Zoekresultaat

88 Resultaten
Toon producten van Uithoorn
 • Bodemonderzoek aanvragen

  Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Bodemonderzoek kan nodig zijn in de volgende gevallen: U gaat bouwen of verbouwen. U koopt of verkoopt een woning, bedrijfspand of stuk grond. U heeft een bedrijf of gaat een bedrijf starten waarvoor u een omgevingsvergunning voor het milieu nodig heeft. U bent ondernemer en gebruikt bouwstoffen, grond of baggerspecie. Het bestemmingsplan verandert.

 • Een kind erkennen en naam kiezen

  Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met de moeder van het kind? Dan wordt u automatisch de wettelijke ouder. Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan kunt u het kind erkennen bij de gemeente. U wordt dan alsnog de wettelijke ouder. U kunt een kind al voor de geboorte erkennen. Dan krijgt het kind automatisch de naam van de biologische moeder. Als de vader of duomoeder het kind erkent, kunt u kiezen welke achternaam het kind krijgt. De achternaam die u voor het eerste kind kiest, wordt ook de achternaam van volgende kinderen uit dezelfde relatie.

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig. De gemeente maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

 • Leegstaande woning tijdelijk verhuren

  U kunt uw leegstaande woning tijdelijk verhuren. Dit is geregeld in de Leegstandwet. U heeft hiervoor wel een vergunning nodig van de gemeente waar de woning staat. Ook heeft u soms toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. U kunt deze vergunning aanvragen voor: Een huurwoning die gerenoveerd of gesloopt moet worden. U krijgt een vergunning voor 2 jaar die u steeds met 1 jaar kunt verlengen (tot maximaal 7 jaar); Een woning die te koop staat. U krijgt een vergunning voor 5 jaar (de maximale duur van de vergunning); Gebouwen zonder woonbestemming die u als woonruimte wilt verhuren, bijvoorbeeld een kantoorgebouw of school, mag u maximaal 10 jaar verhuren. Heeft u voor het gebruik als woonruimte een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan nodig? De vergunning voor verhuur wordt afgegeven voor de duur van de ontheffing van het bestemmingsplan (met een maximum van 10 jaar). 

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via naturalisatie

    Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De optieprocedure is de snelste manier, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Een naturalisatieverzoek dient u in bij de gemeente. De gemeente vertelt u onder andere of u uw oude nationaliteit kunt houden. 

 • Takkendagen

  In mei en in oktober 2019 houdt de gemeente per wijk een takkendag. De ophaaldata voor takken staan op de Afvalkalender 2019 (pdf, 171 kB) . U kunt uw takken aanmelden tot uiterlijk 15.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag.  De takkenbundel mag maximaal 5m3 zijn en maximaal 2 meter lang. Bundel de takken zonder plastic. Legt u de takken op de afgesproken plek neer vóór 7.30 uur. 

 • Vuurwerk afsteken

  Inwoners mogen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. Dit mag tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Denk aan de veiligheid en hou rekening met de regels. Als u zich niet aan de regels houdt, bent u strafbaar. Wilt u buiten de jaarwisseling vuurwerk afsteken? Dan heeft u een toepassingsvergunning nodig. Deze is bedoeld voor het gebruik van professioneel vuurwerk.

 • Aanvraag tijdelijke verkeersmaatregel

  Het kan voorkomen dat u voor bepaalde werkzaamheden of evenementen gebruik moet maken van de openbare ruimte. Of dat u zich tijdens die werkzaamheden niet aan de geldende verkeersregels kunt houden. In die gevallen moet u contact opnemen met de gemeente. Misschien heeft u een ontheffing nodig of moeten er tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden. U kunt bij de gemeente een tijdelijke verkeersmaatregel voor gemeentelijke wegen aanvragen.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Een bewijs van in leven zijn of een attestatie de vita is een schriftelijk bewijs dat u nog in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven. Een bewijs van in leven zijn is bedoeld voor gebruik door Nederlandse instanties, zoals bijvoorbeeld een pensioenfonds of een uitkeringsinstantie. Een attestatie de vita is een internationaal document dat gebruikt wordt in het buitenland. 

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Uithoorn

Geen verfijning beschikbaar.

Acties