Resultaten

1 - 10 van de 142 Resultaten
Toon producten van Gorinchem
 • Rijbewijs

  Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan. Daarvoor maakt u een afspraak. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het nieuwe document is na 5 werkdagen klaar. U moet het rijbewijs persoonlijk afhalen binnen 3 maanden na de aanvraag afhalen. Een rijbewijs is meestal 10 jaar geldig.

 • Paspoort

  U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak. Na een week kunt u uw paspoort afhalen. Gaat u op reis? Let dan goed op de geldende adviezen in verband met het coronavirus.

 • Briefadres wijzigen

  Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan geen postbus zijn.

 • Automatische incasso

  U kunt uw aanslagen gemeentelijke belastingen via automatische incasso in elf gelijke maandelijkse termijnen betalen. Als u geen DigiD heeft kunt u het machtigingsformulier downloaden en opsturen naar de gemeente. Let op: vanwege de corona-maatregelen zijn er nieuwe afspraken mogelijk. Lees meer op de pagina Aangepaste betaaltermijnen

 • Afschrift burgerlijke stand

  De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document; een akte. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U kunt van een geboorteakte, huwelijksakte, akte van geregistreerd partnerschap en overlijdensakte een kopie (ook wel: afschrift) bestellen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Wilt u voor een bepaald beroep in aanmerking komen? Dan hebt u soms een bewijs van Nederlanderschap nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u de Nederlandse nationaliteit hebt. Staat u bij ons ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Staat u in Gorinchem ingeschreven? Vraag dit bewijs dan persoonlijk aan de balie bij ons aan.

 • Algemene plaatselijke verordening (APV)

  Elke gemeente heeft - naast regels die overal in Nederland gelden - ook regels die alleen daar gelden. De regels die speciaal in Gorinchem gelden staan in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). In de Algemene plaatselijke verordening (APV) staat voor welke zaken u een vergunning moet aanvragen. Bekijk de Algemeen Plaatselijke Verordening

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

  Soms hebt u een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u in Gorinchem woont. Op het standaard uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum.

 • Paspoort kwijt of gestolen

  Is uw paspoort kwijt of gestolen? Maak een afspraak om dit te melden.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties