Zoekresultaat 71 - 79 van 79 resultaten

 • Gehandicaptenparkeerkaart voor zorginstelling

  Zorginstellingen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen voor het vervoer van bewoners met een handicap. Op deze manier kunnen de instellingen de bewoners samen vervoeren. Zo hoeven ze niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

 • Kabels en leidingen leggen, vergunning

  Wie de straat, berm of plantsoen wil openbreken voor het werken aan kabels en leidingen, moet dit melden via het Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte (MOOR).

 • Tweede paspoort aanvragen

  U kunt een 2e Nederlands paspoort aanvragen als u veel reist voor zaken, uw beroep of privé. Dit kan bijvoorbeeld als uw paspoort vaak bij een buitenlands consulaat ligt voor een visumaanvraag. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om een 2e paspoort aan te kunnen vragen. Een 2e paspoort is 2 jaar geldig.

 • Klacht indienen

  U kunt een klacht indienen als u niet tevreden bent over de manier waarop u door een medewerker of het gemeentebestuur bent behandeld.

 • Vergunning voor aanbieders van deelfietsen en deelscooters

  Wilt u als bedrijf (elektrische) deelfietsen of deelscooters aanbieden in Albrandswaard? Dan heeft u hiervoor een vergunning nodig. De vergunning vraagt u online aan. Albrandswaard heeft ruimte voor maximaal 105 stuks: 80 elektrische deelfietsen 25 elektrische deelscooters.

 • Ondermijning herkennen

  Drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Het zijn voorbeelden van ondermijnende criminaliteit. Criminelen gebruiken daarbij legale diensten uit onze samenleving, bijvoorbeeld het krijgen van vergunningen of het huren van een pand. We noemen dit 'ondermijning', omdat het onze samenleving verstoort en ondergraaft. De gemeente wil deze georganiseerde criminaliteit samen met partners in het veiligheidsdomein (denk daarbij aan…

 • Ongedierte bestrijden

  De gemeente bestrijdt plaagdieren zoals ratten, muizen en wespen niet bij u thuis. We geven wel advies en nemen maatregelen om extreme overlast zoals een rattenplaag te voorkomen.

 • Bijstand voor zelfstandigen

  Als u een eigen bedrijf en onvoldoende inkomen heeft, dan kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Ook als u werkloos bent en een bedrijf wilt starten is dit mogelijk.

 • Kennisgeving incidentele festiviteit

  Een kennisgeving incidentele festiviteit is alleen van toepassing op (horeca)inrichtingen die vallen onder de Wet milieubeheer en gaat over de regels omtrent geluid.