Zoekresultaat 21 - 30 van 255 resultaten

  • Kansen voor alle Kinderen

    Vanaf 1 september is "Kansen voor alle kinderen" beëindigd, omdat Stichting Leergeld De Ronde Venen vanaf die datum van start is gegaan. U kunt een aanvraag indienen voor uw kind bij deze organisatie.  Stichting Leergeld helpt kinderen van 4 tot 18 jaar om deel te nemen aan school- en buitenschoolse activiteiten. Dit kan bijvoorbeeld via Stichting Jongeren Actief voor pianolessen, scouting of een lidmaatschap van een sportclub omvatten. Maar ook hulp met zaken zoals kleding, een fiets of een computer. Het geld dat bestemd is voor de gezinnen die ondersteuning ontvangen, wordt altijd rechtstreeks aan de school of vereniging betaald. Ook na de afhandeling van de aanvraag blijft er contact met de gezinnen. Zie voor meer informatie: https://leergeldderondevenen.nl  

  • Gevaarlijke stoffen vervoeren

    Gevaarlijke stoffen mag u alleen vervoeren op aangewezen transportwegen in de gemeente. Zo gaat het vervoer zo min mogelijk door bewoond gebied. Hier ziet u de voor onze gemeente aangewezen route gevaarlijke stoffen.

  • Individuele inkomenstoeslag aanvragen

    Heeft u 3 jaar achter elkaar een laag inkomen en bent u ouder dan 21 jaar en jonger dan de AOW-leeftijd? Dan komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag (langdurigheidstoeslag). Dit is een geldbedrag dat u 1 keer in de 12 maanden kunt aanvragen. Als u lange tijd (minimaal drie jaar) een inkomen op bijstandsniveau heeft of een bijstandsuitkering krijgt, kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen. Dit is een bijdrage voor mensen die een lange tijd van een laag inkomen moeten leven en geen uitzicht hebben op een hoger inkomen. De bijdrage kan 1 keer per 12 maanden worden aangevraagd. Als uw situatie niet verandert, kunt u na 12 maanden weer individuele inkomenstoeslag aanvragen. Stuur uw aanvraag op tijd in, want de individuele inkomenstoeslag kan niet met terugwerkende kracht worden toegekend. Nu individuele inkomenstoeslag aanvragen In deze video leggen we uit wat de individuele inkomenstoeslag is.

  • Logopedist op de basisschool

    De logopedist bezoekt de basisschool ongeveer 1 keer per maand voor de screening en controle van de 5- jarige kleuters. Ouders en leerkrachten kunnen ook een observatie/onderzoek aanvragen. Aan ouders wordt vooraf toestemming gevraagd. Vervolg Alle ouders krijgen middels een brief bericht over de resultaten van de screening. Als verdere begeleiding gewenst is, wordt dit met de ouders besproken. Dit kan bestaan uit: voorlichting in een adviesgesprek met ouders, een nader onderzoek, controle of verwijzing. Verwijzingen voor behandeling Als een kind logopedie nodig heeft, dan wordt het kind in overleg met de ouders via jeugdarts of huisarts verwezen naar een logopedist in de particuliere praktijk. Deze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Logopedist op de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf

    De logopedist bezoekt de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf ongeveer 4 keer per schooljaar. De logopedist observeert alle peuters op de groep. Ouders wordt bij de intake om toestemming gevraagd. Observatie op aanvraag van ouders, pedagogisch medewerkers en/of de jeugdarts. Dit is voor alle peuters mogelijk. Ouders wordt vooraf schriftelijk om toestemming gevraagd. Vervolg Bij bijzonderheden krijgen ouders bericht over de resultaten van de observatie via de pedagogisch medewerker. Als verdere begeleiding gewenst is, wordt dit met de ouders besproken. Dit kan bestaan uit: Voorlichting in een adviesgesprek met ouders Meegeven van een folder Controle of verwijzing voor nader onderzoek naar een Audiologisch Centrum, of een logopedist in de particuliere praktijk. Verwijzingen voor behandeling Als een kind logopedie nodig heeft, dan wordt het kind in overleg met de ouders via jeugdarts of huisarts verwezen. Deze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Collectieve zorgverzekering aanvragen

    U kunt in het najaar van 2024 weer een collectieve zorgverzekering aanvragen. Uw voordeel Gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering. Voordeel op brillen/lezen, fysiotherapie, tandarts en de eigen bijdragen Wmo. Zorg en Zekerheid accepteert iedereen, zonder medische keuring. In deze video leggen we uit wat de collectieve zorgverzekering is.  

