Zoekresultaat

157 Resultaten
Toon producten van Rhenen
 • Ambtelijke organisatie

  Om alle taken te kunnen uitvoeren heeft de gemeente ambtenaren in dienst. Zij werken in het gemeentehuis of bij de gemeentewerf op Remmerden. De ambtelijke organisatie staat onder leiding van de gemeentesecretaris.

 • College van B&W

  De burgemeester en de vier wethouders van Rhenen vormen samen het College van B en W (of B&W). Het College voert de besluiten van de gemeenteraad uit, als het dagelijks bestuur van de gemeente. Het is verantwoordelijk voor de financiën van de gemeente. Verder voert het wetten en regelingen van het Rijk en de provincie uit (medebewind).

 • Samenwerkingsverbanden

  Samenwerkingsverbanden

 • Museum het Rondeel

  Vanaf 20 augustus 2018 heeft museum Het Rondeel de deuren gesloten en is opgegaan in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen aan de Markt 20.  

 • Afval

  In Nederland zijn gemeentes verantwoordelijk voor het inzamelen (ophalen) van huishoudelijk afval. Dat staat in de Wet milieubeheer (1993). Hoe de gemeente Rhenen dat precies aanpakt, is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor afval. Daarin staan de regels voor het aanbieden en inzamelen van afval. De gemeente is verplicht om minstens 1 keer week afval op te halen.

 • Hoe krijg ik de Nederlandse nationaliteit?

  De Nederlandse nationaliteit krijgen heet: naturalisatie. U kunt een verzoek voor naturalisatie indienen bij de gemeente. Hiervoor moet u een afspraak maken. Dat kan via het contactformulier of via de Rhenense PUblieksbalie, t 0317 681 681. De gemeente is niet de instantie die de officiële beslissing neemt over uw naturalisatie. Dat is de Koning.

 • Hoe gaat hervestiging vanuit het buitenland?

  Als u zich na verblijf in het buitenland opnieuw vestigt in Nederland, moet u bij de gemeente aangifte doen. Let op: dit is alleen zo als u na 1 oktober 1994 uit Nederland bent geëmigreerd. Als u voor 1 oktober 1994 bent uitgeschreven bij de gemeente wegens emigratie of 'Vertrek Onbekend Waarheen', dan gaat de gemeente uit van 'eerste inschrijving'.

 • Paspoort en identiteitskaart

  Met een paspoort of identiteitskaart kunt u laten zien wie u bent. En u kunt ermee reizen naar landen buiten Nederland. In Nederland moet iedereen van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. In het buitenland moet iedereen zich, ongeacht de leeftijd, kunnen identificeren. Alleen als u de Nederlandse nationaliteit heeft, kunt u een Nederlands reisdocument aanvragen. Het is toegestaan om zowel een paspoort als een identiteitskaart te bezitten. In het Nederlandse paspoort staan vingerafdrukken en het paspoort heeft een chip. Dit is om vervalsing en misbruik te voorkomen.

 • Wat zijn de regels voor koopzondagen?

  Rhenen heeft een Verordening winkeltijden gemeente Rhenen. Er is ook de Winkeltijdenwet. Op grond van deze regels kan een winkelier de gemeente verzoeken toestemming te geven voor een of meer koopzondagen. Een koopzondag is een zondag of feestdag waarop de winkel is geopend. Dat mag maximaal twaalf zon- en feestdagen per jaar. De winkelier moet zijn of haar verzoek minimaal vier weken van tevoren schriftelijk indienen bij de gemeente.

 • Opvang zwerfdieren

  Zwerfdieren kunt u aanmelden bij de dierenbescherming. Afhankelijk van de gezondheidstoestand van het dier wordt een asiel of dierenambulance ingeschakeld. Bij bijzondere diersoorten neemt de dierenbescherming contact op met een dierentuin of specialist. Bij bijennesten of bijenzwermen wordt een imker ingeschakeld, of u belt deze zelf: t 06 13796503.  Meld u een wespennest, dan krijgt u telefoonnummers van bestrijdingsdiensten. Bijen, hommels, vleermuizen en ringslangen zijn beschermd en mogen dus niet bestreden worden!

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Rhenen

Geen verfijning beschikbaar.

Acties