Zoekresultaat 21 - 28 van 28 resultaten

 • Basisregistratie personen (BRP), geheimhouding persoonsgegevens

  De gemeente kan voor u regelen dat bepaalde instanties de persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP) van u en/of uw minderjarige kinderen niet kunnen inzien.

 • Echtscheiden

  Een scheiding regelt u met een advocaat bij de rechtbank. Zodra uw scheiding is geregeld, meldt u of uw advocaat dit bij de gemeente.

 • Aangifte overlijden

  De begrafenisonderneming regelt de aangifte van overlijden. Ook regelt de begrafenisondernemer het verlof tot begraven of cremeren.

 • Bezwaar maken

  Als u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente, dan kunt u hier bezwaar tegen maken.

 • Achternaam kind kiezen

  Bij de geboorte van uw 1e kind kunt u kiezen of uw kind uw eigen achternaam of die van uw partner krijgt. Vanaf 2024 kunt u ook kiezen voor een combinatie van de achternamen van de ouders. Uw kind krijgt dan een gecombineerde achternaam. Alle kinderen die u daarna samen krijgt, krijgen automatisch dezelfde achternaam als het 1e kind. Voor kinderen…

 • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  We noemen een verhuizing naar het buitenland emigratie als u minimaal 8 van de 12 maanden  in het buitenland gaat wonen. Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn. Met deze melding laat u zich uitschrijven uit de basisregistratie personen (BRP). Ook als u uw huis in Nederland aanhoudt, moet u zich uit laten schrijven.

 • VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. De minister van Veiligheid en Justitie geeft deze verklaring af.

 • Uittreksel, afschrift of akte aanvragen

  Een uittreksel, afschrift of akte kunt u digitaal aanvragen. Denk hierbij aan: een uittreksel echtscheidings-, geboorte-, huwelijks-, overlijdensregister, geregistreerd partnerschap, erkenningsakte van een kind, bewijs van Nederlanderschap, bewijs van inschrijving. Binnen 3 werkdagen ligt het bij u op de mat.