  • Energie besparen en duurzaam wonen

    Online hulp voor verduurzamen van uw woning Ons energieloket van Jouw huis Slimmer helpt woningeigenaren in De Ronde Venen met vragen en informatie rondom energie besparen en duurzaam wonen. Bijvoorbeeld over de aanschaf van zonnepanelen en over het isoleren van uw woning. Ontdek welke mogelijkheden er zijn voor het financieren van een zuiniger huis. Ook komt u makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.  Zonnepanelen op het dak van een ander Wilt u graag schone energie opwekken maar is uw dak niet geschikt? Dan kunt u lid worden van de coöperatie Zon op De Ronde Venen. De coöperatie legt zonnepanelen op grote daken binnen de gemeente, zoals het dorpshuis in Baambrugge en het Veenweidebad in Mijdrecht. De stroom van deze zonnepanelen wordt beschikbaar voor inwoners. Op deze manier wordt het voor iedereen mogelijk om schone energie op te wekken. U schrijft zich in voor 1 of meer zonnepanelen. Hierdoor wordt u lid en mede-eigenaar van de coöperatie. Alle deelnemers leggen geld in. Van het geld van alle deelnemers koopt de coöperatie zonnepanelen. Meer weten over duurzaamheid? Bent u nieuwsgierig naar duurzame ontwikkelingen binnen de gemeente? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief Duurzaamheid.

  • Vuurwerk afsteken

    Inwoners mogen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. Dit mag tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Denk aan de veiligheid en hou rekening met de regels. Als u zich niet aan de regels houdt, bent u strafbaar. Wilt u buiten de jaarwisseling vuurwerk afsteken? Dan heeft u een toepassingsvergunning nodig. Deze is bedoeld voor het gebruik van professioneel vuurwerk. Als uw vuurwerkbedrijf vuurwerk wil afsteken, heeft u een toepassingsvergunning nodig. Daarnaast moet u het elke keer doorgeven aan de gemeente of de provincie als u vuurwerk wilt afsteken: Bij minder dan 200 kilo vuurwerk doet u een melding bij de gemeente. Bij meer dan 200 kilo vuurwerk vraagt u ontbrandingstoestemming aan bij de provincie. Als u professioneel vuurwerk wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij een evenement. In professioneel vuurwerk zit meer kruit. Kijk voor meer informatie over professioneel vuurwerk opslaan en afsteken op de website van de kvk.  Vraag een vergunning aan om vuurwerk te verkopen

  • Uitslag verkiezingen

    Hier staan de uitslagen van de Europees Parlementsverkiezing in de gemeente De Ronde Venen. Er is in onze gemeente decentraal geteld. Dit betekent dat op donderdagavond in het stemlokaal de stemmen geteld zijn. De volgende dag zijn deze uitslagen gecontroleerd door het gemeentelijk stembureau (GSB). Als er reden voor is, wordt een stembureau nog eens geteld en de uitslag aangepast. Daarna wordt de uitslag voor de hele gemeente berekend. Voor de stembureaus waar de uitslag is aangepast, is een extra document gepubliceerd. In deze documenten ziet u alleen de cijfers die veranderd zijn tijdens de eerste zitting van het GSB. Om de nieuwe uitslag te zien, moet u zowel de originele uitslag als de aanpassingen bekijken. Ziet u een fout in de uitslag van een stembureau of in de uitslag van de hele gemeente? Meld dit dan voor maandag 17 juni 11.00 uur via de website van de Kiesraad aan het Centraal Stembureau. Dan kan de fout onderzocht worden.Proces verbalen derondevenen_Uitslag_EP24 derondevenen_3_ZaalDriehuis_EP24 derondevenen_4_OnsStreven_EP24 derondevenen_4_OnsStreven_EP24_aanpassing derondevenen_5_DeSpringbok_EP24 derondevenen_5_DeSpringbok_EP24_aanpassing derondevenen_6_Wereldwijs_EP24 derondevenen_20_deAngstelborgh_EP24 derondevenen_21_deVijfBogen_EP24 derondevenen_21_deVijfBogen_EP24_aanpassing derondevenen_controleprotocolGSB_EP24 derondevenen_2_TVM_EP24 derondevenen_12_Kidscollege_EP24 derondevenen_12_Kidscollege_EP24_aanpassing derondevenen_13_NHVerenigingsgebouw_EP24 derondevenen_14_EHBOGebouwLucas_EP24 derondevenen_16_NHGebouwDeRoeping_EP24 derondevenen_19_CNSAbcoude_EP24 derondevenen_118_DorpskerkAbcoude_EP24 derondevenen_118_DorpskerkAbcoude_EP24_aanpassing derondevenen_1_gemeentehuis_EP24 derondevenen_108_DeFontein_EP24 derondevenen_108_DeFontein_EP24_aanpassing derondevenen_109_VIOSclubgebouw_EP24 derondevenen_110_DeBoei_EP24 derondevenen_117_DeWillisstee_EP24 osv4-3_telling_ep2024_derondevenen

  • Geboorteaangifte doen

    U doet de geboorteaangifte binnen 3 dagen na de geboorte. Dit doet u bij de gemeente waar het kind geboren is. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u de aangifte nog op de eerste werkdag erna doen. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een geboorteakte. Hierin wordt vermeld waar uw kind is geboren en hoe het heet. U kunt tegen betaling een afschrift van de geboorteakte aanvragen. Wilt u de geboorteaangifte online doen? Lees dan eerst meer informatie onder 'Aanpak'. Geboorte online aangeven met uw DigiD Is online doorgeven voor u lastig, dan kunt u ook telefonisch een afspraak via 0297 – 291631.