Zoekresultaat 61 - 70 van 73 resultaten

  • Melding Wet verplichte GGZ

    Door een psychiatrische aandoening kan het voorkomen dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg worden ingezet. Maakt u zich zorgen over iemand en denkt u dat deze persoon dringend psychische hulp nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte GGZ (WvGGZ). De gemeente onderzoekt of en welke hulp nodig is. Als de gemeente het noodzakelijk vindt om verplichte hulp in te zetten, dan wordt aan de officier van justitie gevraagd om een zorgmachtiging bij de rechter aan te vragen. De rechter beslist uiteindelijk of verplichte zorg wordt ingezet. Deze gang van zaken is geregeld in WvGGZ.

  • Hergebruik en recycling

    Hergebruik of recycling is het opnieuw gebruiken van materialen, nadat ze als afval zijn afgegeven. Afval afgeven kan via de afvalcontainer aan straat, maar ook via het milieustation of via een van de ondergrondse afvalcontainers. Het meeste van uw afval wordt gerecycled of hergebruikt. Daarnaast wordt afval, dat niet meer bruikbaar is, verbrand, zodat er in ieder geval energie mee opgewekt wordt. Er is een belangrijk verschil tussen hergebruik en recycling. Bij hergebruik wordt een voorwerp opnieuw gebruikt, al dan niet voor een ander doel. Bij recycling wordt een afvalstof omgevormd tot een nieuw product. Hergebruik en recycling is belangrijk, omdat onze grondstoffen een keer op zijn. Door te hergebruiken en te recyclen besparen we op onze grondstoffen. De meeste afvalsoorten zijn prima te recyclen, zelfs tot in het oneindige. In de diverse bijlagen ziet u hoe enkele van de afvalsoorten worden gerecycled of hergebruikt. Een essentiƫle voorwaarde voor hergebruik en recycling is dat het apart wordt ingezameld.

  • Gezondste Regio

    Gezondheid is essentieel om lekker te kunnen leven, leren, werken en ondernemen. Daarom maken we van Noord-Limburg de Gezondste Regio van Nederland.

  • Overzicht subsidieregelingen gemeente Gennep

    De gemeente subsidieert verschillende activiteiten van (vrijwilligers)organisaties en individuele bewoners. Om in aanmerking te komen voor een subsidie zijn regels vastgesteld. De basis staat beschreven in de Algemene subsidieverordening Gennep. Bovendien zijn er uiteenlopende financierings- en subsidiemogelijkheden die worden aangeboden door de provincie Limburg en het Rijk.

  • Koninklijke Erepenning

    Een Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en instellingen. De Koninklijke Erepenning kunt u krijgen bij de viering van een bijzonder jubileum. U vraagt de Koninklijke Erepenning aan bij de gemeente. De koning wijst de Koninklijke Erepenning toe.

  • Beleid Kunst & Cultuur

    Bekijk hieronder het Kunst- en Cultuurbeleid 2016-2020 van de gemeente Gennep.

  • Woning splitsen

    Als huiseigenaar kunt u uw woning splitsen. Zo kunt u de ruimte ombouwen tot meerdere appartementen. Als u dit wilt doen, hebt u een vergunning nodig van de gemeente

  • Vrijwilligersverzekering

    Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten.

  • Veiligheidsdiensten en -regio

    Regionale brandweer, politie, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR).

  • Programmatische Aanpak Stikstof ongeldig verklaard

    Op 29 mei 2019 heeft de Raad van State beslist dat de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) niet gebruikt mag worden als basis om toestemming te verlenen voor activiteiten die leiden tot een stikstoftoename in Natura 2000-gebieden. De Natura 2000-gebieden in de omgeving van Gennep zijn de Sint Jansberg, Zeldersche Driessen, Oeffelter Meent en de Maasduinen. De uitspraak van de Raad van State heeft consequenties voor ruimtelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw, de bouw van nieuwe bedrijven en agrarische activiteiten. Voor veel ruimtelijke ontwikkelingen is het nodig dat op een andere manier wordt aangetoond dat het project of plan op voorhand geen significant negatieve effecten heeft op Natura 2000-gebieden. Pas daarna kan toestemming worden verleend.