Zoekresultaat 1 - 10 van 29 resultaten

  • Ruimtelijk initiatief

    Wilt u een groot bouwproject starten dat veel invloed heeft op de omgeving? En past uw plan niet binnen het omgevingsplan? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden, voordat u uw plan verder uitwerkt of een omgevingsvergunning aanvraagt.

  • Opvoedvragen

    Heeft u vragen over opvoeding of wilt u advies? Op de website van Loes vindt u praktische tips op het gebied van gezonde zwangerschap, bevalling en kraamtijd, opvoeden en gezond opgroeien.

  • Inkoop en aanbestedingen

    De gemeente Hellendoorn heeft een eigen inkoop- en aanbestedingsbeleid en vastgestelde algemene inkoopvoorwaarden. Hiermee willen we bereiken dat de gemeentelijke aanbestedingen en inkopen doelmatig en volgens de geldende wet- en regelgeving geschied. De gemeente voert een innovatief inkoop- en aanbestedingsbeleid. Wij werken daar waar mogelijk samen met buurgemeenten om te komen tot volume voordelen en kennisuitwisseling.

  • OZB en WOZ

    De gemeente heft onder andere de onroerendezaakbelasting (OZB). Voor de hoogte van de OZB kijken we naar de waarde van uw woning, bedrijfspand of grond. Deze waarde wordt de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) genoemd.

  • Leerplicht en kwalificatieplicht

    Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben behaald zijn kwalificatieplichtig.

  • Subsidie accommodatie voor vrijwilligersorganisaties

    Een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Hellendoorn kan een verzoek indienen om voor accommodatiesubsidie in aanmerking te komen. Dit is een eenmalige bijdrage aan de bouw van een accommodatie of (ver)bouw van een accommodatie na dertig jaar. De aanvraag moet worden gedaan door een penningmeester, voorzitter of secretaris van de vereniging waarvoor de subsidie is bedoeld. 

  • Regelgeving en verordeningen

    Belastingen (inclusief leges) Bezwaren/klachten Burgerzaken Economie Financiën Gemeentelijke organisatie Milieu Onderwijs Openbare orde Participatie Personeel Ruimtelijk domein Sociaal domein Subsidies Verkeer

  • Spandoek ophangen

    Voor een spandoek met reclame vraagt u een omgevingsvergunning aan via Omgevingsloket online.

  • Standplaatsvergunning

    Wilt u goederen of eten verkopen vanuit een kraam of wagen op een standplaats aan de openbare weg of op de markt? Zoals ijs of bloemen? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

  • Reclamebelasting

    De reclamebelasting wordt slechts in het centrum van Nijverdal geheven, dus niet in de hele gemeente. De opbrengst van de reclamebelasting wordt door de gemeente en Stichting Promotie Nijverdal weer in het gebied waar men reclamebelasting moet betalen geïnvesteerd.