Zoekresultaat

84 Resultaten
Toon producten van Eindhoven
 • Energiebesparingslening

  Wil je energiebesparende aanpassingen (laten) doen aan je huis, zoals isolatie of zonnepanelen aanbrengen? Met de energiebesparingslening kun je als eigenaar-bewoner van een bestaande woning geld lenen tegen slechts 2% rente. Dankzij de aanpassingen bespaar je meteen op je energiekosten. Dit voordeel is meestal groter dan de te betalen rente van de energiebesparingslening. Als de lening is afgelost, profiteer je helemaal van een lagere energienota. Leen je minder dan € 12.500,-? Dan is de looptijd van de lening maximaal 10 jaar. Leen je meer, dan is de looptijd maximaal 15 jaar.

 • Leegstandvergunning

  Een leegstandvergunning maakt het voor jou als eigenaar mogelijk je leegstaande huis of gebouw tijdelijk te verhuren. Hierbij is een groot deel van de wettelijke huurbescherming niet van toepassing. Wil je woonruimte verhuren in een voor verkoop bestemde huurwoning? Je kunt een vergunning krijgen voor 2 jaar, waarna je 3 keer voor telkens 1 jaar verlenging kunt krijgen, tot een totaal van 5 jaar.   Wil je woonruimte verhuren in een voor verkoop bestemde woning? Je kunt een vergunning krijgen voor maximaal 5 jaar. Een leegstandvergunning vraag je aan met een landelijk formulier via de website van de Rijksoverheid.

 • Milieuzone

  De milieuzone is een gebied waar niet alle voertuigen mogen rijden. Vrachtwagens zwaarder dan 3500 kg met een Euro 0, 1, 2 of 3 motor mogen de milieuzone niet in, tenzij je hiervoor een ontheffing hebt gekregen. Hiermee willen wij de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Vraag de ontheffing milieuzone online aan. De Euroklasse van de motor vind je op het kentekenbewijs en op ovi.rdw.nl.

 • Vrijstelling geluidsnorm overschrijdende festiviteit aanvragen

  Organiseer je als organisatie of bedrijf een festiviteit op je eigen terrein, waarbij het geluid harder zal zijn dan is toegestaan volgens de voorschriften? En wordt je organisatie of bedrijf in de Wet Milieubeheer aangeduid als inrichting? Onderzoek via het stappenplan op infomil.nl of er sprake is van een inrichting. Is dit het geval? Vraag dan minimaal 2 weken van tevoren vrijstelling aan voor de festiviteit door een kennisgeving incidentele festiviteit in te dienen.

 • Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

  In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan gemeentelijke wetten en regels. De APV is daarmee een regeling die voor iedereen in Eindhoven geldt. Het doel van de APV is Eindhoven netjes en leefbaar te houden. 

 • Bezwaar tegen parkeerbon

  Vind je dat je ten onrechte een parkeerbon hebt gehad? Dan kun je binnen 6 weken na de datum die op de bon staat online een bezwaar indienen tegen de parkeerbon.

 • Bouwtekening of bouwdossier opvragen of inzien

  Je kunt bij ons tegen betaling verschillende soorten bouwtekeningen opvragen. Bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in je pand zoals het leggen van een vloer, of als je jouw pand gaat verkopen. Geef altijd duidelijk aan welke tekeningen je opvraagt.

 • Brandveilig gebruik, melding of omgevingsvergunning

  Om een gebouw brandveilig te kunnen gebruiken, neem je maatregelen die voldoen aan de voorschriften uit het Bouwbesluit 2012. Daarnaast maak je voor de meer risicovolle soorten gebruik een melding, of vraag je een omgevingsvergunning aan. In beide gevallen doe je dit via het Omgevingsloket Online (OLO).

 • Collecteren of werven

  Collecteren: Meld je collecte of vraag een vergunning hiervoor aan via het online formulier. Werven: Melden van of een vergunning aanvragen voor het werven van leden, donateurs of klanten doe je via het online formulier voor donateurs-of klantenwerving. Lees hieronder in welke gevallen je een vergunning nodig hebt.  

 • Conceptaanvraag en informatiegesprek

  Als je informatie wilt, kun je om een informatiegesprek vragen, een conceptaanvraag indienen, of om een vooroverleg vragen bij de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Bij een informatiegesprek kun je bijvoorbeeld uitleg krijgen over het bestemmingsplan op jouw adres. Een conceptaanvraag doe je om een plan te laten toetsen op haalbaarheid. Voor welstandsvragen vraag je een vooroverleg aan bij de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Eindhoven

Geen verfijning beschikbaar.

Acties