Zoekresultaat 31 - 37 van 37 resultaten

 • Plaagdieren

  Plaagdieren zijn dieren die voor overlast kunnen zorgen. Ook kunnen ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Op deze pagina leest u wat u moet doen als u overlast ervaart van een van de onderstaande dieren.

 • NEE/NEE, JA/NEE sticker

  Wilt u geen ongewenst drukwerk in uw brievenbus? Haal dan een gratis NEE/NEE- of JA/NEE-sticker aan de balie bij de gemeente Hillegom. Waarvoor is de brievenbussticker nog nodig? Brievenbusstickers blijven nodig voor huis-aan-huiskranten en losse reclamefolders. Spotta is een bezorgdienst van pakketten en die houdt rekening met je voorkeur. U kunt dit online aangeven via de website van InMijnBus.

 • Omgevingsvergunning of sloopmelding, gebouw of woning (gedeeltelijk) slopen

  Wilt u iets slopen? Dan moet u een mogelijk een sloopmelding doen of een omgevingsvergunning aanvragen.

 • Klacht indienen

  U kunt een klacht indienen als u ontevreden bent over een medewerker of bestuurder U kunt uw klacht online of schriftelijk indienen Het is niet mogelijk om uw klacht via de mail in te dienen Let op: gebruik de groene knop 'online indienen' alleen voor een klacht over een medewerker of bestuurder. Als u een klacht of melding heeft over de openbare ruimte (scheef paaltje, kapotte stoeptegel, hondenpoep, zwerfvuil of parkeeroverlast), meldt u dit via Fixi.

 • Duurzaamheidslening

  U kunt bij de gemeente Hillegom een lening krijgen om uw huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld als u uw dak wilt laten isoleren of zonnepanelen wilt laten plaatsen. Het idee is dat uw energierekening lager wordt en dat u de maandelijkse aflossing en rente terug kunt betalen van het geld dat u overhoudt. Zo kan iedereen investeren in zijn huis. Met de huidige energieprijzen is dat zeker de moeite waard! De huidige rente is 1,7% voor de duurzaamheidslening van de gemeente. Let op: voor mensen met een verzamelinkomen onder € 60.000 bruto is er ook een lening van het Nationaal Warmtefonds tegen 0% rente. Informatie hierover kunt u op deze pagina vinden van het Warmtefonds (scroll een stukje naar beneden).

 • Afval, glas

  Op verschillende locaties in de gemeente staan verzamelcontainers voor glas Bekijk hier de lijst met locaties

 • Afval, plastic, blik en drinkpakken

  In zakken of container aan huis opgehaald Waar zijn zakken voor plastic afval verkrijgbaar?  Flat of appartement: container voor plastic Wat wel/niet bij plastic? Zie de voorwaarden