- Nederlander worden door naturalisatie
Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Een van de manieren is door naturalisatie. Naturalisatie betekent het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.
- Naamswijziging voornaam
U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.
- Sociale huurwoning, urgentieverklaring
Het is niet meer mogelijk om via de gemeente een urgentieverklaring te krijgen. Is er sprake van een dringende situatie? Dan kunt u contact opnemen met de woningbouwvereniging.
- Dood dier opruimen
Voor het verwijderen van dode dieren (kadavers) gelden verschillende regels, afhankelijk van het soort dier en de omstandigheden.
- Recreatiewoning bewonen
Een recreatiewoning is bedoeld voor recreatief gebruik. U mag er dus niet permanent (vast) wonen. Als u dit toch wilt dan vraagt u de gemeente of dit mag.
- Reclamemateriaal verspreiden
Vaak kunt u zonder toestemming van de gemeente reclamemateriaal verspreiden, zoals flyers, folders of samples. De gemeente kan wel voorwaarden stellen aan de manier waarop u dit mag doen. U meldt uw plannen daarom vooraf bij de gemeente.
- Monument aanwijzen
Een gemeentelijk monument is meestal een bijzonder gebouw, maar het kan ook een bijzondere brug of park zijn. Een woning of pand kan ook een monument worden. U kunt de gemeente vragen uw pand als gemeentelijk monument aan te wijzen.
- Verkiezingen, stempas kwijt
Heeft u nog geen stempas ontvangen of
bent u uw pas kwijt?
Dan kunt die aanvragen bij de gemeente.
Maak een afspraak
- Onroerend goed van gemeente kopen, huren of pachten
De gemeente is eigenaar van onroerend goed, zoals huizen en gebouwen. Als u een huis of gebouw van de gemeente wilt kopen, huren of pachten dan kunt u dit aanvragen.
- Verkiezingen, kiezerspas
Stemt u in een andere gemeente dan de gemeente waar u woont? Dan heeft u een kiezerspas nodig.
Maak een afspraak