgelegd tussen buren onderling en geregistreerd bij het kadaster. In de notariële akte is opgenomen dat buren bijvoorbeeld ‘recht van overpad’ hebben. Voor de gemeente is het dan ook moeilijk om op het juiste gebruik van een brandgang te controleren, dit omdat er geen overzicht is van wie welk recht heeft. U als bewoner dient dus samen met uw buren zorg te dragen voor een vrije doorgang in de brandgang.

  • Afspraak maken, openingstijden en contact

    Afspraak maken, wijzigen of annuleren, openingstijden

  • PFAS

    Uit een onderzoek in gemeentelijke moestuincomplexen, blijkt dat de PFAS-concentratie in alle complexen licht verhoogd is ten opzichte van de zogenaamde risico-index voor intensief gebruik. Omdat er ook vanuit landelijk onderzoek nog onvoldoende bekend is over de opname van PFAS uit de grond in groente heeft GGD Zeeland geadviseerd om dit nader te onderzoeken. Zo kan een inschatting worden gemaakt over de daadwerkelijke opname in het lichaam.

  • Duurzaam wonen

    Een duurzame woning is niet alleen beter voor het klimaat, het zorgt ook voor meer wooncomfort. Het isoleren van uw woning zorgt voor een prettige temperatuur in huis zonder hoge energierekening. Op deze pagina ziet u waar u terecht kunt voor informatie, advies of een subsidie. Ook vindt u tips voor het vergroenen van uw tuin zodat u hittestress en wateroverlast kan voorkomen.

  • Plantenactie

    U kunt een plantenpakket ter waarde van 50 euro aanvragen met een eigen bijdrage van 25 euro. U betaalt dus maar de helft. Het doel van deze actie is dat minder tegels en meer groen in uw tuin zorgen voor een betere waterafvoer, een koelere tuin en meer biodiversiteit. Ook kleine aanpassingen helpen!

  • Werk in uitvoering

    Overzicht van de werkzaamheden in Reimerswaal.

  • Haven Yerseke

    De gemeente Reimerswaal en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het DNA van de gemeente Reimerswaal getuigt daarvan: ‘de stad verging en werd zee. De zee werd ontworsteld en werd land. Een bijzonder stukje Zuid-Beveland werd onttrokken aan het zoute water’. De havens zijn de poort vanaf het water naar het land.