Veelgestelde vragen over het nieuwe Overheid.nl

onl_oranje-blauw_logo.png

Waarom wordt Overheid.nl vernieuwd?

Het ontwerp van Overheid.nl bestaat alweer enige tijd. Om gebruik op mobiel en tablet te verbeteren en om gebruiksgemak en vindbaarheid te vergroten, is vernieuwing noodzakelijk.

Waarom hebben delen van Overheid.nl nog de oude vormgeving?

Overheid.nl bestaat feitelijk uit een portaal en meerdere websites en/of applicaties. Als eerste zijn in 2018 het portaal Overheid.nl en wetten.nl vernieuwd. De overige websites en/of applicaties worden in de loop van 2019 en 2020 stap voor stap vernieuwd.

Ik kan bepaalde pagina’s niet meer vinden?

  Verschillende onderdelen van Overheid.nl hebben op de nieuwe website een andere locatie gekregen. Hieronder leggen we uit waar u de informatie nu kunt vinden:

  Particulieren / Ondernemers

  De thema-indeling zoals u deze voorheen onder Particulieren vond, is komen te vervallen. U kunt de Producten en diensten voor particulieren voortaan onder Dienstverlening vinden.
  Producten en diensten voor ondernemers vindt u voortaan op het Ondernemersplein.

  Overheidsinformatie

  De links naar de gegevensverzamelingen die u onder Overheidsinformatie vond, zijn op de nieuwe website verdeeld over verschillende onderdelen.
  Informatie over wet- en regelgeving en beleid vindt u nu onder Beleid & regelgeving. Overheidsorganisaties vindt u nu onder Contactgegevens overheden. Berichten over uw buurt vindt u voortaan onder Aankondigingen over uw buurt.

  Adressen overheidsorganisaties

  Namen, adressen en andere contactgegevens van Nederlandse overheidsorganisaties vindt u onder Contactgegevens overheden.

  Berichten over uw buurt

  Zoeken in berichten en bekendmakingen van voornamelijk gemeenten, provincies en waterschappen vindt u onder Aankondigingen over uw buurt.

  En als ik het dan nog niet kan vinden?

  Er zijn een aantal manieren waarop u alsnog bij de gewenste informatie kunt komen:

  • Bezoek de homepage van Overheid.nl;
  • Probeer uw item te vinden via de Sitemap;
  • Mocht u de gewenste informatie echt niet kunnen vinden, dan kunt u gebruik maken van ons reactieformulier om uw vraag rechtstreeks aan ons te stellen.