Zoekresultaat 11 - 20 van 63 resultaten

 • Registratie levenloos geboren kind

  Het is voor ouders heel verdrietig als hun kind levenloos ter wereld komt. Een erkenning van het bestaan van hun kind door middel van een officiële registratie in de basisregistratie personen (BRP) kan hun verdriet niet wegnemen, maar hopelijk helpen bij de verwerking daarvan. Registratie gebeurt door de gemeente waar de ouders wonen.

 • Kabels en leidingen in openbare grond

  Particulieren en bedrijven mogen geen kabels en/of leidingen in openbare grond aanleggen. Alleen nuts- en telecombedrijven kunnen voor het leggen van kabels en leidingen in openbare grond een instemmingsbesluit of vergunning aanvragen. De werkzaamheden voor het leggen van kabels en/of leidingen in de openbare grond dienen uitgevoerd te worden volgens het 'Handboek kabels en leidingen 2017' (zie bijlage).

 • Leerlingenvervoer

  In bepaalde gevallen kan de gemeente het vervoer van uw kind naar school (gedeeltelijk) vergoeden. De gemeente Borne wil u stimuleren uw kinderen zoveel als mogelijk zelf naar school te laten gaan of naar school te brengen. Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. De gemeente kan het vervoer (deels) vergoeden als uw kind vanwege een lichamelijke of verstandelijke handicap niet met het openbaar vervoer kan reizen. Of als uw kind naar een speciale school moet die niet in de buurt is. Leerlingenvervoer is er voor het reizen van huis naar school en terug.

 • Gevonden/verloren voorwerpen

  Doe bij gemeente Borne aangifte over gevonden voorwerpen. U kunt het voorwerp bij de gemeente afgeven of thuis bewaren. Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 3 maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 1 jaar. Als er binnen 1 jaar geen eigenaar is gevonden, kan de vinder de eigenaar worden. U moet dan zelf binnen een maand het voorwerp ophalen. Onderstaande voorwerpen zijn gevonden en kunnen door de eigenaar opgehaald worden bij de receptie in het gemeentehuis. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen. Bij het ophalen tekent u een ontvangstbewijs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Publiekszaken tel: 14074. Openingstijden van de receptie: maandag: 08.30 - 18.30 uur, dinsdag t/m donderdag: 8.30 - 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

 • Natuurvriendelijk isoleren

  Om diersoorten zoals vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen te beschermen bij het isoleren, is natuurvriendelijk isoleren bedacht.

 • Programma Duurzame toekomst

  Wat gaan we doen en hoe willen we dat bereiken binnen het programma Duurzame toekomst?

 • Revitalisering Spanjaardswijk

  De Spanjaardswijk wordt hersteld en opgeknapt, maar ook klaargemaakt voor een nieuwe toekomst.

 • Vroegsignalering

  Hulp bij financiële problemen.

 • Inpassing F35 Azelosestraat – Oonksweg

  Op maandag 19 juni zijn de werkzaamheden aan de verdere inpassing van de F35 gestart. De fietssnelweg F35 wordt verlengd vanaf de kruising Parallelweg/Azelosestraat, via de Molenstraat, de Bornerbroeksestraat, de Röringstraat en de Beerninksweg naar de Oonksweg. Het is het volgende stuk fietsverbinding. Het eerste gerealiseerde deel van de F35 in Borne, het deel van Hengelo tot het Bornse NS-station, wordt al veelvuldig gebruikt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met maart 2024.

 • Programma Financieel gezond

  Wat willen we bereiken en wat gaan we daarvoor doen binnen programma Financieel gezond?