Resultaten

1 - 10 van de 366 Resultaten
Toon producten van Alphen aan den Rijn
 • Aanmelden als handelaar

  Handelt u bedrijfsmatig in tweedehands of ongeregelde goederen, dan bent u wettelijk verplicht u aan te melden als handelaar bij de gemeente waarbinnen u handelt. u meldt zich aan bij het Digitaal Opkopers Loket (DOL) u houdt uw inkoop, verkoop en voorraad bij in het Digitaal Opkopers Register (DOR) de gemeente controleert in samenwerking met de politie op naleving. Aanmelden als handelaar doet u via de website www.ikbenhandelaar.nl.

 • Aanmelden beschermwaardige boom

  De gemeente, maar ook iedere inwoner, kan een boom aandragen als beschermwaardige boom. Heeft u een bijzondere boom in uw omgeving staan? Dan kunt u deze aanmelden als een beschermwaardige boom. De boom moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Aanschaf van een huisdier

  Voordat u een huisdier in huis neemt is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. Zo moet een hond bijvoorbeeld meerdere keren per dag uitgelaten worden en heeft een kat knuffels en aandacht nodig. Als huisdieren geen aandacht krijgen, bestaat de kans op vereenzaming. En wie past er op uw huisdier als u op vakantie gaat? Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de kosten die een huisdier met zich mee brengt, denk bijvoorbeeld aan medische kosten en kosten voor voedsel. Zo maakt u een bewuste keuze voor het aanschaffen van een dier. Organisaties die u kunnen helpen: Dierenbescherming voor tips over het in huis nemen van een huisdier Dibevo om een huisdierspecialist bij u in de buurt te vinden Stichting konijnenbelang voor opvang van konijnen Stichting cavia voor opvang en herplaatsen van cavia's Huisdieren brengen naast liefde en gelukt ook een zorgplicht van de eigenaar voor zijn of haar dier mee. Naast de zorgplicht is de gemeente bezig om regels op te stellen waar eigenaren zich aan moeten houden.

 • Aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken

  U kunt uw aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken. Ook het aanslagbiljet van vorige jaren kunt u bekijken, downloaden en printen. U logt in met de DigiD van de persoon die de belastingaanslag ontvangen heeft. Aanslagbiljet bekijken »

 • Aanvraag publiek optreden

  U gaat een feestelijk moment vieren en wil hierbij de burgemeester en/of één van de wethouders uitnodigen. Bijvoorbeeld de opening van een winkel, de presentatie van een boek of de onthulling van een monument/kunstwerk. Dan kunt u een aanvraag publiek optreden indienen.

 • Aanvragen tijdelijke verkeersmaatregelen (TVM)

  Wilt u als uitvoerder werkzaamheden op gemeentelijke wegen in Alphen aan den Rijn uitvoeren, dan dient u een aanvraag voor tijdelijke verkeersmaatregelen (TVM) in. Het aanvragen van een verkeersmaatregel doet u minimaal 2 weken van tevoren. Is er sprake van parkeerverboden of algehele afsluitingen, dan doet u de aanvraag minimaal 6 weken van te voren.

 • Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten

  U wilt in uw onderneming een kansspelautomaat plaatsen. Dan heeft u een aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten nodig.

 • Achternaam kind kiezen

  Bij de geboorte van uw 1e kind kunt u kiezen of uw kind uw eigen achternaam of die van uw partner krijgt. Alle kinderen die u daarna samen krijgt, krijgen automatisch dezelfde achternaam als het 1e kind. U regelt de naamkeuze persoonlijk bij de gemeente.

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven of ontvangt u post voor iemand die niet (meer) op uw adres woont. U kunt de gemeente vragen een adresonderzoek te starten. De gemeente kijkt dan in de basisregistratie personen (BRP) of de persoon op uw adres staat ingeschreven. Is dit het geval, dan onderzoekt de gemeente waar deze persoon echt woont.   Na het afronden van het onderzoek zijn er 2 mogelijkheden: De persoon geeft zelf zijn verhuizing door en wordt op dat adres ingeschreven Het is niet duidelijk waar de persoon woont en wordt uitgeschreven van uw adres. De gemeente past de BRP aan Het duurt 6 tot 8 weken voordat het onderzoek is afgerond.

 • Afspraak maken

  Door de Coronavirusmaatregelen is onze dienstverlening aangepast. U kunt alleen naar het gemeentehuis komen als u een afspraak heeft. Is een bezoek aan het gemeentehuis niet noodzakelijk? Regel dan uw zaken zoveel mogelijk online of neem op een andere manier contact met ons op. Afspraak maken bij het Serviceplein Een afspraak maken voor het Serviceplein doet u telefonisch via 14 0172, optie 1. Afspraak maken bij Burgerzaken en Vergunningen Maak uw afspraak online. U ziet dan meteen welke tijdstippen beschikbaar zijn. U kunt helaas nog niet voor alle producten en diensten online een afspraak maken. Staat uw onderwerp er niet bij, belt u dan met 14 0172, optie 2 of stuur een bericht naar gemeente@alphenaandenrijn.nl Afspraak maken » Voor het ophalen van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs wordt een afspraak gemaakt tijdens de aanvraag. Afspraak wijzigen of afzeggen Bij verkoudheidsklachten vragen we u om de afspraak te wijzigen of te annuleren. Dit kunt u doen via de link in de bevestigingsmail die u ontvangt. Afspraak aanmelden in het gemeentehuis Komt u naar de afspraak, dan kunt u zich in de ontvangsthal aanmelden bij de afsprakenzuil.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties