Zoekresultaat 11 - 15 van 15 resultaten

 • Verklaring onder ede of belofte

  Iedere inwoner moet alle officiële documenten kunnen tonen die nodig zijn voor de juiste inschrijving van zijn of haar persoonsgegevens in de Basisregistratie personen (BRP). Voorbeelden van deze documenten zijn uw geboorteakte, huwelijksakte of echtscheidingsakte. Soms lukt het niet om de officiële documenten te leveren, bijvoorbeeld als het gaat om buitenlandse documenten. In dat geval kan de gemeente bepaalde gegevens in…

 • Aangifte overlijden

  Als er iemand is overleden is het verplicht om hiervan aangifte te doen. Meestal doet de uitvaartondernemer de overlijdensaangifte. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. U doet aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. Alleen uitvaartondernemers die aan de hieronder genoemde voorwaarden voldoen kunnen digitaal aangifte doen via onderstaande knop.

 • Woonwagenstandplaats

  De gemeente Gouda verhuurt een aantal woonwagenstandplaatsen verdeelt over 6 locaties. De woonwagens zelf zijn allemaal in het bezit van de bewoners. Wilt u een standplaats? Schrijf u dan via onderstaande knop in voor het Register woonwagenstandplaats. Wij houden u dan op de hoogte wanneer er een standplaats vrij komt.

 • Nadeelcompensatie

  De gemeente beheert de openbare ruimte. Daarom zijn we vaak verplicht om (onderhouds-)werkzaamheden aan bijvoorbeeld wegen of riolering in Gouda uit te voeren, besluiten te nemen of handelingen uit te voeren.Wanneer er sprake is van schade als gevolg van bijvoorbeeld deze acties, kan de gemeente in sommige gevallen verplicht zijn om een deel te vergoeden. Dit heet nadeelcompensatie.U heeft bijvoorbeeld…

 • Wijziging persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan de gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer (BSN), burgerlijke staat en geboortedatum.Op deze pagina leggen we uit wanneer u zelf uw gegevens kunt aanpassen en wanneer u een aanpassing in de BRP door de gemeente moet laten doen.