Resultaten

1 - 10 van de 91 Resultaten
Toon producten van Geldrop-Mierlo
 • Standplaats aanvragen

  Als u spullen of etenswaren wil verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen, dan vraagt u een standplaatsvergunning aan bij de gemeente. U mag dan met uw kraam of wagen op een openbare plek in de open lucht staan. Bijvoorbeeld op of aan de openbare weg. U kunt een standplaats vragen als u: staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. handelingsbekwaam bent.

 • Geluidsoverlast veroorzaken

  Als u verwacht zoveel geluid te veroorzaken dat dit overlast kan geven, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente. Bijvoorbeeld bij bouwwerkzaamheden of een evenement.

 • Collecte

  Voor het houden van een collecte of een inzamelactie moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. Wanneer u een collecte of een inzameling doet in besloten kring, hoeft u geen vergunning aan te vragen.

 • Gokautomaat plaatsen

  Wanneer u een kansspelautomaat wilt plaatsen in uw horecabedrijf dan moet u een vergunning aanvragen. Dit wordt de aanwezigheidsvergunning genoemd. Voor het plaatsen van een behendigheidsautomaat heeft u geen vergunning nodig. In totaal mag u maximaal 2 automaten in uw horecabedrijf plaatsen. Dit kunnen  2 kansspelautomaten zijn of 2 behendigheidsautomaat of een combinatie van beiden.  In totaal mag u maximaal 2 automaten in uw horecabedrijf plaatsen. Dit kunnen 2 kansspelautomaten zijn of 2 behendigheidsautomaat of een combinatie van beiden. 

 • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

  Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Dit betekent dat zij volgens de wet naar school moeten. In sommige gevallen kunt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen en hoeft uw kind niet naar school. Er zijn 3 soorten bijzonder verlof of vrijstelling: vrijstelling voor een paar uur per week voor kinderen van 5 jaar  vrijstelling van inschrijving op een school vrijstelling van schoolbezoek (goedgekeurd verlof)

 • Belastingen, betalingsregeling

  U kunt gemeentelijke belastingen in één keer betalen of in termijnen. Meestal mag u in termijnen betalen als u tijdelijk niet kunt betalen, bijvoorbeeld omdat u financiële problemen hebt. U kunt dan een betalingsregeling aanvragen. Als de gemeente akkoord gaat, mag u de gemeentelijke belastingen in termijnen betalen.

 • Informatie opvragen (Wob-verzoek)

  U mag de gemeente vragen om informatie over beleid of uit andere documenten. Dit komt voort uit de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

 • Rioolverstopping

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Heeft u last van een rioolverstopping? Neem dan altijd eerst contact op met de gemeente. 

 • Bodemvervuiling verwijderen

  Als u eigenaar bent van een stuk grond en uit bodemonderzoek blijkt dat de grond vervuild is, moet u dit laten schoonmaken. Alleen officieel goedgekeurde bedrijven mogen bodemvervuiling verwijderen.

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft de volgende kenmerken: De speler kan een prijs winnen. De speler heeft geen beslissende invloed op de uitslag. De opbrengst van het kansspel gaat naar een goed doel van algemeen belang. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk. Als u een kansspel wilt organiseren, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Als u een bingo of kansspel ter promotie organiseert, is een melding voldoende.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties