Zoekresultaat

168 Resultaten
Toon producten van Middelburg
 • Aangepast vervoer

  Bent u niet meer zo mobiel? Als u problemen heeft om u te verplaatsen, dan kunt u zich bij Porthos melden. Zij kijken in een gesprek samen met u wat voor u de beste oplossing is. Daarbij kijken zij in eerste instantie naar wat u zelf of uw directe omgeving aan oplossingen kan bieden. De oplossing kan bijvoorbeeld een financiële tegemoetkoming in de vervoerskosten zijn. Ook is een aangepaste fiets mogelijk. Porthos helpt u in een persoonlijk gesprek verder met de juiste oplossing voor uw situatie. In 2015 is het Wmo vervoer veranderd. Dit noemen we soms ook collectief vervoer. Gebruikers van het Wmo vervoer hebben allemaal een brief van Porthos ontvangen. We zetten de belangrijkste wijzigingen nog even op een rij. De Gemeentelijke vervoerscentrale regelt nu het vervoer. Zij nemen de ritten aan en zorgen ervoor dat ze op tijd worden gereden. Het telefoonnummer is 088 - 235 80 50. Er is sinds 1 november ook een nieuwe vervoerder: TCR. En voortaan geldt een prijs per kilometer i.p.v. per zone. Voor iedere rit betalen reizigers een starttarief van € 1,-. Per kilometer betalen zij € 0,15. Maakt u gebruik van Wmo vervoer of collectief vervoer? En heeft u geen brief of pas ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met Porthos via 088 - 751 4000.

 • Aangifte doen van overlijden

  Is een naaste van u overleden? Meestal doet de begrafenisondernemer dan aangifte van overlijden, maar u mag als naaste ook zelf aangifte doen. Dit doet u bij de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op.

 • Aangifte doodgeboren kind

  Is uw kind na 24 weken zwangerschap dood geboren? Dan moet u hiervan aangifte doen bij de gemeente waar het kind is geboren. Het is wettelijk verplicht om een doodgeboren kind na een zwangerschap van 24 weken te begraven of cremeren.

 • Aansprakelijkstelling gemeente

  Als u door gemeentelijk toedoen of gemeentelijk nalaten schade heeft ondervonden kunt u de gemeente om een schadevergoeding vragen. U stelt de gemeente dan aansprakelijk voor de door u geleden schade. De gemeente beoordeelt de aansprakelijkstelling en stelt vast of een schadevergoeding is gerechtvaardigd.

 • Aanspreekpunt voor ondernemers

  Wilt u een onderneming starten en bent u op zoek naar een geschikte bedrijfslocatie? Dan is het goed om te weten of wanneer een locatie voor bedrijfsdoeleinden mag worden gebruikt. De gemeente kan aan de hand van het bestemmingsplan snel beoordelen of u uw bedrijf ergens kunt vestigen. Ook als u nog geen locatie op het oog heeft, kan de gemeente advies geven. U kunt op het stadskantoor zonder afspraak naar de zogenaamde vakbalie gaan. Of u kunt contact opnemen met: Jack Dooms voor vragen over detailhandel, tel. 0118 67 52 03 of  j.dooms@middelburg.nl Cynthia Westerweel voor vragen over toeristische bedrijvigheid, tel. 0118 67 52 57 of c.westerweel@middelburg.nl Cor Helmendach voor alle overige sectoren, tel. 0118 67 52 34 of c.helmendach@middelburg.nl

 • Aanvraag bezoekerskaarten parkeren

  Bewoners van de binnenstad kunnen tegen een laag tarief bezoekerskaartjes om te parkeren aanvragen. Bezoekerskaarten Gemeente Middelburg verstrekt bezoekerskaarten per woonadres in parkeerzone 1 of 2. Deze kunnen alleen gebruikt worden in parkeerzone 2. Kaartjes zijn te koop van 1, 2, 4, en 6 uur. De kosten zijn € 0.50 per uur. U heeft de mogelijkheid meerdere kaartjes per parkeertransactie te gebruiken, parkeert u 4 uur dan kunt u bijvoorbeeld 2 kaartjes van 2 uur op het dashboard leggen. Er geldt een maximum aankoop van € 90,- per jaar omgerekend 180 parkeeruren. de losse bezoekers- en hotelkaarten online bestellen U kunt op het stadskantoor terecht zonder afspraak, maar u kunt hier ook een afspraak voor maken. Hotelkaarten Kaartjes zijn te koop van 1, 2, 4, 6 en 12 uur. De kosten zijn € 0.90 per uur. Ook bij de hotelpas bestaat de mogelijkheid om meerdere kaartjes per parkeertransactie te gebruiken.

 • Abonnement parkeergarages

  Particulieren, en ondernemers kunnen een abonnement voor de parkeerkelders Geere, Kousteensedijk, Kanaalweg of Achter de Houttuinen aanvragen. Een abonnement is geldig 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 • Achternaam kind

  Ouders mogen kiezen of hun 1e kind de achternaam krijgt van de moeder of van de vader. Kiest u bijvoorbeeld de naam van de vader, dan krijgen al uw volgende kinderen uit deze relatie ook deze naam. Hiermee blijft er in het gezin eenheid in de naam. De naamskeuze kan niet meer worden teruggedraaid.

 • Achternaam wijzigen

  Wilt u uw achternaam of die van uw kind wijzigen? Of wilt u een naam toevoegen aan uw eigen achternaam? Dan moet u daarvoor toestemming vragen aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Redenen om uw achternaam te wijzigen, kunnen zijn: De naam is, eventueel in combinatie met het beroep, maatschappelijke positie of de persoonlijke situatie, ongepast of bespottelijk; De naam komt zo vaak voor dat zij onvoldoende onderscheid biedt; De naam is in het Nederlands moeilijk uitspreekbaar; De naam is onjuist gespeld in de akten van de burgerlijke stand; De ouders zijn uit elkaar; De achternaam van het kind is anders dan die van de andere kinderen in het gezin.

 • Adresonderzoek

  Heeft u het vermoeden dat een persoon nog op uw adres ingeschreven staat, terwijl hij of zij daar niet meer woont? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente. Ook als u werkt bij een instantie die gebruikmaakt van adresgegevens uit de basisregistratie personen en u twijfelt over de juistheid van deze gegevens, kunt u een adresonderzoek aanvragen. Na afloop van het onderzoek kan de gemeente 2 dingen doen, namelijk de persoon of personen in kwestie: inschrijven op een nieuw adres; uitschrijven uit de basisregistratie personen. Dit kan gevolgen hebben voor het recht op voorzieningen van de overheid.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Middelburg

Geen verfijning beschikbaar.

Acties