Resultaten

1 - 10 van de 131 Resultaten
Toon producten van Almelo
 • Paspoort voor vreemdelingen

  Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, en hebt u geen vluchtelingenstatus? Dan hebt u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Bel de gemeente.

 • Paspoort voor vluchtelingen

  Woont u in Nederland en hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een vluchtelingenstatus? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadhuis. Daarvoor maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen bij de informatiebalie. Dit kan de hele dag tijdens de openingstijden, u hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

 • Afval brengen

  Wilt u afval brengen? Het afvalbrengpunt ligt aan de Turfkade 15. Inwoners van Almelo met een milieupas kunnen hier per jaar 500 kg afval gratis brengen. Inwoners van andere gemeenten kunnen met een dagpas tegen betaling afval brengen. Bedrijven hebben een bedrijvenpas nodig.

 • Afvalstoffenheffing

  Twente Milieu verzamelt en verwerkt uw afval. Als inwoner van de gemeente Almelo betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen afval aanbiedt. U betaalt de afvalstoffenheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die het GBTwente u toestuurt.

 • Bezwaar tegen belasting gemeente

  Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand? Of met de afvalstoffenheffing, rioolheffing of hondenbelasting? Dan kunt u bezwaar maken via het Digitaal Belastingloket. U kunt ook per post bezwaar maken.

 • Onroerendezaakbelasting (OZB)

  Hebt u een eigen woning? Of hebt of gebruikt u een bedrijfsgebouw zoals een winkel of kantoor, of een stuk grond? Dan betaalt u elk jaar onroerendezaakbelasting (OZB) aan de gemeente Almelo. U betaalt OZB via de gecombineerde belastingaanslag, die het GBTwente u toestuurt.

 • Achternaam kiezen voor uw kind

  Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt: die van u of van uw partner. U kiest vóór de geboorte of bij de aangifte van de geboorte. Dit moet u persoonlijk doen in het stadhuis. Daarvoor kunt u telefonisch een afspraak maken.

 • Collectevergunning

  Wilt u met uw organisatie geld inzamelen voor een goed doel? En staat uw organisatie niet op het landelijk collecterooster van het CBF? Vraag dan schriftelijk een collectevergunning aan bij de gemeente.

 • Mantelzorg

  Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger. Mantelzorg Almelo kan u hierbij helpen..

 • Aangifte van geboorte

  Het is verplicht binnen 3 dagen na de bevalling aangifte te doen van een geboorte. Is dit niet mogelijk door het weekend of een feestdag, dan moet u dat doen op de 1e werkdag na het weekend of de feestdag. Online de geboorte aangeven? Dat kan alleen met DigiD.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties