Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Vaststelling grens bebouwde kom

    De provincie stelt grenzen van een bebouwde kom Wegenwet vast. De bebouwde kom Wegenwet wordt primair gewijzigd als de gemeente voornemens is haar wegenlegger te wijzigen.

  • Evenement houden op of langs de provinciale weg

    Bijvoorbeeld een wegwedstrijd, wielerwedstrijd, hardloopwedstrijd, toertocht, optocht, bloemencorso, braderie, markt of kermis of een ander soort evenement.

  • Vaarweg activiteiten uitvoeren

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Een vaarwegactiviteit is een activiteit in of nabij een vaarweg met impact voor het vaarverkeer. Door uw activiteit is er een versmalling van de vaarweg of de vaarweg kan tijdelijk helemaal niet worden gebruikt. Ook als uw activiteit alleen een risico inhoudt dat het vaarverkeer wordt gestremd geldt dat als een vaaractiviteit.

    Voorbeelden van vaarwegactiviteiten zijn baggeren, zeilwedstrijd, leggen van kabels en leidingen, bouwen van een aanmeervoorziening, permanent aanleggen van een vaartuig etc.

    Voor vaarwegactiviteiten moet u een vergunning aanvragen. Een aantal specifieke vaarwegactiviteiten kunt u terugvinden in het Omgevingsloket met een specifieke naam (bijv. Vaarweg gebruiken voor evenement of wedstrijd).

    Kunt u uw specifieke vaarwegactiviteit niet terugvinden in het Omgevingsloket, dan vraagt u via het Omgevingsloket een vergunning aan voor Vaarweg activiteiten uitvoeren.

    Daarnaast moet u een aanmelding doen voor stremming als uw activiteit voor hinder van het vaarverkeer zal zorgen. De verwachte stremming moet u ook tijdig publiceren zodat scheepvaartbedrijven er rekening mee kunnen houden.

  • Verkeersbesluit, verzoek

    In verkeersbesluiten staan regels waar weggebruikers zich op de openbare weg aan moeten houden. Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet nee...

  • Evenementen

    Organiseert u een groot evenement op het gebied van cultuur en sport? Dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie.

  • Borden plaatsen langs vaarweg

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    U heeft een omgevingsvergunning nodig als u opschriften, aankondigingen, afbeeldingen, borden, vlaggen, spandoeken en bijbehorende constructies wilt plaatsen langs een provinciale vaarweg.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Borden plaatsen langs vaarweg.

    Oevervegetatie of begroeiing verwijderen

    Moet u oevervegetatie of begroeiing verwijderen om uw bord te kunnen plaatsen, geef dit dan aan in uw vergunningaanvraag. U mag namelijk niet zonder toestemming van de provincie oevervegetatie of begroeiing verwijderen.

    KLIC-melding
    Verder moet u tijdig een KLIC-melding doen. Een KLIC-melding is een melding waarin u aangeeft waar u wilt gaan graven. U krijgt dan van het kadaster informatie over de ondergrond. Zo wordt voorkomen dat u per ongeluk kabels of leidingen beschadigt omdat u geen informatie had over de ondergrond.

  • Evenementen

    Het doel van de regeling is om karakteristieke evenementen te ondersteunen. Een evenement is karakteristiek als het helpt om Groningen bekender te maken, goed past bij wat Groningen uniek maakt (het "DNA van Groningen") en iets positiefs achterlaat voor de omgeving.

  • Evenementen op of aan het water, toestemming

    Bent u van plan om op of aan het Kanaal door Walcheren een evenement te organiseren? Dan moet u dit aanvragen bij de provincie.

    Evenementen kunnen zijn zwem-of roeiwedstrijden.

  • Wet geluidhinder, sportmotoren, ontheffing

    Wilt u met een sportmotor het maximale geluidsniveau overschrijden? U heeft hiervoor een ontheffing op dit verbod nodig. U vraagt deze ontheffing aan bij de Provincie.

  • Basisregistratie ondergrond

    Als u bodem- en ondergrondgegevens gebruikt, kunt u gratis gegevens uit de Landelijke Voorziening BRO inzien. Dit is een centrale bron van duidelijke basisinformatie over de Nederlandse ondergrond. In de BRO staan gegevens over:

    • de geologische en bodemkundige opbouw van de ondergrond
    • de gebruiksrechten op de ondergrond

    Hierdoor krijgt u een beter inzicht in de kansen en risico’s in het gebruik van de ondergrond. Bijvoorbeeld als u een bodemwarmte-installatie wilt aanleggen en vooraf wilt weten hoe de samenstelling van de ondergrond is.

    De provincie is verplicht om nieuwe gegevens over de ondergrond te registreren als zij verantwoordelijk is voor deze gegevens.