Resultaten

1 - 10 van de 78 Resultaten
Toon producten van Eindhoven
 • Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

  In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan gemeentelijke wetten en regels. De APV is daarmee een regeling die voor iedereen in Eindhoven geldt. Het doel van de APV is Eindhoven netjes en leefbaar te houden. 

 • Bedrijf starten

  Ben je een startende ondernemer en heb je vragen over huisvesting of het bestemmingsplan? Of wil je meer weten over financiering of welke vergunningen je nodig hebt? We kunnen je hierin adviseren en begeleiden. Stuur voor meer informatie een e-mail naar ondernemersplein@eindhoven.nl. Wil je een onderneming starten in de binnenstad van Eindhoven? Dan kan ons acquisitieteam jou helpen.

 • Bestemmingsplannen / ruimtelijke plannen

  Wat mag op een bepaalde plek in de stad, zoals waar woonhuizen en waar kantoren of winkels mogen staan, staat in een bestemmingsplan. Ook staat er in hoe hoog, breed en diep een gebouw mag zijn en waarvoor het gebouw mag worden gebruikt.

 • Betaald parkeren woonwijken

  In woonwijken die dicht bij het centrum liggen is vaak sprake van parkeeroverlast. Woon jij in zo'n wijk en heb je overlast, dan kun je ons vragen een betaald parkeren regeling in te voeren. Zijn er genoeg mensen in de straat of buurt het hiermee eens, dan voeren we betaald parkeren in. Doel hiervan is de overlast te verminderen en de parkeerruimte goed te benutten.

 • Bezwaar tegen parkeerbon

  Vind je dat je ten onrechte een parkeerbon hebt gehad? Dan kun je binnen 6 weken na de datum die op de bon staat online een bezwaar indienen tegen de parkeerbon. Wil je een bezwaar indienen maar heb je geen DigiD maar wel een andere Europese digitale identiteit? Gebruik dan het eIDAS-formulier.

 • Bouwtekening of bouwdossier opvragen of inzien

  Je kunt bij ons tegen betaling verschillende soorten bouwtekeningen opvragen. Bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in je pand zoals het leggen van een vloer, of als je jouw pand gaat verkopen. Geef altijd duidelijk aan welke tekeningen je opvraagt.

 • Brandveilig gebruik, melding of omgevingsvergunning

  Om een gebouw brandveilig te kunnen gebruiken, neem je maatregelen die voldoen aan de voorschriften uit het Bouwbesluit 2012. Daarnaast maak je voor de meer risicovolle soorten gebruik een melding, of vraag je een omgevingsvergunning aan. In beide gevallen doe je dit via het Omgevingsloket Online (OLO).

 • Collecteren of werven

  Collecteren: Meld je collecte of vraag een vergunning hiervoor aan via het online formulier. Werven: Melden van of een vergunning aanvragen voor het werven van leden, donateurs of klanten doe je via het online formulier voor donateurs-of klantenwerving. Lees hieronder in welke gevallen je een vergunning nodig hebt.  

 • Conceptaanvraag en informatiegesprek

  Als je informatie wilt, kun je om een informatiegesprek vragen of een conceptaanvraag indienen. Bij een informatiegesprek kun je bijvoorbeeld uitleg krijgen over het bestemmingsplan op jouw adres. Een conceptaanvraag doe je om een plan te laten toetsen op haalbaarheid.

 • Drank- en horecavergunning

  De drank- en horecavergunning is bedoeld voor horecabedrijven die tegen betaling alcoholhoudende drank schenken (voor gebruik ter plaatse) zoals een restaurant , café of een paracommercieel horecabedrijf zoals een sportkantine of verenigingsgebouw. De drank- en horecavergunning is ook bedoeld voor slijtersbedrijven die alcoholhoudende drank verstrekken (in gesloten verpakking) voor gebruik elders dan ter plaatse. 

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties