Zoekresultaat

129 Resultaten
Toon producten van Almelo
 • Evenement: melding of vergunning

  Wilt u een evenement organiseren? Zoals een braderie, optocht, feest of een herdenking? En is uw evenement voor publiek toegankelijk? Soms hoeft u alleen een melding te doen. In andere gevallen heeft u een evenementenvergunning nodig. Een aanvraag of melding voor een evenement dient u schriftelijk in bij de gemeente.

 • Straatfeest melden

  Organiseert u een straat- of buurtfeest of een buurtbarbecue? Dan heeft u geen vergunning nodig. Wel moet u het straatfeest uiterlijk 2 weken van tevoren bij de gemeente melden. Een straatfeest kunt u online melden.

 • Hondenbelasting

  Heeft u één of meer honden, dan betaalt u hondenbelasting. Daarvoor moet u de hond aanmelden. U kunt uw hond telefonisch aanmelden via (0546) 54 11 11. U betaalt de hondenbelasting via de gecombineerde belastingaanslag, die het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) u toestuurt.

 • Leegstaande woonruimte verhuren

  Staat uw oude woning al een tijd te koop, terwijl u al in uw nieuwe woning woont? Of bezit u een voormalige school of ander gebouw en staat dit leeg? Of hebt u een woning of gebouw dat wordt gesloopt of gerenoveerd? Dan mag u die tijdelijk als woonruimte verhuren. U hebt hiervoor wel een vergunning van de gemeente nodig. Het aanvraagformulier kunt u invullen en opsturen.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u met gebruikelijke hulpmiddelen niet zelfstandig meer dan 100 meter lopen, bent u permanent rolstoelgebonden, heeft u een ernstige handicap wat geen loophandicap is of bent u door uw handicap afhankelijk van anderen voor vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. In het stadhuis helpen wij u graag verder. U kunt bij ons terecht op maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend. Maak daarvoor een afspraak.

 • Bezoekersregeling parkeren

  Woont u in het centrum of in het bewonersgebied met blauwe zone? Dan kunt u voor uw bezoek een bezoekersregeling treffen. Uw bezoek kan parkeren voor € 1,00 per 24 aaneengesloten uren. Een bezoekersregeling kunt u online aanvragen met DigiD.

 • Vergunning lang parkeren

  Wilt u voor langere tijd parkeren? U kunt gebruik maken van een langparkeerterrein. Een vergunning voor lang parkeren kunt u online aanvragen met DigiD.

 • Leerlingenvervoer

  Maakt u kosten voor vervoer van uw kind van en naar school? In sommige gevallen kunt u een bijdrage in de kosten ontvangen. De aanvraag doet u online met DigiD.

 • Uitkering aanvragen

  Heeft u te weinig inkomen om van te leven en zijn er geen andere voorzieningen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Schrijf u eerst in bij Werk.nl.

 • Aangifte van geboorte

  Het is verplicht binnen 3 dagen na de bevalling aangifte te doen van een geboorte. Is dit niet mogelijk door het weekend of een feestdag, dan moet u dat doen op de 1e werkdag na het weekend of de feestdag. Online de geboorte aangeven? Dat kan alleen met DigiD.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Almelo

Geen verfijning beschikbaar.

Acties