Zoekresultaten 1 - 20 van 2334 resultaten

  • Persoonsgebonden budget (Pgb)

    Een Persoonsgebonden budget (Pgb) is een budget waarmee u zelf hulp kunt regelen of een voorziening kunt aanschaffen.

  • Mantelzorgcompliment

    Mantelzorgers die aan de voorwaarden voldoen kunnen op aanvraag per jaar van de gemeente een mantelzorgcompliment krijgen.

  • Rolstoel aanvragen

    Als iemand niet meer zelfstandig kan lopen, kan de gemeente in sommige gevallen hulp bieden, bijvoorbeeld met (een aanpassing aan) een rolstoel.

  • Jeugdhulp

    Heeft u (algemene) vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen? Dan kunt u contact opnemen met LOES.

  • Ondersteuning voor mantelzorgers

    Mantelzorgers kunnen hulp en begeleiding aanvragen bij hun taken. De gemeente bepaalt welke ondersteuning zij krijgen.

  • Vervoer en verplaatsen

    Zelfstandig reizen kan moeilijk zijn als u een beperking of ouderdomsklachten heeft. Met ondersteuning daarbij kunt u langer mobiel blijven.

  • Hulp bij wonen en huishouden

    Misschien kunt u niet meer zonder hulp thuis wonen. Dit kan komen door uw gezondheid of door sociale problemen. U kunt bijvoorbeeld klusjes in huis niet meer zelf doen. Of u komt niet meer zelfstandig naar de eerste verdieping van uw huis. Het kan ook zijn dat u moeite heeft met het bijhouden van uw administratie. Of dat u door problemen dakloos dreigt te worden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een klusjesdienst die u helpt in huis. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. U kunt met uw hulpvraag ook terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kan doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of dagbesteding.

  • Alcohol tijdelijk schenken

    Horecabedrijven mogen normaal alleen in het bedrijf alcohol schenken. Organiseert u een evenement en wilt u daar ook alcohol schenken? Vraag een ontheffing aan bij de gemeente.

  • Subsidies voor verenigingen en organisaties

    Vraag voor je vereniging of organisatie een subsidie aan op gebied van cultuur, sport, zorg en welzijn of onderwijs.

  • Dagbesteding en buurtpunten

    Soms is er ondersteuning nodig in de vorm van dagbesteding. Dagbesteding is samen met een groep mensen ergens mee bezig zijn. Een buurtpunt is een plek waar dorp- of buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan verschillende activiteiten.

  • Alcoholvergunning

    Wilt u een alcoholvergunning aanvragen?

    Neem dan contact met ons op, zodat we met u een afspraak kunnen maken voor een vooroverleg.

    In dit overleg gaan we onder andere de volgende punten met u bespreken:

    • Inschrijving KVK
    • Rechtsvorm
    • Verklaring Sociale Hygiëne
    • Wet Bibob
    • Milieubelastende activiteiten
    • Brandveiligheid
    • Terras
    • Speelautomaten

    Inloggen met DigiD of eHerkenning 

    Om deze vergunning aan te vragen moet u inloggen met uw DigiD of eHerkenning. 

    • DigiD – voor personen 
      Uw DigiD is een soort digitaal paspoort. Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Zoals bij de overheid, het onderwijs, de zorg of voor uw pensioen.
    • eHerkenning – voor bedrijven/organisaties/eenmanszaken 
      eHerkenning is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel waarmee u kunt inloggen bij ruim 600 verschillende dienstverleners. Zoals bij het UWV, de gemeenten, de Belastingdienst en de verzekeraars.

    Meer informatie? 
    www.digid.nl of www.eherkenning.nl

    Als u in uw horecabedrijf, verenigingsgebouw of op een andere plek alcoholhoudende dranken verkoopt, dan heeft u een vergunning nodig. De vergunning kunt u aanvragen via de Vergunningenchecker. Als u de aanvraag heeft ingediend nodigen wij u uit voor een gesprek.

  • Hulp voor uw kind

    Is uw kind veel somber? Denkt u dat het drugs gebruikt of teveel gamet? Of heeft uw kind een beperking en hulp nodig? Als u zich zorgen maakt over uw kind, kunnen wij u misschien helpen. De medewerker van de gemeente luistert naar uw verhaal. Daarna bespreekt hij of zij met u wat u het beste kunt doen. En of er begeleiding mogelijk is. Bijvoorbeeld met jeugdhulp. Deze hulp is niet alleen bedoeld voor de kinderen zelf. Ook de mensen die hen opvoeden (ouders, voogden) worden geholpen. Is professionele hulpverlening nodig? Dan krijgt uw kind zorg van een hulpverlener. De gemeente kan dit regelen. Of uw kind krijgt een persoonsgebonden budget (pgb). Hiermee kunt u zelf zorg inkopen. Hier gelden wel voorwaarden voor.

  • Vrijwilligersverzekering

    Waar gewerkt wordt, kan wel eens iets misgaan. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

  • Opvang (Wmo)

    Bij huiselijk geweld of andere problemen in de thuissituatie kan opvang worden aangevraagd. Iedere gemeente is zelf verantwoordelijk voor de opvang.

  • Parkeervergunning voor mantelzorgers

    Het is mogelijk om een parkeervergunning voor mantelzorgers aan te vragen wanneer je zorg nodig hebt. Het online aanvragen van een parkeervergunning voor een bedrijf via het parkeerloket wijst zich vanzelf. Heb je hulp nodig? Bekijk dan deze uitlegpagina , of bekijk het filmpje onderaan deze pagina....

  • Hulp en advies bij huiselijk geweld

    Huiselijk geweld komt vaker voor dan u denkt. Misschien kunt u zich slecht beheersen, wordt u regelmatig geslagen of denkt u dat iemand anders uit uw omgeving mishandeld wordt. Laat het er niet bij zitten en meld het. U kunt 24 uur per dag, ook anoniem bellen naar 0800-2000. Dan wordt u automatisch doorverbonden met Veilig Thuis noord- en oost- Gelderland. Veilig Thuis is ontstaan door het samengaan van het Adviespunt Kindermishandeling (AMK), het Steunpunt Loverboys/Jeugdprostitutie en het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG). Daarin werken de gemeente, de politie, het openbaar ministerie en andere hulpverleningsorganisaties samen. Zij zijn er om u te helpen, geven antwoord op al uw vragen en zorgen voor opvang van slachtoffers en daders van huiselijk geweld.

  • Gezond opgroeien

    De GGD Zaanstreek-Waterland is de plek waar u als ouder terecht kunt voor advies, begeleiding en hulp bij de opvoeding en verzorging van uw kind. Zij kunnen u voorzien van uitleg, advies en hulp.

  • Sluitingsuren van horeca, ontheffing

    Wil je als horecabedrijf langer open zijn dan is toegestaan? Je moet hiervoor een ontheffing van de sluitingstijd aanvragen bij de gemeente. Deze ontheffing wordt verstrekt per kalenderjaar. Onderaan deze pagina kun je het aanvraagformulier (pdf-bestand) downloaden. Voorwaarden Op grond van artikel...

  • Hulpmiddelen vanuit de Wmo

    Uw handicap, probleem of situatie geeft u misschien recht op een Wmo-maatwerkvoorziening. Vul het hulpvraagformulier in.

  • Mantelzorg

    Zorg jij voor iemand uit je omgeving die langere tijd ziek is, een handicap heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg heel natuurlijk voelt. Zoals zorgen voor je kind of zieke ouder.