Zoekresultaat 51 - 59 van 59 resultaten

 • Registering as a non-resident in The Netherlands

  If you are visiting the Netherlands to work or study, you will need a citizen service number (burgerservicenummer - BSN)

 • Landelijke en regionale duurzaamheidsubsidies

  Op deze pagina leest u meer over de landelijke en regionale subsidies voor duurzaam bouwen en wonen.

 • Alcoholvergunning

  Wilt u een horecabedrijf starten of overnemen? Dan heeft u in ieder geval een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol verkopen in het horecabedrijf? Dan heeft u ook een Alcoholvergunning nodig. Een exploitatievergunning en een Alcoholvergunning vraagt u online aan. Heeft u een exploitatievergunning, en of een Alcoholvergunning en wijzigt er iets in uw onderneming? Zoals wijzigingen van leidinggevenden, ondernemingsvorm of de inrichting? Bel ons voor meer informatie of voor het maken van een afspraak over aanpassing van uw vergunningen.

 • Reclame plaatsen

  U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw. Om de beeldkwaliteit van de gemeente te behouden zijn er regels voor reclame-uitingen. Reclame mag het verkeer niet in gevaar brengen en mensen mogen er geen last van hebben. Wilt u een reclamebord plaatsen dan is in veel gevallen een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Het gaat om reclame die u op of aan een gebouw plaatst. Denk hierbij aan reclameborden, lichtbakken, banieren, uithangborden, spandoeken, stickers en teksten of afbeeldingen op muren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende reclame-uitingen.

 • Bestemmingsplan bekijken tot 01-01-2024

  Wilt u weten of u op een bepaalde plek in de gemeente Goes mag bouwen? Een winkel mag openen? Een bedrijf mag vestigen? Hoe u een perceel mag gebruiken? Welke waarden een gebied heeft? Dit staat in een bestemmingsplan.

 • Werknemersvergunning

  Een werknemersvergunning kan worden aangevraagd door de werkgever. Met een werknemersvergunning kan alleen geparkeerd worden op het Molenplein en in de Edisonstraat. Voor deze laatste straat geldt dat u niet mag parkeren op het gedeelte voor de ingang van de Jumbo. De medewerker komt hiervoor in aanmerking wanneer deze aantoonbaar in dienst is. Dit kan online of u maakt hiervoor een afspraak om aan de balie langs te komen.

 • Welstand

  Een bouwplan moet voldoen aan redelijke eisen van welstand.

 • Koninklijke onderscheiding, lintje

  Overal in Goes zetten inwoners zich in voor anderen of voor een goed doel. Meestal doen ze dat op de achtergrond. En vinden ze dit zelf maar heel gewoon. Maar deze mensen mogen best eens in het zonnetje staan! Kent u zo'n inwoner die dat verdient? Denk dan eens aan een Koninklijke Onderscheiding (een lintje). Voor veel mensen is dat een heel waardevol compliment. Iedereen mag zo’n lintje voor iemand aanvragen.

 • Melding moeilijke teksten

  We doen ons best om duidelijk en begrijpelijk te schrijven. Dat lukt ons niet altijd. Als inwoner kom je dan een ingewikkelde tekst tegen. Daar willen we wat aan doen, maar daar hebben we jou voor nodig. Dus meld het ons als je onze teksten te moeilijk vindt.