Resultaten

1 - 10 van de 26 Resultaten
Toon producten van Geldrop-Mierlo
 • Belastingen, betalingsregeling

  U kunt gemeentelijke belastingen in één keer betalen of in termijnen. Meestal mag u in termijnen betalen als u tijdelijk niet kunt betalen, bijvoorbeeld omdat u financiële problemen hebt. U kunt dan een betalingsregeling aanvragen. Als de gemeente akkoord gaat, mag u de gemeentelijke belastingen in termijnen betalen.

 • Informatie opvragen (Wob-verzoek)

  U mag de gemeente vragen om informatie over beleid of uit andere documenten. Dit komt voort uit de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

 • Rioolverstopping

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel.Heeft u last van een rioolverstopping? Neem dan altijd eerst contact op met de gemeente. 

 • Bodemvervuiling verwijderen

  Als u eigenaar bent van een stuk grond en uit bodemonderzoek blijkt dat de grond vervuild is, moet u dit laten schoonmaken. Alleen officieel goedgekeurde bedrijven mogen bodemvervuiling verwijderen.

 • Rioolheffing

   

 • Planschade

  Planschade ontstaat als een huis of een stuk grond minder waard wordt door een bestemmingsplan. Bijvoorbeeld als de gemeente vlakbij een woonwijk een snelweg laat aanleggen. U kunt dan een financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente.

 • Sloopmelding gebouw of deel gebouw

  U hebt meestal geen vergunning nodig om te slopen. Vaak moet u de sloop wel melden bij de gemeente.U doet een sloopmelding in de volgende gevallen: bij de sloop komt 10 m3 of meer afval vrij bij de sloop verwijdert u asbestSloopmelding én omgevingsvergunningIn de volgende gevallen hebt u ook een omgevingsvergunning nodig: sloopwerkzaamheden aan een erkend monument sloopwerkzaamheden aan een gebouw in een beschermd stads- of dorpsgezicht slopen in strijd met het bestemmingsplan

 • Parkeren van grote voertuigen

  Het is verboden om grote voertuigen op de weg te parkeren. Dit geldt voor bijvoorbeeld vrachtwagens en touringcars. Als u toch een groot voertuig op de weg wilt parkeren, dan vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.

 • Opgraven en herbegraven of cremeren

  U wilt een overledene op een andere plaats herbegraven of alsnog laten cremeren. Hiervoor wilt u de overledene laten opgraven. Dit kan alleen als u: toestemming hebt van de rechthebbende(n) op het graf; een vergunning hebt van de gemeente.

 • Ongediertebestrijding

  Het bestrijden van ongedierte in de openbare ruimte is geen officiële taak van de gemeente. Alleen als de volksgezondheid in gevaar dreigt te komen komt de gemeente in actie. Bijvoorbeeld als de overlast door het ongedierte zo ernstig is dat een hele buurt of wijk risico loopt op ziekten.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties