Resultaten

1 - 10 van de 314 Resultaten
Toon producten van Alphen aan den Rijn
 • Aanmelden als handelaar

  Handelt u bedrijfsmatig in tweedehands of ongeregelde goederen, dan bent u wettelijk verplicht u aan te melden als handelaar bij de gemeente waarbinnen u handelt. u meldt zich aan bij het Digitaal Opkopers Loket (DOL) u houdt uw inkoop, verkoop en voorraad bij in het Digitaal Opkopers Register (DOR) de gemeente controleert in samenwerking met de politie op naleving. Aanmelden als handelaar doet u via de website www.ikbenhandelaar.nl.

 • Aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken

  U kunt uw aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken. Ook het aanslagbiljet van vorige jaren kunt u bekijken, downloaden en printen. U logt in met de DigiD van de persoon die de belastingaanslag ontvangen heeft. Aanslagbiljet bekijken »

 • Aanvraag publiek optreden

  U gaat een feestelijk moment vieren en wil hierbij de burgemeester en/of één van de wethouders uitnodigen. Bijvoorbeeld de opening van een winkel, de presentatie van een boek of de onthulling van een monument/kunstwerk. Dan kunt u een aanvraag publiek optreden indienen.

 • Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten

  U wilt in uw onderneming een kansspelautomaat plaatsen. Dan heeft u een aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten nodig.

 • Achternaam kind kiezen

  Bij de geboorte van uw 1e kind kunt u kiezen of uw kind uw eigen achternaam of die van uw partner krijgt. Alle kinderen die u daarna samen krijgt, krijgen automatisch dezelfde achternaam als het 1e kind. U regelt de naamkeuze persoonlijk bij de gemeente.

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven of ontvangt u post voor iemand die niet (meer) op uw adres woont. U kunt de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. De gemeente kijkt dan in de basisregistratie personen (BRP) of de persoon op uw adres staat ingeschreven. Is dit het geval, dan onderzoekt de gemeente waar deze persoon echt woont.   Na het afronden van het onderzoek zijn er 2 mogelijkheden: De persoon geeft zelf zijn verhuizing door en wordt op dat adres ingeschreven Het is niet duidelijk waar de persoon woont en wordt uitgeschreven van uw adres. De gemeente past de BRP aan Het duurt 6 tot 8 weken voordat het onderzoek is afgerond.

 • Afspraak maken

  Als u van tevoren een afspraak maakt, hoeft u niet lang te wachten. U bent niet verplicht een afspraak te maken, u kunt ook tijdens onze open inloopuren terecht. Checkt u onze openingstijden voordat u komt. Tip: Voor het ophalen van uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken. U kunt altijd terecht tijdens onze openingstijden en wordt snel geholpen. Afspraak bij het Serviceplein Een afspraak maken kan voor de hele dag (behalve op maandagochtend). Dit kan telefonisch via 14 0172, optie 1. Afspraak bij Burgerzaken en Vergunningen Een afspraak kan gemaakt worden voor 's middags tussen 13.00 en 16.30 uur. U kunt helaas nog niet voor alle producten en diensten online een afspraak maken. Staat uw onderwerp er niet bij, belt u dan met 14 0172, optie 2. Online afspraak maken » U kunt ook veel zaken direct online regelen. Afspraak aanmelden in het gemeentehuis Komt u naar de afspraak, dan kunt u zich in de ontvangsthal aanmelden bij de afsprakenzuil. Afspraak wijzigen of afzeggen Uw afspraak wijzigen of afzeggen kan via de link in de bevestigingsmail die u ontvangt. U kunt ook bellen naar 14 0172.

 • Afstand doen van grafrechten

  Een particulier graf of urnenplaats op een gemeentelijke begraafplaats koopt u voor een bepaalde periode. U betaalt hiervoor grafrechten. Loopt de termijn af, dan kunt u de grafrechten verlengen of afstand doen van de grafrechten. Afstand doen van grafrecht kunt u ook op ieder moment doen. 

 • Afstand doen van recht op gedenkplaatje

  Voor een gedenkplaatje op een gemeentelijke begraafplaats betaalt u recht. Wilt u na het aflopen van de termijn het recht niet verlengen dan kunt u afstand doen van het recht.

 • Afvalbrengstation Ecopark De Limes

  Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen hun afval gratis inleveren bij het Ecopark De Limes. Het afvalbrengstation is alleen voor particulieren U toont uw afvalpas om toegang te krijgen tot het Ecopark. Zonder pas helaas geen toegang U levert geen bedrijfsafval in. Bedrijven en instellingen zorgen zelf dat hun afval wordt afgevoerd. Adres afvalbrengstation Limeslus 5 Telefoon: 14 0172 Openingstijden Maandag t/m zaterdag 9.00 tot 17.00 uur Het afvalbrengstation is gesloten op: Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties