Resultaten

1 - 10 van de 103 Resultaten
Toon producten van Dronten
 • Openingstijden

  U kunt een keuze maken uit de veelgestelde vragen (rechts of hieronder) om de openingstijden te zien van onze locaties.

 • Contact

  U kunt op verschillende manieren in contact komen met de gemeente Dronten. Maak bij de veelgestelde vragen uw keuze.

 • Meldingen woon- en leefomgeving

  Meldingen woon- en leefomgeving

 • Dronten op koers

  Informatie over vacatures en stage lopen bij de Gemeente Dronten.

 • Paspoort of identiteitskaart

  Met een paspoort of identiteitskaart laat u zien wie u bent en u kunt naar landen buiten Nederland reizen. Iedereen van 14 jaar en ouder heeft in Nederland een geldig identiteitsbewijs nodig. In het buitenland moet iedereen (kinderen van alle leeftijden) zich kunnen identificeren. Alleen als u de Nederlandse nationaliteit hebt, dan kunt u een Nederlands reisdocument aanvragen. U kunt zowel een paspoort als een identiteitskaart hebben. De Nederlandse overheid is een campagne gestart in de strijd tegen identiteitsfraude. Soms voelt het onschuldig, maar het lenen, uitlenen of vervalsen van identiteitsbewijzen kan grote gevolgen hebben. Wist u bijvoorbeeld dat u 2 jaar uw paspoort kwijt kunt raken en dat u dan dus niet buiten Europa kunt reizen?  

 • Ondernemen

  Let op! Ivm het coronavirus hebben wij een speciale pagina voor ondernemers ingericht op www.dronten.nl/coronavirus.  Hier vindt u de actuele informatie voor u als ondernemer. Dronten geeft je de ruimte! Dronten biedt creativiteit, dynamiek en ambtenaren die met u meedenken. We zetten in op mensen die de mouwen op willen stropen. Wilt u uw bedrijf in de gemeente Dronten vestigen? Er zijn allerlei mogelijkheden op onze bedrijventerreinen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Waarom kiezen voor Dronten? Centrale ligging in Nederland Goede bereikbaarheid Moderne infrastructuur Gevarieerd woningaanbod Royale, mooi opgezette bedrijventerreinen Lage grondprijzen

 • Samen Actief

  Samen Actief heeft als doel om samen met u de leefbaarheid van uw woonomgeving te verbeteren. Het Samen Actief team van de gemeente werkt daarbij samen met bewoners en verschillende organisaties. Onze aandacht richt zich zowel op de fysieke woon- en leefomgeving met als uitgangspunt schoon, heel en veilig als op het sociale aspect zoals betrokkenheid en zelfredzaamheid.

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs is een document waarmee u als bestuurder van een motorvoertuig aantoont dat u beschikt over voldoende kennis, inzicht en vaardigheid om een motorvoertuig van een bepaalde categorie te kunnen en mogen besturen. Op uw rijbewijs staan uw persoonsgegevens en pasfoto en er is aangegeven voor welke categorie voertuigen het rijbewijs geldig is. Het rijbewijs heeft in Nederland de status van identiteitsbewijs en blijft eigendom van de staat.

 • Basisregistratie personen (BRP)

  De Basisregistratie personen (BRP) bevat persoonsgegevens van iedereen die in Nederland woont of gewoond heeft. De overheid heeft deze gegevens nodig om bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs te maken. Ook gebruikt de overheid de gegevens uit de BRP om te weten wie er mogen stemmen bij verkiezingen en bij het verstrekken van uitkeringen.  

 • Gemeenteraad

  Raadsactiviteiten: Alle raadsvergaderingen, commissievergaderingen en informatiebijeenkomsten zijn tot 6 april afgelast ivm het Coronavirus.   In de gemeenteraad van Dronten vertegenwoordigen 27 raadsleden de inwoners. Zij worden gekozen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen die eens in de vier jaar worden gehouden. Alle raadsleden zetten zich vanuit hun eigen politieke ideeën met enthousiasme in voor Dronten. Zij willen ervoor zorgen dat het voor u prettig leven is in Dronten Als inwoner heeft u grote invloed op de gemeenteraad. U kunt de raad(sleden) op verschillende manieren volgen. De raadsleden zijn zeer geïnteresseerd in uw mening, want dat helpt ze om te werken aan de zaken die de Drontenaren belangrijk vinden. Werkwijze De gemeenteraad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen van het beleid vast. Daarnaast bepaalt de gemeenteraad waar het geld naar toe gaat. Als laatste controleert de gemeenteraad hoe het college van burgemeester en wethouders de gemaakte afspraken nakomt. De medewerkers van de raadsgriffie ondersteunen de gemeenteraad. Meer informatie U leest meer over de gemeenteraad op de website.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties