Zoekresultaat

124 Resultaten
Toon producten van Noordoostpolder
 • Klein kansspel of loterij organiseren

  Organiseert u een klein kansspel? Bijvoorbeeld een bingo of een rad van avontuur? Meld dit dan bij de gemeente. Dat doet u uiterlijk 2 weken van tevoren. Organiseert u een loterij? Dan heeft u een vergunning nodig.

 • Omgevingsvergunning

  Wilt u verbouwen, slopen of bijvoorbeeld een boom kappen? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u opzoeken in de vergunningcheck. De vergunningcheck en -aanvraag doet u bij het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u spullen verkopen vanuit een kraam of wagen op of aan de (openbare) weg? Of op een plaats die toegankelijk is voor publiek? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Welke vergunning u precies moet hebben, hangt af van de soort standplaats.

 • Andere vergunningen

  Er zijn verschillende activiteiten waarvoor u volgens de Algemene plaatselijke verordening (APV) een vergunning of ontheffing nodig heeft. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

 • Hulp bij schulden

  Heeft u schulden? Dan kunt u misschien hulp krijgen van de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB) Dit heet schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is gratis.

 • Meedoenpakket

  De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen, van 4 tot 18 jaar, in Noordoostpolder mee kunnen doen. Ook wanneer het ouders of verzorgers financieel even niet voor de wind gaat. Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm dan kunt u gebruik van maken van het Meedoenpakket Jongeren. Ook ouderen kunnen een beroep doen op het Meedoenpakket Ouderen. Dit kan tot een inkomen van 110% van de bijstandsnorm.

 • Kwijtschelding van gemeentebelastingen

  Is uw inkomen laag en heeft u geen eigen vermogen? Dan hoeft u misschien de gemeentelijke belastingen maar voor een deel of helemaal niet te betalen. Dit heet kwijtschelding. U kunt kwijtschelding aanvragen voor onroerende zaakbelasting, afvalstoffenheffing en rioolheffing. Nieuw in 2018 is dat de kostendelersnorm op grond van de Participatiewet van toepassing is op een verzoek om kwijtschelding.

 • Leerplicht en kwalificatieplicht

  Kinderen van 5 tot 16 jaar hebben een leerplicht. Zij moeten dus naar school. Leerlingen die na hun 16e nog geen diploma hebben, hebben kwalificatieplicht tot 18 jaar. Dat houdt in dat ze onderwijs moeten blijven volgen. De gemeente houdt er toezicht op dat leerlingen naar school gaan. Zo kunnen zoveel mogelijk leerlingen een startkwalificatie (diploma havo, vwo of mbo-niveau 2) halen voor de arbeidsmarkt.

 • Kavels en groenstroken kopen

  In de gemeente Noordoostpolder zijn verschillende nieuwbouwkavels te koop. Ook een groenstrook die grenst aan uw woning, tuin of land kunt u soms kopen of huren.

 • Erkennen van een kind

  Als u niet getrouwd bent en u geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader wilt zijn, moet u het kind erkennen. U hoeft niet de biologische vader te zijn. Ook als u duomoeder wilt zijn, moet u het kind erkennen. U regelt erkenning van een kind in het gemeentehuis. U kunt een kind niet erkennen als het al 2 ouders heeft.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Noordoostpolder

Geen verfijning beschikbaar.

Acties