Zoekresultaat

149 Resultaten
Toon producten van Noordwijk
 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Doe dit voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast.

 • Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

  U kunt als ouder alleen kinderopvangtoeslag krijgen voor de uren die u werkt (reistijd telt niet mee). Hierbij moet u uitgaan van de ouder die het minste uren per jaar werkt. Werkt u (ook) betaald in de gastouderopvang? Voor deze uren krijgt u geen kinderopvangtoeslag. U kunt de toeslag aanvragen als: u en uw partner overdag werken; u een opleiding volgt; u een uitkering krijgt. Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Bij de Belastingdienst kunt u zelf een proefberekening maken om te zien hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen.  

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  U kunt alleen bij uw eerste kind de achternaam kiezen. Alle volgende kinderen uit het gezin krijgen automatisch dezelfde achternaam als uw eerste kind. Het maakt hierbij niet uit of het eerste kind is geboren, erkend of geadopteerd of dat sprake is van gerechtelijke vaststelling van het vaderschap. Doet u geen naamskeuze? Dan bepaalt het feit of u getrouwd bent of niet de achternaam van uw kind: • Bent u getrouwd, dan krijgt uw kind bij de geboorteaangifte de achternaam van de vader. • Bent u getrouwd en wilt u dat uw kind de achternaam van de moeder krijgt? De vader en moeder moeten dan een verklaring afleggen bij de burgerlijke stand. • Bent u niet getrouwd, dan krijgt uw kind de achternaam van de moeder. Dit geldt ook voor ouders die een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. • Bent u niet getrouwd en wilt u dat uw kind de achternaam van de vader krijgt? De vader moet het kind dan erkennen, waarbij de vader en moeder een verklaring afleggen bij de burgerlijke stand. • Bepaalt u de naamskeuze bij erkenning van uw kind? Deze keuze wordt vastgelegd in de akte van erkenning.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een administratief onderzoek starten. Staat iemand op uw adres ingeschreven, terwijl die niet bij u woont? Vraag de gemeente dan om een adresonderzoek. Ook instanties kunnen om een adresonderzoek vragen, als zij adresgegevens uit de basisregistratie personen gebruiken.

 • Advies en ondersteuning bij huiselijk geweld

  Huiselijk geweld komt vaker voor dan u denkt. Misschien kunt u zich slecht beheersen, wordt u regelmatig geslagen of denkt u dat iemand anders uit uw omgeving mishandeld wordt. Laat het er niet bij zitten en meld het. U kunt terecht bij Veilig Thuis.

 • Afval, grofvuil

  Woonplaats Noordwijk Inwoners van de woonplaats Noordwijk kunnen hun grofvuil wegbrengen naar de milieustraat te Katwijk. Daar staan diverse containers waarin u uw grofvuil kwijt kunt. Als u naar de milieustraat gaat, dient u uw milieupas mee te nemen om toegelaten te worden tot de milieustraat. Elk adres in de woonplaats Noordwijk waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas. Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen hun grofvuil wegbrengen naar de milieustraat van de Meerlanden te Noordwijkerhout. Er mag jaarlijks maximaal 6 m³ grofvuil gebracht worden. Er zal bij de milieustraat gevraagd worden om legitimatie. Neem daarom altijd bij het wegbrengen een geldig identiteitsbewijs mee.  Welk grofvuil kan ik kwijt op de milieustraten? Bedden Hout Huisraad Kasten Matrassen Meubels Piepschuim (eps) Tuinmeubilair

 • Afvalinzameling, autobanden

  Inwoners van de woonplaats Noordwijk kunnen hun autobanden wegbrengen naar de Gemeenschappelijke Milieustraat Katwijk-Noordwijk te Katwijk. Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen dit niet bij hun milieustraat te Noordwijkerhout inleveren. Zij kunnen autobanden bij Meeuwenoord brengen.

 • Afvalinzameling, elektronische apparatuur

  Voor elektronische apparatuur geldt de zogenaamde ‘oud-voor-nieuw’ regel. Detaillisten zijn bij uw aankoop van een nieuw apparaat verplicht het oude apparaat in te nemen. Wij verzoeken u zo veel als mogelijkheid hiervan gebruik te maken. Als het apparaat niet wordt vervangen, kunt u uw oude apparaten wegbrengen naar de desbetreffende milieustraten: Woonplaats Noordwijk: Gemeenschappelijke Milieustraat Katwijk-Noordwijk U dient uw milieupas mee te nemen om toegelaten te worden tot de milieustraat. Elk woonadres in de woonplaats Noordwijk waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas. Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk: Milieustraat Noordwijkerhout U dient een legitimatiebewijs mee te nemen om toegelaten te worden tot de milieustraat.

 • Afvalinzameling, frituur- en oliebollenvet

  Wilt u frituur- en oliebollenvet goed verwijderen? Gebruik dan de oude verpakking of neem een oud melkpak of eventueel een fles. Zorg in ieder geval dat de verpakking afgesloten wordt.

 • Afvalinzameling, gasflessen en brandblussers

  Woonplaats Noordwijk Het is niet mogelijk om brandblussers of gasflessen bij de Gemeenschappelijke Milieustraat Katwijk-Noordwijk te Katwijk in te leveren. U kunt bij de milieustraat wel een verwijsformulier krijgen om het kosteloos in te leveren bij de volgende bedrijven: Jongeneel Transport, Voorschoterweg 52 A, 2235 SH Valkenburg Brandsma, De Vlashoven 45, 2211 WL Noordwijkerhout Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk Het is niet mogelijk om brandblussers of gasflessen bij de milieustraat te Noordwijkerhout in te leveren.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Noordwijk

Geen verfijning beschikbaar.

Acties