Zoekresultaat 71 - 79 van 79 resultaten

 • Ter inzage

  Bent u op zoek naar plannen of stukken die op dit moment ter inzage liggen? Kijk dat op onze overzichtspagina over stukken ter inzage.

 • Vrijwilligerswerk zoeken

  Goudse vrijwilligers zijn heel belangrijk voor Gouda. Zonder vrijwilligers zou de stad er heel anders uitzien. In Gouda doen veel inwoners vrijwilligerswerk. Sommige inwoners zijn actief in clubs of sportverenigingen. Andere schenken koffie in het verzorgingstehuis, knappen speeltuinen op, zijn trainer bij een sportclub, bestuurslid of collectant. Wilt u ook vrijwilliger worden? Op deze pagina leest u daar meer over.…

 • Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon

  De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is een van de oudste nog bestaande Nederlandse onderscheidingen voor dapperheid. De onderscheiding wordt gegeven aan mensen die zich dapper inzetten voor andere mensen (menslievend). De officiële voorwaarde is: ‘mensen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering’. Er bestaat een bronzen, zilveren en gouden erepenning. De gouden…

 • Persoonlijke begeleiding

  Een begeleider kan u ondersteunen bij het uitvoeren van alledaagse taken, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Heeft u langer dan 6 maanden persoonlijke begeleiding nodig, maak dan een melding via onderstaande knoppen.

 • Verlengen of wijzigen rijbewijs

  Woont u in Gouda en wilt u uw rijbewijs verlengen? Of heeft u uw rijbewijs gehaald voor een andere categorie, bijvoorbeeld uw motorrijbewijs? Dan is het mogelijk om uw rijbewijs online bij de RDW aan te vragen. Vraagt u voor de 1e keer een rijbewijs aan? Ga dan naar de pagina Eerste rijbewijs.

 • Wijziging persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan de gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer (BSN), burgerlijke staat en geboortedatum.Op deze pagina leggen we uit wanneer u zelf uw gegevens kunt aanpassen en wanneer u een aanpassing in de BRP door de gemeente moet laten doen.

 • Subsidie wonen boven winkel of horeca

  Wonen boven winkels heeft een positieve invloed op de binnenstad. Leegstaande verdiepingen worden opgeknapt, er komt extra woonruimte. Er is meer sociale controle en mensen op straat voelen zich veiliger. De uitstraling van de stad verbetert. Dit is ook voordelig voor winkels en horeca. Daarom heeft de gemeente de subsidie wonen boven winkel of horeca. 

 • Lening dringend onderhoud gemeentelijk monument

  Heeft u een gemeentelijk monument en denkt u dat er binnenkort monumentale waarden verloren gaan? Mogelijk heeft u recht op een lening voor dringend onderhoud aan het monument. U kunt de lening aanvragen bij de gemeente. Daarvoor belt u ons via telefoonnummer 14 0182.

 • Overige hulp bij vervoer

  Wilt u ondanks uw beperking blijven fietsen of autorijden, dan kunt u uw fiets of auto laten aanpassen. Hiervoor kunt u misschien van de gemeente een vergoeding krijgen. Maak hiervoor een melding via onderstaande knoppen.