Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (2)
Zoekresultaat 71 - 80 van 91 resultaten
- Reclame plaatsen
Voor het plaatsen van bedrijfsreclame in de vorm van gevelborden die groter zijn dan 0,5 vierkante meter, gevelbakken, neonreclames, vlaggen, en zuilen e.d. heeft u van de gemeente een vergunning nodig. Voorwaarden U heeft een omgevingsvergunning nodig voor reclame-uitingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg en die u plaatst langs de openbare weg of in de open lucht . In sommige gevallen heeft u ook een omgevingsvergunning nodig om te bouwen. Dit is als de reclame-uiting bestaat uit een constructie van enige omvang (bijvoorbeeld een frame). De gemeente zal de aanvraag toetsen aan de zogenaamde redelijke eisen van welstand zoals aangegeven in de gemeentelijke welstandsnota. Dit betekent dat de reclame-uiting esthetisch moet passen in de omgeving en bij het gebouw waar het geplaatst is. Ook mag reclame geen hinderlijke vormen aannemen Gang van zaken U dient de aanvraag voor een vergunning voor het plaatsen van reclame tenminste acht weken voorafgaand aan het moment van plaatsing aan te vragen. Via Omgevingsloket kunt u online digitaal een omgevingsvergunning aanvragen. Gebruik hiervoor uw DigiD inlogcode.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-07-24
- Laadpalen elektrische voertuigen
In de gemeente Hardinxveld-Giessendam is het mogelijk om een openbare oplaadpaal voor een elektrische auto aan te vragen. Oplaadpaal aanvragen Bent u een inwoner of ondernemer in Hardinxveld-Giessendam en wilt u ook graag een oplaadpaal in de buurt? Dat kan. Voor de aanvraag gelden de volgende voorwaarden: U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein, zoals een oprit, carport en dergelijke (Is dit wel het geval dan kunt u uw eigen oplaadpunt maken en komt u niet in aanmerking voor een oplaadpaal in de openbare ruimte). U gebruikt of gaat een elektrische auto gebruiken. Dit kunt u aantonen met een kentekenbewijs, aankoopcontract of leasecontract. Binnen een afstand van 250 meter van uw woning of bedrijf is geen openbare oplaadpaal aanwezig. Is dit wel het geval? Dan wordt er gekeken naar het gebruik en de loopafstand naar uw woning. U kunt uw aanvraag gewoon opsturen, de afweging wordt gemaakt door de gemeente in samenwerking met de exploitant. U kunt kosteloos een laadpaal aanvragen. Laadpaal aanvragen via denhartogcharging.com Locaties Bekijk het kaartje met openbare e-laadpalen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Op deze kaart staan ook de oplaadpalen die bedrijven en particulieren beschikbaar stellen aan anderen. U kunt meteen zien of een oplaadpunt op dat moment vrij is. Bij een oplaadpaal langs de openbare weg mag u alleen parkeren als u uw auto daadwerkelijk oplaadt. Uw voertuig moet dan dus zijn aangesloten. Kapotte laadpaal In Hardinxveld-Giessendam staan laadpalen van Allego, ParknCharge en Den Hartog Charging. Bij een kapotte laadpaal van: Allego: belt u +31 880 33 30 33 ParknCharge: belt u +31 888 07 57 00 Den Hartog Chargingbelt u : +31 184 66 12 75
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-07-23
- Bedrijventerreinen Hardinxveld-Giessendam
Er zijn 5 bedrijventerreinen in Hardinxveld-Giessendam. Bedrijventerrein Boven-Hardinxveld Watergebonden. Netto oppervlak 14,0 hectare. Keurmerk Veilig Ondernemen gecertificeerd. Bedrijventerrein Langeveer Watergebonden. Netto oppervlakte 21,0 hectare. Keurmerk Veilig Ondernemen gecertificeerd. Bedrijventerrein Nieuweweg Modern gemengd. Netto oppervlakte 20,6 hectare. Keurmerk Veilig Ondernemen gecertificeerd. Bedrijventerrein De Peulen Modern gemengd. Netto oppervlak 14,0 hectare. Keurmerk Veilig Ondernemen gecertificeerd Bedrijventerrein De Blauwe Zoom Modern gemengd. Netto oppervlak 2,4 hectare. Keurmerk Veilig Ondernemen gecertificeerd
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-07-26
- Melden overlast
Overlast is altijd vervelend! Zeker als daarvoor een oplossing is. Wanneer u overlast meldt, gaan wij daar dan ook serieus mee om. Het is wel belangrijk dat u overlast meldt bij de juiste dienst. Op deze pagina leest u meer informatie waar u uw melding kunt doen. Overlast van bedrijven Bij overlast van bedrijven denkt u bijvoorbeeld aan geluidsoverlast of geurhinder of andere milieubedreigende activiteiten. Overlast van bedrijven meldt u telefonisch bij de Klachtenlijn Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. U bereikt hen 24 uur per dag via telefoonnummer 0888 333 555. