Resultaten

1 - 10 van de 236 Resultaten
Toon producten van De Ronde Venen
 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Doe dit voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast.Bent u uitvaartondernemer? Doe dan met uw eHerkenning online aangifte van overlijden  Bent u inwoner? Maak een afspraak bij de gemeente

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind. Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam. Het hangt van uw gezinssituatie af welke achternaam uw kind automatisch krijgt. Kijk voor meer informatie over achternamen op Rijksoverheid.nl.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Een adresonderzoek is een administratief onderzoek. De gemeente onderzoekt of de mensen die ingeschreven staan op het adres daar ook wonen. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen. Staat er iemand op uw adres ingeschreven terwijl hij niet bij u woont? Dan kunt u misschien geen huurtoeslag krijgen. Ook kan een persoon die onterecht op een adres staat ingeschreven fraude plegen. Bijvoorbeeld door toeslagen aan te vragen. Instanties kunnen ook om een adresonderzoek vragen als zij adresgegevens uit de basisregistratie personen gebruiken.Nu een afspraak maken bij de gemeente

 • AED-apparaat gebruiken

  Wat is een AED? Een AED werkt met krachtige stroomstoten die het hart weer op gang kunnen brengen. Snelle reanimatie is van levensbelang in de eerste 6 minuten na een hartstilstand. Met het gebruik van een AED neemt de overlevingskans toe. Waar vindt u een AED? Het AED Team heeft een overzicht met alle locaties waar AED’s aanwezig zijn. Word burgerhulpverlener Iedereen mag en kan een AED-apparaat gebruiken. Het apparaat vertelt u namelijk precies wat u moet doen. Er zijn ook burgerhulpverleners die opgeroepen kunnen worden bij een spoedgeval. Een burgerhulpverlener heeft een training gevolgd en kan reanimeren. Wilt u burgerhulpverlener worden? Meld het dan bij het AED Team. Meld uw AED aan Heeft uw organisatie of instelling een AED? Meld hem nu aan bij het AED Team. Koop samen een AED Maak uw buurt veiliger door een inzamelactie voor een AED. Op de website van BuurtAED vindt u hoe u met elkaar geld kunt inzamelen.  

 • Afvalbrengstations

  De gemeente heeft twee afvalbrengstations waar u uw afval kunt brengen. Het gaat om grofvuil, afval in grote hoeveelheden. Kijk bij grofvuil inleveren welk afval u kunt inleveren bij het afvalbrengstation. Op de afvalbrengstations moet u zich kunnen legitimeren. Let op, kom alleen naar de afvalbrengstations als het écht nodig is! Het is momenteel erg druk bij de afvalbrengstations, met als gevolg lange files en wachttijden. Er geldt bovendien een omleiding naar het afvalbrengstation in Mijdrecht om het verkeer in betere banen te leiden. Op feestdagen zijn de afvalbrengstations gesloten Buiten de feestdagen kunt u op de reguliere openingstijden terecht bij de afvalbrengstations.  Afvalbrengstation Abcoude Bovenkamp 15 1391 LA Abcoude Woensdag 13.00 - 15.00 uur Zaterdag 13.00 - 16.00 uur Afvalbrengstation Mijdrecht Industrieweg 50 3641 RM Mijdrecht Omleiding naar het afvalbrengstation Mijdrecht Om het verkeer naar het afvalbrengstation in Mijdrecht in betere (en dus veiligere) banen te leiden, heeft de gemeente een omleidingsroute ingesteld: Verkeer vanaf Wilnis wordt van de Industrieweg, via de Energieweg naar de Ondernemingsweg geleid. Verkeer vanuit Mijdrecht wordt van de Industrieweg, via de eerste afslag Nijverheidsweg naar de Ondernemersweg geleid. Maandag09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Dinsdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Woensdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Donderdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Vrijdag 09.00 - 12.00 uur Zaterdag 09.00 - 12.00 uur 12.30 - 16.00 uur Zondag Gesloten

 • Afvalcontainer aanvragen

  Als uw afvalcontainer kapot is gegaan of is verdwenen, dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. Ook is het mogelijk uw container of bak om te ruilen voor een kleinere of een grotere en uw container in te leveren. Nu een afvalcontainer aanvragen of omwisselen 

 • Afvalkalender

  Op www.mijnafvalwijzer.nl ziet u wanneer bij u in de buurt uw afval wordt opgehaald. U kunt ook de gratis app Afvalwijzer via de App Store of Play Store of downloaden.  Wilt u zelf uw afval wegbrengen? Dat kan bij onze afvalbrengstations.

 • Afvalwater lozen

  Als u afvalwater kwijt wilt, kunt u het lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool. U moet zich daarbij houden aan de regels. Er zijn verschillende regels voor particuliere huishoudens, inrichtingen, of andere gevallen (‘lozen buiten inrichtingen’). Lees de regels goed door. Want soms moet u nog iets regelen bij het Omgevingsloket online: Soms moet u het melden voordat u afvalwater loost. Soms heeft u een watervergunning nodig.

 • Afwijking van het bestemmingsplan

  Als u een bouwplan heeft, moet u controleren of uw plannen in het bestemmingsplan van de gemeente passen. Ook als u alleen met een deel van het gebouw aan de slag wilt, zoals een schoorsteen, balkon of erker. Controleer ook het bestemmingsplan als u een bestaand gebouw op een andere manier wilt gebruiken. Passen uw plannen niet in het bestemmingsplan? Vraag dan aan de gemeente of u mag afwijken van het bestemmingsplan.  Er zijn verschillende manieren waarop u van het bestemmingsplan kunt afwijken: Tijdelijke afwijking (voor maximaal 10 jaar): bijvoorbeeld als u tijdens het bouwproject een woonkeet nodig heeft. Daarna moet u de toestand in de oorspronkelijke staat terugbrengen. Binnenplanse afwijking: als u kiest voor een afwijking die al in het bestemmingsplan staat beschreven. Buitenplanse afwijking: als u kiest voor een afwijking die niet in het bestemmingsplan staat, maar wel in bijlage II artikel 4 van het Besluit Omgevingsrecht.  Met een speciaal (groter) project: neem eerst contact op met de gemeente voor nadere uitleg, via 0297 29 16 16 of gemeente@derondevenen.nl  Past uw verzoek binnen het beleid of de regels van het bestemmingsplan? Dan zal de gemeente eerder bereid zijn om mee te werken.

 • Alarm

  Bij gevaar wordt u gewaarschuwd door geluidswagens van de politie of de brandweer. U hoort van hen wat er aan de hand is en wat u moet doen. Bij groter gevaar hoort u sirenes. Ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen en zet de automatische luchtverversing uit als u die heeft. Zet de radio of de tv aan of kijk op de website Crisis.nl. Zo hoort u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop. Blijf binnen! Kijk ook op NL-Alert. Dat is een app waarmee de overheid mensen gericht alarmeert en informeert tijdens een ramp bij hen in de buurt. Meer informatie hierover vindt u op Crisis.nl. Op Crisis.nl vindt u ook een lijst van spullen die iedereen in huis zou moeten hebben bij een ramp.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties