Resultaten

1 - 10 van de 311 Resultaten
Toon producten van Harlingen
 • Openingstijden horeca eenmalig aanpassen

  Voor alcoholverstrekkende horecagelegenheden in de gemeente Harlingen geldt op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening dat zij tussen 03.00 en 06.00 uur gesloten moeten zijn. Er is geen ontheffingsmogelijkheid. Voor alcoholvrije horecagelegenheden geldt dat zij tussen 04.00 en 06.00 uur gesloten moeten zijn.

 • Rioolheffing

  Iedereen die een pand heeft met een directe of indirecte aansluiting op de gemeentelijke riolering betaalt rioolheffing. Van deze heffing worden de kosten voor aanleg en onderhoud van het gemeentelijk riool betaald.

 • Berm gebruiken

  Wilt u de berm gebruiken om bijvoorbeeld tijdelijk afvalcontainers te plaatsen? Vraag dan een vergunning aan bij de gemeente. U mag dus niet zomaar, zonder toestemming van de gemeente, de berm gebruiken.

 • Huisnummer aanvragen of veranderen

  Als u een nieuwbouwhuis hebt gekocht of gehuurd en u weet niet wat uw huisnummer is, vraagt u dit op bij de gemeente. Dit doet u ook als u een extra huisnummer nodig hebt, omdat u uw woning splitst.

 • Leerlingenvervoer

  Leerlingenvervoer aanvragen Wanneer heeft uw kind recht op leerlingenvervoer? Hier vindt u informatie over de voorwaarden, de soorten vervoer en de aanvraag. Aanvraagformulier leerlingenvervoer

 • Gladheid bestrijden

  Als het door weersomstandigheden glad wordt, dan gaat Omrin strooien. Bij Omrin kunt u navragen of er ook in uw straat wordt gestrooid.

 • Omgevingsvergunning inzien

  Wilt u zien welke omgevingsvergunningen in uw buurt zijn aangevraagd of welke de gemeente heeft afgegeven? De gemeente publiceert de aangevraagde en verleende vergunningen iedere week op de gemeentelijke pagina in de Harlinger Courant en op Overheid.nl. Het is mogelijk deze aanvraag of vergunning in te zien.   Naar Overheid.nl

 • Bodeminformatie

  Als u een huis gaat kopen vraagt de hypotheekverstrekker u soms gegevens over het huis en de grond. De gemeente kan u die gegevens geven. Dit heet een bouw- en grondverklaring.

 • Opgraven en herbegraven of cremeren

  U wilt een overledene op een andere plaats herbegraven of alsnog laten cremeren. Hiervoor wilt u de overledene laten opgraven. Dit kan alleen als u: toestemming hebt van de rechthebbende(n) op het graf; een vergunning hebt van de gemeente.

 • Jeugdgezondheidszorg

  De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg. Dat is gezondheidszorg voor alle kinderen tussen 0 en 19 jaar. U en uw kind krijgen een uitnodiging om langs te komen op een consultatiebureau of op school.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties