Resultaten

1 - 10 van de 348 Resultaten
Toon producten van Alphen aan den Rijn
 • 75 jaar vrijheid in Alphen aan den Rijn

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat heel Nederland werd bevrijd. We herdenken en vieren de bevrijding in onze gemeente met activiteiten voor jong en oud. Met vertegenwoordigers uit alle kernen is een programma samengesteld met veel verschillende activiteiten. Een kleine greep uit de activiteiten die plaats gaan vinden zijn: Levenslicht in het atrium van het gemeentehuis van 22 tot 31 januari 2020 Herdenking bij joods monument op 26 januari 2020 Muurschildering van Joost Zwanenburg eind april 2020 Dodenherdenking op 4 mei 2020 Vrijheidslopers met bevrijdingsvuur uit Wageningen op 4 en 5 mei 2020 Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen door alle 8 kernen op 5 mei 2020 Bevrijdingsfestivals in de kernen Alphen aan den Rijn, Boskoop en Benthuizen op 5 mei 2020 Plaatsen van Stolpersteine op diverse locaties in november 2020 Meer informatie over de verschillende activiteiten leest u op de website www.75jaarvrijheidAlphenaandenRijn.nl.

 • Aanmelden als handelaar

  Handelt u bedrijfsmatig in tweedehands of ongeregelde goederen, dan bent u wettelijk verplicht u aan te melden als handelaar bij de gemeente waarbinnen u handelt. u meldt zich aan bij het Digitaal Opkopers Loket (DOL) u houdt uw inkoop, verkoop en voorraad bij in het Digitaal Opkopers Register (DOR) de gemeente controleert in samenwerking met de politie op naleving. Aanmelden als handelaar doet u via de website www.ikbenhandelaar.nl.

 • Aanschaf van een huisdier

  Voordat u een huisdier in huis neemt is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. Zo moet een hond bijvoorbeeld meerdere keren per dag uitgelaten worden en heeft een kat knuffels en aandacht nodig. Als huisdieren geen aandacht krijgen, bestaat de kans op vereenzaming. En wie past er op uw huisdier als u op vakantie gaat? Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de kosten die een huisdier met zich mee brengt, denk bijvoorbeeld aan medische kosten en kosten voor voedsel. Zo maakt u een bewuste keuze voor het aanschaffen van een dier. Organisaties die u kunnen helpen: Dierenbescherming voor tips over het in huis nemen van een huisdier Dibevo om een huisdierspecialist bij u in de buurt te vinden Stichting konijnenbelang voor opvang van konijnen Stichting cavia voor opvang en herplaatsen van cavia's Huisdieren brengen naast liefde en gelukt ook een zorgplicht van de eigenaar voor zijn of haar dier mee. Naast de zorgplicht is de gemeente bezig om regels op te stellen waar eigenaren zich aan moeten houden.

 • Aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken

  U kunt uw aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken. Ook het aanslagbiljet van vorige jaren kunt u bekijken, downloaden en printen. U logt in met de DigiD van de persoon die de belastingaanslag ontvangen heeft. Aanslagbiljet bekijken »

 • Aanvraag publiek optreden

  U gaat een feestelijk moment vieren en wil hierbij de burgemeester en/of één van de wethouders uitnodigen. Bijvoorbeeld de opening van een winkel, de presentatie van een boek of de onthulling van een monument/kunstwerk. Dan kunt u een aanvraag publiek optreden indienen.

 • Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten

  U wilt in uw onderneming een kansspelautomaat plaatsen. Dan heeft u een aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten nodig.

 • Achternaam kind kiezen

  Bij de geboorte van uw 1e kind kunt u kiezen of uw kind uw eigen achternaam of die van uw partner krijgt. Alle kinderen die u daarna samen krijgt, krijgen automatisch dezelfde achternaam als het 1e kind. U regelt de naamkeuze persoonlijk bij de gemeente.

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven of ontvangt u post voor iemand die niet (meer) op uw adres woont. U kunt de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. De gemeente kijkt dan in de basisregistratie personen (BRP) of de persoon op uw adres staat ingeschreven. Is dit het geval, dan onderzoekt de gemeente waar deze persoon echt woont.   Na het afronden van het onderzoek zijn er 2 mogelijkheden: De persoon geeft zelf zijn verhuizing door en wordt op dat adres ingeschreven Het is niet duidelijk waar de persoon woont en wordt uitgeschreven van uw adres. De gemeente past de BRP aan Het duurt 6 tot 8 weken voordat het onderzoek is afgerond.

 • Afspraak maken

  Als u van tevoren een afspraak maakt, hoeft u niet lang te wachten. U bent niet verplicht een afspraak te maken, u kunt ook tijdens onze open inloopuren terecht. Checkt u onze openingstijden voordat u komt. Tip: Voor het ophalen van uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken. U kunt altijd terecht tijdens onze openingstijden en wordt snel geholpen. Afspraak bij het Serviceplein Een afspraak maken kan voor de hele dag (behalve op maandagochtend). Dit kan telefonisch via 14 0172, optie 1. Afspraak bij Burgerzaken en Vergunningen Een afspraak kan gemaakt worden voor 's middags tussen 13.00 en 16.30 uur. U kunt helaas nog niet voor alle producten en diensten online een afspraak maken. Staat uw onderwerp er niet bij, belt u dan met 14 0172, optie 2. Online afspraak maken » U kunt ook veel zaken direct online regelen. Afspraak aanmelden in het gemeentehuis Komt u naar de afspraak, dan kunt u zich in de ontvangsthal aanmelden bij de afsprakenzuil of bij Alphie (robot) Afspraak wijzigen of afzeggen Uw afspraak wijzigen of afzeggen kan via de link in de bevestigingsmail die u ontvangt. Of bel naar 14 0172.

 • Afstand doen van grafrechten

  Een particulier graf of urnenplaats op een gemeentelijke begraafplaats koopt u voor een bepaalde periode. U betaalt hiervoor grafrechten. Loopt de termijn af, dan kunt u de grafrechten verlengen of afstand doen van de grafrechten. Afstand doen van grafrecht kunt u ook op ieder moment doen. 

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties