Resultaten

1 - 10 van de 151 Resultaten
Toon producten van Eersel
 • Vluchtelingenpaspoort

  Als u een vluchtelingenstatus hebt, vraagt u een vluchtelingenpaspoort aan bij de gemeente. Met een vluchtelingenpaspoort kunt u naar alle landen reizen, behalve naar uw land van herkomst. Als u géén vluchtelingenstatus hebt, vraagt u geen vluchtelingen- maar een vreemdelingenpaspoort aan bij de gemeente.

 • Drank- en horecavergunning

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, hebt u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen. In de volgende gevallen heeft u geen vergunning nodig Wanneer u zwak-alcoholhoudende drank verkoopt buiten een horecabedrijf om, mag de drank niet geopend of gedronken worden in het pand waar het verkocht wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij: supermarkt levensmiddelenwinkel snackbar traiteur  tabakspeciaalzaak slijterij

 • Geheimhouden persoonsgegevens

  De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen hebt of een rijbewijs. Bekijk welke organisaties uw persoonsgegevens kunnen krijgen op de website van de Rijksoverheid. Als u niet wilt dat bepaalde organisaties uw persoonsgegevens krijgen, kunt u de gemeente om geheimhouding vragen. U kunt dit ook aanvragen voor uw kinderen tot 16 jaar.

 • Verkiezingen, kiezerspas

  Met een kiezerspas kunt u in een andere gemeente stemmen dan waar u woont. U vraagt een kiezerspas aan bij de gemeente. Let op! U kunt geen kiezerspas aanvragen bij gemeenteraadsverkiezingen. 

 • WOZ-waarde

  U heeft de WOZ-beschikking 2020 en aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) 2020 ontvangen. Als u vragen heeft over deze beschikking en/of aanslag hopen wij dat u eerst contact met ons opneemt via (0497)531300. Wij noteren uw vraag en binnen de bezwaartermijn neemt een medewerker van team belastingen telefonisch contact met u op. Blijkt dat uw aanslag onjuist is opgelegd, dan passen we deze graag voor u aan. U kunt ook het reactieformulier op deze pagina gebruiken.  Reactieformulier

 • Woonvoorzieningen

  Misschien ondervindt u belemmeringen in uw woning. Bijvoorbeeld omdat het traplopen moeilijk gaat of het gebruik van uw badkamer tot problemen leidt. Op basis van de Wmo is hiervoor (financiële) ondersteuning mogelijk. Niet alle aanpassingen zullen vergoed worden. Sommige zijn namelijk regulier in de winkel verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn: Wandbeugels Verhoogde toiletpot Losse douchestoel Kranen Als de noodzakelijke aanpassingen in de woning veel kosten met zich meebrengen, kan de gemeente u het advies geven om te verhuizen. Er bestaat een kans dat u in dat geval in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Woningaanpassing Als u een lichamelijke beperking heeft, kan dat er voor zorgen dat een aanpassing in of rondom uw woning nodig is. Speciale aanpassingen aan uw woning kunnen dan noodzakelijk zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Zo kunnen bijvoorbeeld drempels in uw woning worden weggehaald of deuren worden verbreed. Hierdoor kunt u zich met uw rolstoel (gemakkelijker) voortbewegen in uw woning. Als u in aanmerking wilt komen voor een aanpassing middels de Wmo, wordt wel eerst bekeken of dat u zelf hiervoor verantwoordelijk bent.  Traplift Als u moeilijk kunt traplopen, kunt u een traplift aanvragen bij de gemeente. De gemeente toetst dan aan de hand van diverse criteria of u hiervoor in aanmerking komt. Natuurlijk wordt er ook met u gekeken of er andere goede oplossingen zijn. Zo is het misschien mogelijk om uw slaapkamer op de begane grond te realiseren. Voor het leveren van trapliften is een contract gesloten met de firma Handicare. Hulpmiddelen uitleen Iedereen heeft in zijn leven wel eens een periode ‘hulp’ nodig. Bijvoorbeeld na een ongeluk of bij ziekte. Of gewoon, omdat u een dagje ouder wordt. De dagelijkse dingen doen is dan ineens niet meer zo vanzelfsprekend en eenvoudig. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel praktische hulpmiddelen op de markt. Hulpmiddelen die u helpen om zo lang mogelijk gezond en zelfstandig te blijven en om in uw eigen, vertrouwde omgeving te herstellen.  Er is veel mogelijk en vaak zelfs gratis. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze uitleen. De meeste hulpmiddelen zijn voor een periode tot 26 weken gratis te leen, zoals: Rolstoelen Bedklossen Douchestoelen en douchekrukjes Bedden (met matras) Rugsteunen Toiletverhogers  Welke artikelen u gratis kunt lenen is deels afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Bij de volgende instellingen kunt u hulpmiddelen lenen: Z org in Oktober Vegro Medipoint Langdurig gebruik hulpmiddelen Komt u in aanmerking voor langdurig gebruik van het hulpmiddel (langer dan 26 weken)? Dan worden bepaalde hulpmiddelen geleverd door de gemeente, en andere worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Kijk voor meer informatie op bovenstaande websites of neem contact op met de gemeente via het contactformulier.

 • Watervergunning

  Voor bepaalde activiteiten met grondwater en (in of op) het oppervlaktewater hebt u een watervergunning nodig. Oppervlaktewater is water in: sloten plassen vijvers kanalen meren beken rivieren

 • Waarmerken kopie of afschrift

  De gemeente kan van bepaalde documenten een gewaarmerkte kopie afgeven. Bijvoorbeeld van uw paspoort of rijbewijs. De ambtenaar verklaart met het waarmerken dat de kopie er precies zo uitziet als het origineel. Een gewaarmerkte kopie of gewaarmerkt afschrift kunt u nodig hebben voor: formele transacties, zoals het kopen van een huis; gevallen waarin u het originele document niet uit handen wilt geven, bijvoorbeeld bij een kopie van een identiteitsdocument. Let op Kopieën van diploma’s en getuigschriften worden niet gewaarmerkt door de gemeente. Hiervoor kunt u terecht bij de onderwijsinstelling waar u het diploma of getuigschrift heeft behaald. Ook documenten met een kerkelijke inslag worden niet gewaarmerkt door de gemeente.

 • Vuur stoken

  U mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht. Bijvoorbeeld voor een paasvuur, vreugdevuur of als u hout of groenafval verbrandt. Als u dit toch wilt doen dan vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente. Let op U hoeft geen ontheffing te vragen als u vuur maakt met kaarsen, fakkels, vuurkorven, terrashaarden of als u een vuur stookt om te koken, bakken en braden, zoals bij een barbecue. Het gebruik van een houtkachel of open haard binnenshuis is wettelijk toegestaan. Toch kan het overlast en luchtvervuiling veroorzaken en kunnen de risico’s voor mensen met gezondheidsklachten oplopen.

 • Vuurwerk afsteken

  Rond de jaarwisseling wordt er veel vuurwerk afgestoken door particulieren. Het gaat hier om consumentenvuurwerk. De gemeente zorgt ervoor dat u alleen legaal vuurwerk kunt kopen op de daarvoor aangewezen tijden en bij de erkende handelaren. Ook handhaaft de gemeente de regels voor het afsteken van vuurwerk.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties