Zoekresultaat

217 Resultaten
Toon producten van De Ronde Venen
 • Collectieve zorgverzekering

  Collectieve zorgverzekering We hebben het aanbod uitgebreid en meer inwoners met een laag inkomen kunnen deelnemen. Inwoners met een inkomen tot 120% (was 110%) van het sociaal minimum komen in aanmerking voor deze verzekering. Daarnaast mag u niet teveel vermogen hebben. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. In de door de gemeente aangeboden collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid is de dekking van het basispakket uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft hierbij een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

 • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

  Als de gemeente te laat een beslissing neemt op uw aanvraag of bezwaarschrift voor een vergunning of ontheffing, kunt u recht hebben op een dwangsom. Deze dwangsom is een boete die de gemeente aan u moet betalen. De boete wordt opgelegd per dag dat de beslissing te laat is. Tot maximaal 42 dagen. De hoogte van de boete is voor de eerste 14 dagen € 20 per dag. De 14 dagen daarna € 30 per dag en de overige dagen € 40 per dag. De totale dwangsom bedraagt maximaal € 1260.

 • Eenmalige subsidie aanvragen

  Eenmalige subsidies zijn bedoeld voor eenmalige, vernieuwende activiteiten of bijzondere projecten, buiten de reguliere werkzaamheden van een vereniging, stichting of instelling om. Om eenmalige subsidie aan te vragen heeft u eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. Bent u inwoner en wilt u de leefbaarheid in uw straat, buurt of wijk vergroten? Dan kunt u, met uw DigiD, bewonersbudget aanvragen.

 • Gemeenteraadsverkiezingen

  Woensdag 21 maart 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Inwoners van De Ronde Venen kiezen dan 27 raadsleden die de komende vier jaar plaatsnemen in de gemeenteraad. Iedereen die 18 jaar of ouder is en op 5 februari ingeschreven stond als inwoner van De Ronde Venen mag stemmen. Ook moet u de Nederlandse nationaliteit hebben, de nationaliteit van een ander land van de EU of een geldige verblijfsvergunning en minimaal 5 jaar legaal in Nederland verblijven.

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig. De gemeente maakt voor de aanvraag van een aanwezigheidsvergunning een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

 • Grofvuil inleveren

  Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. U kunt denken aan een bank, stoel of vloerbedekking. U kunt uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar één van de afvalbrengstations.   Bent u niet in staat om uw grof huisvuil zelf naar het afvalbrengstation te vervoeren? Dan kunt u het tegen betaling laten ophalen. U mag maximaal één kubieke meter huishoudelijk afval en een halve kuub bouw- en sloopafval per week aanbieden. Hiervoor wordt 25 euro in rekening gebracht. Dit afval moet u 's morgens vóór 7.30 uur aan de openbare weg neerzetten. 

 • Iemand machtigen om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum

  Kunt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand machtigen. U geeft dan iemand anders toestemming om namens u te stemmen. Dit kan op 2 manieren: U machtigt iemand via een onderhandse volmacht. De gemachtigde gebruikt dan uw stempas. U kunt iemand schriftelijk machtigen. Dan krijgt degene die namens u gaat stemmen een volmachtbewijs toegestuurd.

 • Kinderopvang

  Peutergroep U heeft een peuter in de leeftijd 2 tot 4 jaar. U kunt terecht bij de verschillende peutergroepen in De Ronde Venen. Kinderdagverblijf Piet Mondriaan, Broekzijdselaan 46c in Abcoude Kinderdagverblijf Kool en Bosch, Rijksstraatweg 43 in Baambrugge Kinderdagverblijf Kidswereld, Prinses Margrietstraat 10 in Baambrugge Kinderdagverblijf Pino & Dribbel, Baljuwstraat 5 in Mijdrecht Kinderdagverblijf Klein Duimpje, Eendracht 2 in Mijdrecht Kinderdagverblijf De Hummeltjes, Kerklaan 32 in Vinkeveen Kinderdagverblijf Ministek, Marktschipper 2 in Wilnis

 • Logopedie

  De logopedist komt 4x per jaar langs in de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf Zij kijkt en luistert naar hoe de kinderen praten en wat zij zeggen. Zij kijkt of een kind nog een speen heeft of nog duimt. Valt haar iets op, dan overlegt zij met de leidster. De leidster geeft dat door aan de ouders en geeft soms een folder mee met tips en/of adviezen. De ouders kunnen daarop met de logopedist overleggen wat te doen.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: De Ronde Venen

Geen verfijning beschikbaar.

Acties