Zoekresultaat 11 - 20 van 196 resultaten

 • Reparatie en onderhoud Visserbrug

  De Visserbrug, tussen de Visserstraat/Hoge der A en Verlengde Visserstraat/Lage der A, is kapot en moet worden hersteld. Dat combineren we met groot onderhoud. De werkzaamheden duren tot in 2026.

 • Wijk- en dorpswebsites

  Diverse wijken en dorpen hebben hun eigen website in de gemeente Groningen.

 • Afspraak maken, langskomen

  Voor de meeste producten moet u een afspraak maken om langs te komen. Zo kan de gemeente tijd voor u reserveren en u beter en sneller helpen.

 • Parkeervergunning voor bewoners

  Woont u in de binnenstad of in één van de wijken eromheen (schilwijken)? Dan hebt u een parkeervergunning nodig als u op straat parkeert.

 • Rampen en noodsituaties: Eerste Hulp Ben Jij

  Bij een ramp of noodsituatie ben je altijd eerst op jezelf aangewezen. De hulpdiensten zijn niet direct ter plekke. Daarom is het belangrijk dat je je voorbereidt. Op bijvoorbeeld stroomuitval, een overstroming, extreem weer of een aardbeving. Dit kan met Eerste Hulp Ben Jij (EHBJ).

 • Winternachtopvang locatie Sontweg

  De gemeente Groningen wil vanaf 1 november 2024 het pand aan de Sontweg 8a gebruiken voor de winteropvang van dak- en thuisloze mensen. De noodopvang is open van 1 november t/m 30 april, elke nacht van 20:00 tot 09:30 uur. Er zullen gemiddeld 30 mensen per nacht slapen.

 • Handhaving

  Groningen zet zich in voor een leefbare, veilige en schone stad. Om dit te kunnen handhaven, zijn er buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders aangesteld. Zij houden zich vooral bezig met de leefbaarheid van de gemeente. Denk hierbij aan boetes voor het dumpen van afval in de openbare ruimte. Ook grijpen zij in bij jeugdoverlast op straat, overlast door fietsers die op de stoep fietsen en verkeerd geparkeerde voertuigen. Onze handhavers proberen met de inwoners en overtreders in gesprek te gaan en leggen uit wat wel mag en wat niet. Als het nodig is, gaan zij bekeuren. Daarnaast kunt u bij onze handhavers terecht als u een vraag hebt over de openbare ruimte.

 • Raadhuisplein Haren

  De voorbereidingen van het bouwplan aan het Raadhuisplein zijn in volle gang. De gemeenteraad van Groningen heeft het bestemmingsplan eind maart 2021 opnieuw vastgesteld. Ter afronding maken we nu plannen om het Raadhuisplein opnieuw in te richten. Het doel is: een groener en gezelliger plein, met mogelijkheden voor activiteiten en dat bovendien goed bestand is tegen de klimaatverandering.

 • Groninger wijkvernieuwing

  Met wijkvernieuwing bedoelen we in Groningen niet alleen maar woningen verbeteren, maar ook het in samenhang aanpakken van armoede, groen en buitenzijn, een veilige buurt, positief opgroeien en prettig, duurzaam en gezond wonen. Wijkbewoners, ondernemers, woningcorporaties, WIJ-teams, scholen, politie, gemeente en vele andere partijen bouwen en werken gezamenlijk aan deze aanpak.

 • Landschapsbiografie en landschapskoers

  Onze gemeente ontwikkelt zich op gebieden als energie, verkeer, wegen en woningbouw. Tegelijk willen we het mooie van ons landschap beschermen en behouden. Om goed beleid te kunnen maken voor de toekomst werken we nu aan een landschapsbiografie en een landschapskoers.