Zoekresultaat

11 Resultaten
Toon producten van Zoeterwoude
 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het Gemeentehuis. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig. Let op: ook kinderen moeten persoonlijk aanwezig zijn bij de aanvraag en bij het afhalen. Maak afspraak

 • Extra's bij laag inkomen

  Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand. U maakt hiervoor een afspraak. Tijdens deze afspraak wordt gekeken naar wat in uw situatie mogelijk is. Bel met de gemeente via nummer (071) 580 6300.

 • Schuldhulpverlening

  Heeft u schulden? Met schuldhulpverlening gaat de gemeente samen met u op zoek naar oplossingen. Neem contact op met de gemeente via het aanvraagformulier of maak telefonisch een afspraak met schuldhulpverlening via tel. (071) 5806300. Direct schuldhulpverlening aanvragen

 • Groente-, fruit- en tuinafval (GFT)

  Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt in Zoeterwoude gratis aan huis opgehaald. Kijk voor de data op de afvalkalender. Uw persoonlijke afvalkalender

 • Discriminatie melden

  Regelmatig worden mensen anders behandeld op gronden die er niet toe doen. Wordt u bijvoorbeeld uitgescholden door uw buren, omdat u een andere afkomst of huidskleur heeft? Wordt u niet serieus genomen vanwege uw handicap, of getreiterd op uw werk vanwege uw homoseksualiteit? Laat het er niet bij zitten en meld het bij Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding. Direct melden

 • Digitale gemeentegids

  In de digitale gemeentegids vindt u een overzicht van verenigingen, organisaties en instellingen in en om Zoeterwoude. Open de digitale gemeentegids   Of download de 'Gemeentegids app': Met de Gemeentegids app voor uw tablet of smartphone heeft u een overzicht van alle verenigingen, instellingen, bedrijven en voorzieningen in Zoeterwoude altijd bij de hand. Download de Gemeentegids app (iTunes Appstore). Download de Gemeentegids app (Google Play store).

 • Welstand

  Gaat u een omgevingsvergunning aanvragen voor een bouwplan? Als het gaat om een gebied in Zoeterwoude dat niet welstandsvrij is, moet uw aanvraag voldoen aan de welstandseisen van de gemeente Zoeterwoude. In de welstandsnota kunt u zien wat voor uw plannen van toepassing is.

 • Vrijwilligerswerk

  Als u tijd over heeft en u wilt uw steentje bijdragen, dan kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Vrijwilliger van het jaar Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter organisaties of verenigingen. Dat verdient een blijk van waardering! Daarom reikt de gemeente Zoeterwoude elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie een prijs uit voor de vrijwilliger van het jaar. Wilt u iemand nomineren? Nomineer dan een vrijwilliger! Direct een vrijwilliger nomineren Vergoedingen voor vrijwilligers Als u vrijwilligerswerk doet, krijgt u soms een vergoeding voor de kosten die u maakt of een kleine vergoeding voor uw werkzaamheden. Meer informatie over vrijwilligersvergoedingen vindt u op www.belastingdienst.nl. Vrijwilligerswerk en uitkering Krijgt u een uitkering? Een vrijwilliger mag iemands werk in loondienst niet verdringen. Daarom moet het vrijwilligerswerk zijn goedgekeurd door de gemeente of een andere instantie van wie u de uitkering krijgt. Bel voor meer informatie (071) 5806300. Vrijwilligersverzekering Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u vrijwilliger? Dan bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt. Bekijk de voorwaarden van de vrijwilligersverzekering. Heeft u schade? Meld dit direct bij de gemeente door de contactgegevens van de persoon die schade heeft geleden te mailen naar gemeente@zoeterwoude.nl o.v.v. 'Vrijwilligersverzekering'. Heeft u vragen? Bel (071) 5167057 (Servicepunt71, servicedesk Aansprakelijkstellingen & Verzekeringsdomein) of mail naar A&V@servicepunt71.nl.

 • Geschiedenis Zoeterwoude

  Zoeterwoude is veel ouder dan de meeste mensen denken. Al voor de Middeleeuwen was er sprake van het dorp Suetan – letterlijk ‘bij de Zoete’ – op ruwweg dezelfde plaats als het huidige dorp. Het eerste schriftelijke bewijs van bewoning is een inschrijving uit 885 in het goederenregister van het Bisdom Utrecht. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Zoeterwoude? Kijk dan op de website van Stichting Oud Zoeterwoude. U vindt hier uitgebreide informatie over de geschiedenis van Zoeterwoude, een fotobeeldbank, genealogische gegevens en leuke wetenswaardigheden. Bezoek ook eens de Facebookpagina van Stichting Oud Zoeterwoude en de zeer actieve Facebookgroep Welke herinneringen heb jij aan Oud Zoeterwoude... ??

 • Bijstandsfraude melden

  Uitkeringen moeten terechtkomen bij mensen die daar recht op hebben. Houdt iemand zich niet aan de regels dan is dat fraude. Iedereen kan fraude (anoniem) melden. Bel (071) 580 6300 of mail naar gemeente@zoeterwoude.nl om fraude te melden.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Zoeterwoude

Geen verfijning beschikbaar.

Acties