- Bodeminformatie
Als u een huis gaat kopen vraagt de hypotheekverstrekker u soms gegevens over het huis en de grond. De gemeente kan u die gegevens geven.
- Materialen lenen
U kunt van de gemeente materialen lenen indien dit past binnen het gemeentelijk beleid. Bijvoorbeeld het gebruik van dranghekken en andere voorzieningen voor het houden van evenementen. Wilt u van deze mogelijkheden gebruik maken, dien dan een verzoek in bij de gemeente.
- Onroerend goed van gemeente kopen, huren of pachten
De gemeente heeft onroerend goed in haar bezit in de vorm van gebouwen en soms ook woningen. Afhankelijk van het gemeentelijk beleid kunt u deze onroerende zaken kopen, huren of pachten.
- Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken
De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen. U kunt deze tekeningen en plannen bekijken.
- Verhuizen naar buitenland
Voordat u vertrekt uit Nederland, geeft u uw vertrek (emigratie) door aan de gemeente.
U emigreert als u minimaal 8 maanden binnen 1 jaar in het buitenland bent.
Deze 8 maanden hoeven niet aan te sluiten op elkaar.
- Gehandicaptenparkeerplaats
Als u gehandicapt bent en u kunt uw auto moeilijk voor uw deur parkeren, dan komt u in sommige gevallen in aanmerking voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats.
- Recreatiewoning bewonen
Een recreatiewoning is bedoeld voor recreatief gebruik. U mag er dus niet permanent (vast) wonen.
- Milieustraat
Kijk voor alle informatie op onze themapagina over inzameling afval.
- Monument aanwijzen
Een gemeentelijk monument is meestal een bijzonder gebouw, maar het kan ook een bijzondere brug of park zijn. Een woning of pand kan ook een monument worden. U kunt de gemeente vragen uw pand als gemeentelijk monument aan te wijzen.
- Verzorging pleegkind melden
Als u voor langere tijd een pleegkind verzorgt en opvoedt, meldt u dit bij de gemeente. Dit geldt ook voor instellingen die een pleegkind verzorgen en opvoeden.