Resultaten

1 - 10 van de 86 Resultaten
Toon producten van Geldrop-Mierlo
 • Informatie opvragen (Wob-verzoek)

  U mag de gemeente vragen om informatie over beleid of uit andere documenten. Dit komt voort uit de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

 • Rioolverstopping

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel.Heeft u last van een rioolverstopping? Neem dan altijd eerst contact op met de gemeente. 

 • Bodemvervuiling verwijderen

  Als u eigenaar bent van een stuk grond en uit bodemonderzoek blijkt dat de grond vervuild is, moet u dit laten schoonmaken. Alleen officieel goedgekeurde bedrijven mogen bodemvervuiling verwijderen.

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft de volgende kenmerken: De speler kan een prijs winnen. De speler heeft geen beslissende invloed op de uitslag. De opbrengst van het kansspel gaat naar een goed doel van algemeen belang. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk.Als u een kansspel wilt organiseren, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Als u een bingo of kansspel ter promotie organiseert, is een melding voldoende.

 • Milieuzorg bij bedrijven

  Als u een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk dat u de milieuzorg binnen uw bedrijf goed regelt. Dit betekent dat u goed moet letten op bijvoorbeeld afval en verpakkingen. Dit noemen we bedrijfsinterne milieuzorg (BIM).Als u dit niet op een goede manier regelt of als de gemeente dit niet bij uw bedrijf kan controleren, grijpt de gemeente in. In uw omgevingsvergunning voor het milieu kan de gemeente dan voorwaarden zetten waaraan uw bedrijf moet voldoen.

 • Openingstijden horeca eenmalig aanpassen

  Als u een feest of evenement in uw horecabedrijf organiseert, kan het voorkomen dat u daarvoor de openingstijden voor een keer wilt aanpassen. U vraagt dan een ontheffing aan bij de gemeente om langer open te mogen zijn.

 • Reclame plaatsen

  U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw. De reclame mag, bijvoorbeeld, het verkeer niet in gevaar brengen. Wilt u een reclamebord plaatsen aan een pand, dan vraagt u een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.Het gaat om reclame die u op of aan een gebouw plaatst. Denk hierbij aan uithangborden, spandoeken en teksten of afbeeldingen op muren.LichtmastreclameOndernemers uit de gemeente Geldrop-Mierlo kunnen gebruik maken van lichtmastreclame aan één of meerdere lichtmasten.De gemeente stelt lichtmasten beschikbaar. Lichtmastreclame stimuleert de naamsbekendheid van een ondernemer en kan ook worden gebruikt als verwijzing naar betreffende onderneming.De exploitatie van de lichtmastreclame is uitbesteed aan het Nationaal Publiciteitsbureau (NPB). Kijk voor meer informatie over lichtmastreclame op de website www.n-p-b.nl

 • Bijstand voor zelfstandigen

  Soms kunt u als zelfstandig ondernemer bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld als u een bedrijf wilt starten of als uw bedrijf financiële problemen heeft. U kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).Met een Bbz-uitkering kunt u de kosten van uw levensonderhoud blijven betalen. U kunt ook een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf.

 • Kinderopvang starten

  Er zijn verschillende soorten kinderopvang die u kunt starten. Denk bijvoorbeeld aan een: kinderdagverblijf; gastouderbureau; buitenschoolse opvang (BSO).Neem voordat u gaat starten het stappenplan kindercentrum starten of het stappenplan gastouderbureau starten goed door op de website van het Ondernemersplein.Als u gastouder wilt worden, gaat u voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

 • Voorkeursrecht van de gemeente

  Voorkeursrecht betekent dat de gemeente als eerste een onroerende zaak mag kopen. Als u uw woning, pand of grond waarop een voorkeursrecht zit wilt verkopen, dan moet u uw onroerende zaak eerst te koop aanbieden aan de gemeente. De gemeente heeft dan recht op de eerste koop. Ook andere overheden kunnen een voorkeursrecht hebben.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties