Resultaten

1 - 10 van de 284 Resultaten
Toon producten van Bunnik
 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  De informatie over dit onderwerp staat op de website.

 • Adresonderzoek

  De informatie over dit onderwerp staat op de website.

 • AED

  Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. De AED geeft precies aan wat een hulpverlener moet doen. Het apparaat analyseert de hartactie van het slachtoffer en geeft vervolgens aan of de persoon in kwestie gereanimeerd moet worden. In het laatste geval dient het apparaat een elektrische schok toe. Binnen 6 minuten reanimeren verhoogt de kans dat iemand de hartstilstand overleeft.   In het gemeentehuis hangen AED's ter beschikking van burgers. Verder zijn de AED's te vinden op verschillende locaties in de gemeente Bunnik. Ook bedrijven en instellingen kunnen een AED aanschaffen. U herkent een AED aan het groen-witte logo.   Neem voor algemene informatie over hulpverlening en reanimatie contact op met de plaatselijke EHBO-afdeling. U vindt de link naar hun website hieronder.

 • Afval

  De informatie over dit onderwerp staat op de website.

 • Vergunning voor het afvoeren van afvalstoffen en afvalwater

  Het is voor een aantal afvalstoffen niet toegestaan om ze zelf af te voeren, met name wanneer dit schadelijk is voor het milieu. Wanneer u dit wilt doen, heeft u een ontheffing nodig. Deze kunt u bij de gemeente aanvragen voor de volgende gevallen:  u draagt de gevaarlijke afvalstoffen, waaronder bedrijfsafvalstoffen over aan een persoon die niet over een hiervoor geschikte vergunning beschikt; u wilt afvalwater of afvalstoffen lozen bij het inzamelen en transporteren van afvalwater; u wilt verboden gevaarlijke afvalstoffen hergebruiken of afvoeren; u wilt de afvalstoffen zoals gft-afval buiten verbranden waar het niet toegestaan is.

 • Ontheffing lozen afvalwater

  Lozen van afvalwater is in principe alleen toegestaan op het hoofdriool en niet daarbuiten. Wanneer uw woonhuis of bedrijfspand nog niet aangesloten is op het hoofdriool zijn er tijdelijke oplossingen. Zo kunt u in de tussentijd bij de gemeente een ontheffing aanvragen om huishoudelijk afvalwater, koelwater of bedrijfsafvalwater te kunnen lozen. Voor het lozen van afvalwater op het oppervlaktewater zoals rivieren en meren moet u ook goedkeuring krijgen van het waterschap. De gemeente zal per geval beoordelen of u in aanmerking komt voor een ontheffing. Aan de ontheffing en het lozen van water kunnen daarom bijzondere voorwaarden worden gesteld.

 • Alarm

  Bij gevaar wordt u gewaarschuwd door geluidswagens van de politie of de brandweer. U hoort van de politie of de brandweer wat er aan de hand is en wat u moet doen. Bij groter gevaar hoort u sirenes. Als de sirene gaat in Bunnik, dan gaat u het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen en als u automatische luchtverversing heeft, dan zet u die uit. Zet de radio of de tv aan of kijk op de website Crisis.nl. Zo hoort u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop en blijf binnen!   Sirene wordt NL-Alert in 2020 In 2020 zal het systeem van de sirene volledig vervangen worden door NL-Alert. Een van de grootste voordelen van NL-Alert is dat het bij alle noodsituaties kan worden ingezet om mensen te waarschuwen en te informeren over wat er aan de hand is en wat zij het beste kunnen doen.   Op Crisis.nl vindt u ook een lijst van spullen die u in huis zou moeten hebben bij een ramp.   Zie de links hieronder voor meer informatie.

 • Vergunning alcohol schenken in horecabedrijven

  De informatie over dit onderwerp staat op de website.

 • Antireclamesticker

  Als u geen ongeadresseerde post, zoals reclamefolders wilt ontvangen, kunt u bij de gemeente een antireclamesticker ophalen. De antireclamesticker is gratis.   Er zijn twee stickers: Met een NEE/NEE-sticker krijgt u geen reclame en geen huis-aan-huisbladen. Met de NEE/JA-sticker krijgt u geen reclame, maar wel huis-aan-huisbladen. Ga voor meer informatie over ongewenste reclame en folders naar de Rijksoverheid (zie de link hieronder)

 • Archief van de gemeente: Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht

  De informatie over dit onderwerp staat op de website.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties