Zoekresultaat 81 - 90 van 101 resultaten

  • Ondersteuning voor ouderen, mensen met een beperking en andere hulpbehoevenden (Wmo)

    De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven en dat u actief kunt meedoen in onze samenleving. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt, neem dan telefonisch contact met ons op via (0299) 398 398 en vraag naar Team Wmo. Of doe hieronder een melding.

  • CAI wordt glasvezel Edam-Volendam

    Glasvezel Edam-Volendam is gestart met het vervangen en vernieuwen van ons bestaande oude CAI-kabelnetwerk. Hiermee krijgt u toegang tot razendsnel internet via glasvezel, wat voordelen biedt voor thuiswerken, bedrijven, zorg op afstand, interactieve televisie en snelle educatie. De verwachting is dat alle woningen eind 2024 zijn aangesloten. Iedereen kan een aansluiting krijgen. Ook als u er geen gebruik van wilt maken. Dit betekent dat de ouderwetse Gemeentelijke CAI (Centrale Antenne Inrichting) uiteindelijk gaat verdwijnen als iedereen overgezet is op Glasvezel Edam-Volendam.

  • Paspoort, ID en Rijbewijs ophalen

    Als u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs heeft aangevraagd kunt u deze na zes werkdagen weer afhalen. Heeft u 's morgens een spoedaanvraag gedaan? Dan kunt u uw reisdocument of rijbewijs de volgende werkdag afhalen. U haalt uw reisdocument persoonlijk op. Als u een paspoort voor uw kind ophaalt, neemt u uw kind mee. Ook wanneer uw kind nog niet zelf een handtekening kan zetten. U tekent dan voor ontvangst. Maak hier een afspraak.

  • Kind erkennen vóór de geboorte

    Als u uw kind erkent, wordt u juridisch ouder. Zodra het kind is geboren, wordt de erkenning rechtsgeldig. Dit betekent dat u de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten. Zo hebt u er recht op om uw kind te zien. En bent u verplicht om voor het kind te zorgen. Erkenning van uw ongeboren kind doet u bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak. Bij een eerste kind moet de moeder mee naar de gemeente. Bij volgende kinderen mag de moeder ook via onderstaand DigiD formulier toestemming geven.

  • Verhuizen binnen de gemeente

    Als u verhuist binnen de gemeente is het verplicht hiervan aangifte te doen bij ons. Dit doet u binnen de periode van vier weken voor tot vijf dagen na de verhuizing. In de aangifte vermeldt u zowel het oude als het nieuwe adres. Wij verwerken de wijziging en sturen u vervolgens een bevestiging.

  • Eenmalige subsidie voor het isoleren van uw woning

    Heeft u een te hoge energierekening? Dan is goede isolatie de eerste stap om deze te verlagen. Door te isoleren gaat de warmte niet verloren. Dat betekent lagere energiekosten en meer wooncomfort. Via onderstaande knop kunt u de subsidie aanvragen. U kunt dit pas doen nadat u de isolerende maatregelen hebt uitgevoerd. Lees de voorwaarden daarom goed door om te kijken of u in aanmerking komt.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland. En de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels. U leest hier of u in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart.

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is alle hulp aan jeugdigen en hun ouders bij opvoedproblemen, psychische problemen of een licht verstandelijke beperking. De jeugdwet is erop gericht dat kwetsbare kinderen en jongeren zoveel mogelijk volwaardig mee kunnen doen aan de maatschappij. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan telefonisch contact met ons op en vraag naar Team Jeugd. Of doe hieronder een melding.

  • Kind erkennen ná de geboorte

    Als u uw kind erkent, wordt u juridisch ouder. Zodra het kind is geboren, wordt de erkenning rechtsgeldig. Dit betekent dat u de wettelijke ouder van uw kind bent. Dit hoeft niet altijd de biologische ouder te zijn. Als juridisch ouder hebt u rechten en plichten. Zo hebt u er recht op om uw kind te zien. En bent u verplicht om voor het kind te zorgen. Erkenning van uw ongeboren kind doet u bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak. Bij een eerste kind moet de moeder mee naar de gemeente. Bij volgende kinderen mag de moeder ook via onderstaand DigiD-formulier toestemming geven.

  • Gezondheid en Leefstijl (LEF)

    Wij hebben de ambitie om voor onze inwoners te streven naar een zo goed mogelijke gezondheid. We faciliteren verschillende mogelijkheden zodat inwoners een gezonde leefstijl erop na kunnen houden. Hiervoor richten we qua leefstijl ons specifiek op genotmiddelengebruik (programma LEF), mentale gezondheid en gezond gewicht. Alle doelstellingen zijn hieronder te vinden.