Zoekresultaat

153 Resultaten
Toon producten van Reusel-De Mierden
 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied binnen te gaan dat door de gemeente is afgezet. Als u dit toch wilt doen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan.

 • Afval, huishoudelijk afval

  icon U kunt uw huishoudelijk afval eens in de twee weken aan de weg zetten in een door de gemeente verstrekte afvalcontainer, (gratis) PMD-zak of de door u aangeschafte tariefzak. Het afval wordt altijd op vrijdag opgehaald. Op die dag kunt u dan zowel de tariefzak met restafval, de groene container met gft-afval en de PMD-zakken met plastic, metaal (blik) en drankkartons buiten zetten. In de oneven weken wordt het afval opgehaald binnen de bebouwde kom van Hooge Mierde, Hulsel en Reusel-Noord en in het buitengebied van Hooge Mierde en Hulsel. In de even weken wordt het afval opgehaald binnen de bebouwde kom van Lage Mierde en Reusel-Zuid (inclusief Turnhoutseweg, Wilhelminalaan en de Hoeven) en in het hele buitengebied van Reusel en Lage Mierde.

 • Afval, klein chemisch afval

  Klein chemisch afval (KCA) is afval dat niet bij uw gewone afval mag. U kunt dit afval apart inleveren bij het inzamelpunt van de gemeente. Bij Milieucentraal vindt u meer informatie over het inleveren van KCA.Het inzameldepot is gevestigd op de Milieustraat aan Nijverheidsstraat 7d in Bladel. Openingstijden: Dinsdag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. 

 • Afval, glas

  icon Glas-afval hoort in de glasbak. Glasbakken staan op verschillende plaatsen in de gemeente.

 • Milieustraat

  icon De milieustraat is gelegen aan Nijverheidsstraat 7d in Bladel (industrieterrein de Sleutel) en wordt beheerd door de firma Baetsen B.V. Milieupas Elk huishouden in de gemeente heeft een milieupas gekregen. Die pas moet bij de ingang van de milieustraat worden getoond. Zonder pas krijgt u geen toegang tot het terrein. Bent u de milieupas kwijt, dan kunt u dit melden bij het milieu-informatiecentrum, tel. 0800-0230336. De pas wordt dan geblokkeerd, zodat eventueel misbruik is uitgesloten. Bij verlies of beschadiging zijn de kosten € 5,00. Betaling Om veiligheidsredenen kan alleen met de pinpas worden betaald. Openingstijden Dinsdag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur; Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur; Zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Kinderen (t/m 12 jaar) worden in verband met hun eigen veiligheid niet toegelaten op de milieustraat.

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  icon Als u tijdens een evenement alcohol wilt schenken en verkopen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente. De ontheffing wordt verleend voor bijzondere gelegenheden van zeer tijdeijke aard voor een aaneengesloten periode van ten hoogste twaalf dagen.

 • Drank- en horecavergunning

  icon U hebt een drank- en horecavergunning nodig als u alcoholische drank verkoopt om in het pand/terras waar het verkocht wordt op te drinken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij: horecabedrijf (café of restaurant) sportkantine, verenigingslokaal of bedrijfsrestaurant cafetaria en snackbar met een eetgedeelte, afgeschermd van het afhaalgedeelte U hebt een drank en horecavergunning nodig als u sterk alcoholische drank verkoopt via een slijterij. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente. U hebt geen drank- en horecavergunning nodig als u alleen licht alcoholische drank verkoopt, zoals bier of wijn, voor consumptie elders dan ter plaatse. De alcoholhoudende drank mag dan niet geopend en niet opgedronken worden in het pand waar het verkocht wordt. Dit is het bijvoorbeeld het geval bij: levensmiddelenbedrijven supermarkten Wilt u alcohol schenken tijdens een evenement? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Asbest verwijderen

  icon Als asbest breekt, verbrandt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Daarom moet u zich houden aan strenge regels als u asbest wilt verwijderen. Als u asbest wilt verwijderen in of bij uw woning, moet u dit altijd melden bij de gemeente. Ook als u bijvoorbeeld vergunningvrij mag (ver)bouwen, moet u het melden als hierbij asbest vrijkomt. Als u niet de eigenaar bent van de woning, maar de huurder, moet u eerst contact opnemen met de verhuurder. Voor meer vragen en antwoorden kunt u terecht bij het Kenniscentrum InfoMil van Rijkswaterstaat.

 • Baatbelasting

  Als u een woning of een bedrijf heeft en u heeft voordeel van het realiseren van een openbare voorziening, dan kan de gemeente u vragen baatbelasting te betalen. Hierbij moet u denken aan een riool in het buitengebied, een fietspad in uw woonwijk e.d. Een aanslag baatbelasting wordt alleen opgelegd aan eigenaren en niet aan gebruikers (huurders).

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Reusel-De Mierden

Geen verfijning beschikbaar.

Acties