Zoekresultaat

133 Resultaten
Toon producten van Leidschendam-Voorburg
 • Omgevingsvergunning

  Wilt u bouwen, verbouwen of renoveren? Slopen of asbest verwijderen? Wilt u een boom in uw tuin kappen? Een in- of uitrit aanleggen? Een monument veranderen of onderhouden? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u met DigiD of e-Herkenning aan in het Omgevingsloket Online van de Rijksoverheid. Op het Omgevingsloket Online kunt u ook checken of u een vergunning nodig heeft of kunt volstaan met een melding.

 • Reclame maken

  Wilt u reclame maken met bijvoorbeeld een reclamebord, driehoeksbord, sandwichbord of spandoek? Of samples uitdelen? Dan kan het zijn dat u een reclamevergunning nodig heeft. Die kunt u online aanvragen. Vraag de vergunning minstens 3 weken van tevoren aan. Plaatst u deze reclame op of aan een gevel, dan heeft u waarschijnlijk ook een omgevingsvergunning nodig.

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak. Het nieuwe document is na 5 werkdagen klaar en kunt u ophalen in het Servicecentrum Leidschendam. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig.

 • (Een deel van) de weg of het water gebruiken

  Wilt u (een deel van) de weg gebruiken? Bijvoorbeeld om een container, bouwkeet, bermmonument, zonnescherm, reclamevlag, uitstalling te plaatsen, garageverkoop te houden of een laadkabel over het trottoir te leggen? Of wilt u iets in, op of boven openbaar water zetten? Dan vraagt u daarvoor een vergunning aan. Soms is melding maken genoeg.

 • Andere vergunningen

  In de Algemene plaatselijke verordening (APV) staat voor welke zaken u een vergunning moet aanvragen. Sommige vergunningen kunt u online regelen, andere vraagt u per post aan. Heeft u vragen, neem dan contact op.

 • Jongerenloopbaancentrum

  Ben je tussen de 16 en 27 jaar en heb je hulp nodig bij het vinden van een opleiding of werk? Neem contact op met het Jongerenloopbaancentrum. Je kunt je online aanmelden voor een gesprek. Zonder afspraak binnenlopen kan ook.

 • Uitkering aanvragen

  Heeft u geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen via werk.nl, de website van het UWV. Heeft u een uitkering die onvoldoende is om van te leven? Dan kunt u een aanvullende uitkering aanvragen.

 • Huishoudelijke ondersteuning

  Heeft u hulp nodig bij het schoonhouden van uw huis? Misschien kunnen huisgenoten, buren of familieleden u helpen. U kunt ook betaalde hulp inschakelen. Lukt dat niet? Misschien komt u dan in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning. Vraag een gesprek aan om over de mogelijkheden te praten.

 • Hondenbelasting

  Heeft u 1 of meer honden, dan moet u hondenbelasting betalen. Daarvoor moet u uw hond aanmelden. U betaalt de belasting via de gecombineerde aanslag die u van de gemeente krijgt. Bent u het niet eens met de hoogte van de aanslag, dan kunt u bezwaar maken.

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente laat afval inzamelen en verwerken. Als inwoner betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing. U betaalt de heffing via de gecombineerde aanslag die u van de gemeente krijgt. Bent u het niet eens met de hoogte van de aanslag, dan kunt u bezwaar maken.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Leidschendam-Voorburg

Geen verfijning beschikbaar.

Acties