Zoekresultaat

149 Resultaten
Toon producten van Noordenveld
 • FinanciĆ«le regeling voor een monument aanvragen

  Er zijn verschillende subsidies of voordelige leningen voor het onderhouden of restaureren van een monument. Heeft u een monument dat staat op de rijksmonumentenlijst? U kunt een lening met een lage rente aanvragen. De lening is bedoeld voor restauratie.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Heeft u een bewijs van in leven zijn of attestatie de vita nodig? Dit kunt u halen bij de balie burgerzaken in het gemeentehuis. Vaak kost een bewijs van in leven zijn geld.

 • Uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

  Er zijn verschillende akten waarvan u een afschrift of uittreksel kunt aanvragen bij de gemeente, zoals: geboorte, overlijden, huwelijk, echtscheiding, partnerschapsregistratie. Een uittreksel vraag u aan bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Een paspoort is een reisdocument waarmee u naar andere landen in de wereld kunt reizen. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Daarnaast is het paspoort een identificatiemiddel in Nederland. De identificatieplicht geldt voor personen vanaf 14 jaar. De identificatieplicht in de zorg geldt voor iedereen. Ook kinderen onder de 14 jaar moeten daar een identiteitsbewijs bij zich hebben.

 • Rijbewijs aanvragen

  Als u met een motorvoertuig de openbare weg op wilt, moet u een rijbewijs hebben. Een motorvoertuig is bijvoorbeeld een motor, auto of vrachtauto. Op uw rijbewijs staat tot wanneer het geldig is. Vernieuw uw rijbewijs op tijd. Met een verlopen rijbewijs mag u niet de weg op.

 • Geboorteaangifte doen

  U doet de geboorteaangifte binnen 3 dagen na de geboorte. Dit doet u bij de gemeente waar het kind geboren is. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u de aangifte nog op de eerste werkdag erna doen.

 • Aangifte doen van overlijden

  Als er iemand in uw omgeving is overleden, moet u aangifte doen bij de gemeente. U doet de aangifte bij de gemeente waarin de persoon is overleden. Kunt u zelf geen aangifte doen? Vraag of de begrafenisondernemer het voor u doet.

 • Grafonderhoud uitbesteden aan gemeente

  Graven en de grafstenen op de gemeentelijke begraafplaats moet u zelf onderhouden. De gemeente kan dit ook voor u doen. U betaalt dan wel een vergoeding aan de gemeente.

 • Echtscheiding melden

  Bij een scheiding meldt de advocaat over het algemeen de scheiding aan bij de gemeente. U kunt dis ook zelf doen bij de gemeente waar het huwelijk heeft plaatsgevonden.

 • Verhuizen

  Als u gaat verhuizen, geeft u dit door bij de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen, moet u dit doorgeven.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Noordenveld

Geen verfijning beschikbaar.

Acties