Zoekresultaat 41 - 50 van 56 resultaten

  • Risicokaart / Risico Informatie Systeem

    Wilt u meer informatie over de transportroutes van gevaarlijke stoffen of van andere risicosituaties in de leefomgeving? U kunt de risicokaart raadplegen via de website van uw provincie of op www.risicokaart.nl.

  • Subsidie Energiebesparing Drents MKB

    Ben jij een Drents mkb’er en wil je energiebesparende maatregelen treffen die bijdragen aan het verlagen van de energiekosten? Dat kan met de subsidieregeling energiebesparing Drents MKB. Ontvang maximaal 40% van de kosten voor energiebesparende maatregelen, tot een maximum van € 30.000,-. Je kunt subsidie krijgen voor isolatie van de gebouwschil en de aanschaf van energiezuinige verlichting, ventilatie en verwarming. Energiezuinige pompen en elektromotoren komen ook in aanmerking voor een subsidie. Zonnepanelen en windmolens vallen buiten de regeling. Alle energiebesparende maatregelen staan in de maatregelenlijst van de subsidie. 

  • Gemeenschappelijke regelingen, geschilbeslechting

    Heeft u als gemeentebestuur een meningsverschil met een andere gemeente over de toepassing van een gemeentelijke regeling? De provincie biedt hulp bij het oplossen van meningsverschillen. U kunt een aanvraag geschilbeslechting indienen bij de provincie.

  • Subsidie Tijdelijke Impulsregeling Klimaatadaptatie 2021-2027

    Vanaf 1 januari 2021 kunnen gemeenten, provincies en waterschappen gebruik maken van de landelijke Impulsregeling Klimaatadaptatie. Via die regeling kunnen ze een bijdrage van het Rijk krijgen voor de uitvoering van klimaatadaptatiemaatregelen. Landelijk is 200 miljoen cofinanciering beschikbaar. Het bedrag kan gebruikt worden om klimaatadaptieve maatregelen versneld uit te voeren, om al geplande ruimtelijke maatregelen uit te breiden met adaptatiemaatregelen, of om nieuwe adaptatiemaatregelen op te pakken.     

  • Zienswijze indienen

    Een zienswijze kunt u schriftelijk of mondeling indienen bij de provincie.

  • Verordening bijzondere voordelen gemeenteraad en commissies, kennisneming door provincie

    De gemeente legt de vergoedingen van de gemeenteraad vast in verordeningen. De gemeente moet deze verordeningen ter goedkeuring aan de provincie voorleggen.

  • Subsidie Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW)

    Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) gaat over water en landbouw. Doelen: helpen bij waterproblemen in agrarische gebieden en de landbouw sterk en duurzaam maken. Er is subsidie voor maatregelen in Drenthe die hieraan bijdragen. 

  • Subsidie Gedragsbeïnvloedingsprojecten Verkeersveiligheid Drenthe

    Onder de vlag van het Verkeer en Vervoerberaad Drenthe, sinds 2021 Mobiliteitsraad, werken de provincie en gemeenten sinds 2005 samen om de verkeersveiligheid in Drenthe te verbeteren met behulp van campagnes en educatie. Daarvoor wordt jaarlijks het programma Gedragsbeïnvloeding opgesteld. Met projecten en campagnes voor alle leeftijdsgroepen en gericht op alle vervoerwijzen worden inwoners bewust gemaakt van hun eigen verkeersveilige gedrag.

  • Beschermd natuurmonument en Natura 2000-gebied, schadevergoeding

    Lijdt u schade of heeft u schade geleden doordat een gebied tot beschermd natuurgebied is verklaard? Bijvoorbeeld omdat u last heeft van de beperkingen die dit met zich meebrengt. U kunt dan een schadevergoeding aanvragen. U vraagt de schadevergoeding aan bij de provincie of bij het ministerie van Economische Zaken (EZ).

  • Bodemsanering of vermindering verontreiniging bodem, instemming

    Wilt u bodemverontreiniging verwijderen, verplaatsen of isoleren? U dient dit te melden. In veel gevallen moet u een saneringsplan opstellen.