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid voert daarna ter plaatse een onderzoek uit. Als dat nodig is zal zij bestuursrechtelijk of strafrechtelijk optreden. Een gevolg hiervan kan zijn dat het bedrijf maatregelen moet nemen om overlast te voorkomen. Overlast door particulieren Bij overlast van particulieren, bijvoorbeeld uw buren, neemt u contact op met de politie. U bereikt hen via telefoonnummer 0900 88 44. Heeft u de politie met spoed nodig? Bel dan het alarmnummer 112. Verontreiniging oppervlaktewater Verontreiniging van oppervlaktewater meldt u bij de klachtenlijn van het Waterschap Rivierenland . U bereikt hen via telefoonnummer (0344) 649 410 Verontreiniging van rijkswater (bijvoorbeeld rivieren) meldt u bij Rijkswaterstaat. U bereikt hen via telefoonnummer 0800 8002 Wanneer u niet weet waaronder de verontreiniging oppervlaktewater valt, helpt de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid u verder. Neemt u daarvoor contact op met de Klachtenlijn van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. U bereikt hen via telefoonnummer 0888 333 555. Overlast in de openbare ruimte Een melding, vraag of klacht over uw woon- of leefomgeving, kunt u doorgeven aan de gemeente via Fixi of t. 14 0184 . Bijvoorbeeld een melding over openbare verlichting, wegen of vandalisme, gebouwen, speelplaatsen, dieren, plantsoenen, riolering en winteroverlast. Melding woon- of leefomgeving doorgeven Een melding, vraag of klacht over uw woon- of leefomgeving, kunt u doorgeven aan de gemeente via Fixi of t. 14 0184 . Bijvoorbeeld een melding over openbare verlichting, wegen of vandalisme, gebouwen, speelplaatsen, dieren, plantsoenen, riolering en winteroverlast. Online melding woon- of leefomgeving doorgeven via Fixi
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-07-29
- Kansspelvergunning aanvragen
Wilt u een loterij, bingo, rad van fortuin of ander promotioneel kansspel organiseren? Vraag dan een vergunning aan. Soms hoeft u alleen een melding te doen.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-08-23
- Milieuvergunning
Een bedrijf valt onder de Wet milieubeheer als het een inrichting is en als de activiteit is opgenomen in het Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer. Een bedrijf moet dan een milieuvergunning aanvragen of een melding indienen. Via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM-module) kan een bedrijf bepalen of een melding of vergunning noodzakelijk is. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid verleent de milieuvergunning en beoordeelt de meldingen.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-08-02
- Kamer van Koophandel
Advies en informatie van de Kamer van Koophandel. Bijvoorbeeld hoe u een bedrijf start of overneemt. Ga naar de website van Kamer van Koophandel
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-07-23
- Inschrijven vanuit het buitenland
U moet zich inschrijven bij de gemeente als u (opnieuw) in Nederland komt wonen. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland woonde en vóór 1 oktober 1994 vertrokken bent uit Nederland. Graag persoonlijk naar de gemeente komen om u in te schrijven. Doe dit binnen 5 dagen nadat u in Nederland bent aangekomen. Bij uw inschrijving moet u buitenlandse documenten laten zien. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte of echtscheidingsakte. Soms moet u eerst laten bepalen of deze buitenlandse documenten echt zijn. Dit heet legalisatie. De gemeente vertelt u of legalisatie nodig is. Afspraak maken Deze aanvraag maken we voor u in orde tijdens een afspraak. Voor het maken van de afspraak neemt u telefonisch contact op met de gemeente of mailt u naar info@hardinxveld-giessendam.nl. Ons telefoonnummer is 14 0184.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-07-23
- Nederlander worden door naturalisatie
Als niet-Nederlander kunt u op verschillende manieren Nederlander worden. Kunt u geen Nederlander worden door optie? Dan kunt u een aanvraag indienen voor naturalisatie tot Nederlander. Afspraak Deze aanvraag maken we voor u in orde tijdens een afspraak. Voor het maken van de afspraak neemt u telefonisch contact op met de gemeente. Ons telefoonnummer is 14 0184. Een e-mail sturen kan ook naar info@hardinxveld-giessendam.nl. Voldoet u aan de voorwaarden? Bekijk eerst bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of u aan de voorwaarden voldoet. Voorwaarden Optie IND Voorwaarden Naturalisatie IND Denkt u dat u Nederlander kunt worden? Ga dan naar de gemeente om een aanvraag voor naturalisatie in te dienen.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-07-22
- Drank- en horecavergunning
Wilt u alcohol verkopen of schenken? Vraag dan een vergunning aan. Als u alcohol wilt verkopen tijdens een evenement, hebt u een ontheffing nodig. Verkoopt u eten en of alcohol wat direct in uw horecabedrijf genuttigd kan worden? Dan moet u waarschijnlijk ook een exploitatievergunning aanvragen. Hebt u al een alcoholwetvergunning en wilt u leidinggevenden bijschrijven of verwijderen van uw vergunning of is uw inrichting veranderd? Vraag dan een wijziging van uw vergunning aan.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-08-22