Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

  • Melding over openbare ruimte indienen

    Wilt u een melding doen over bijvoorbeeld afval, een afvalcontainer die vol of stuk is, een losse stoeptegel, een verstopt riool, een lantaarnpaal die stuk is of over ongediertebestrijding? Dan kunt u hiervan een melding doen bij de gemeente.

  • Eerste inschrijving in Nederland

    Komt u voor het eerst in Nederland wonen? U moet zich dan persoonlijk inschrijven bij een gemeente. Gaat u in Ouder-Amstel wonen? Maak dan een afspraak met de gemeente Ouder-Amstel. Dat kan via de afdeling Burgerzaken: (020) 496 21 21.

  • Een kind erkennen en naam kiezen

    U wordt automatisch de wettelijke ouder als u een geregistreerd partnerschap heeft of getrouwd bent met de moeder van het kind. Anders kunt u het kind erkennen bij de gemeente. U wordt dan alsnog de wettelijke ouder. Ook elk volgend kind moet u apart erkennen. Dat gaat niet automatisch. U kunt een kind voor de geboorte, bij de geboorteaangifte of na de geboorteaangifte erkennen. Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan krijgt het kind bij de geboorteaangifte automatisch de naam van de biologische moeder. Als u als vader of duomoeder het kind erkent, kunt u kiezen welke achternaam het kind krijgt. De achternaam die u voor het eerste kind kiest, wordt ook de achternaam van volgende kinderen uit dezelfde relatie. Vanaf 1 januari 2024 mag het eerste kind van u en uw partner een dubbele achternaam krijgen. Is uw eerste kind geboren na 31 december 2015? Dan kunt u alsnog voor de dubbele achternaam kiezen. Alle volgende kinderen krijgen dezelfde achternaam.  Als u een kind erkent, krijgt u ook automatisch samen met de moeder het ouderlijk gezag. U hoeft niet meer het ouderlijk gezag aan te vragen.

  • Verslavingszorg, begeleiding

    U kunt hulp krijgen als u verslaafd bent of als iemand die u kent dat is. Meer informatie vindt u op hulpwijzer.nl/verslaving.      

  • Duurzaamheidslening aanvragen

    De gemeente Ouder Amstel wil bewoners stimuleren bij het nemen van duurzame maatregelen in en aan de woning. Daarom biedt de gemeente de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening (geen subsidie) waarbij u als bewoner tegen gunstige voorwaarden geld kunt lenen voor het aanbrengen van duurzame maatregelen in en aan de woning.

  • Een kind erkennen en naam kiezen

    Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met de moeder van het kind? Dan wordt u automatisch de wettelijke ouder. Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan kunt u het kind erkennen bij de gemeente. Dat kan al voor de geboorte. U wordt dan alsnog de wettelijke ouder. Dit jaar kunnen ouders, als het oudste kind tussen 1 januari 2016 en 31 december 2023 is geboren, een gecombineerde geslachtsnaam kiezen.  U maakt hiervoor een afspraak met het team Burgerzaken via telefoonnummer (020) 496 21 21 om langs te komen. 

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    U vraagt een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) persoonlijk aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dat kan in Ouder-Amstel uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van uw nieuwe reisdocument moet u een afspraak maken. 

  • Geboorteaangifte doen

    U doet de geboorteaangifte uiterlijk 3 dagen na de geboorte. De dag van de geboorte telt niet mee. Dit doet u bij de gemeente waar het kind geboren is. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u de aangifte nog op de eerste werkdag erna doen.  Als ouders kunt u samen kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt. U moet de gekozen achternaam uiterlijk bij de geboorteaangifte doorgeven aan de gemeente. Kijk voor meer informatie op Achternaam voor uw kind kiezen op onze site. 

  • Rijbewijs aanvragen en verlengen

    Een rijbewijs aanvragen of uw bestaande rijbewijs verlengen doet u persoonlijk in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. Ook voor het afhalen van uw nieuwe rijbewijs moet u een afspraak maken. 

  • Opnieuw inschrijven in Nederland

    U woonde vroeger in Nederland. Nu verhuist u vanuit het buitenland weer naar Nederland. U schrijft zich dan opnieuw in bij een gemeente. Gaat u in Ouder-Amstel wonen? Maak dan een afspraak met de gemeente Ouder-Amstel.