Resultaten

1 - 10 van de 78 Resultaten
Toon producten van Hattem
 • Afvalwater lozen op de riolering

  Als uw bedrijf afvalwater wil lozen op het gemeentelijke rioleringsstelsel, hebt u soms een omgevingsvergunning nodig. Vraagt u een vergunning aan, dan vraagt de gemeente meestal advies aan het waterschap. De eisen die gelden voor de lozing, verschillen per type bedrijf of inrichting.

 • Regels voor straatartiesten

  U mag als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar of gids op of aan de weg optreden of muziek ten gehore brengen.

 • Uittreksel persoonsgegevens (BRP)

  Instanties kunnen u vragen om een uittreksel persoonsgegevens, ook wel uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP). Een uittreksel is een verklaring dat u staat ingeschreven in de gemeente.

 • Omgevingsvergunning monument

  U wilt een monument verbouwen, herstellen of aanpassen. Meestal hebt u daar een vergunning voor nodig. Dit is een omgevingsvergunning voor een monument.

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij worden loten verkocht en maken de deelnemers kans op prijzen. Het is verboden om een loterij te organiseren zonder vergunning. U vraagt deze vergunning aan bij de gemeente.

 • (Her)vestiging vanuit het buitenland

  Als u (weer) naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen. Dit wordt een (her)vestiging vanuit het buitenland genoemd.

 • Inschrijving in Nederland

  Verblijft u in een periode van zes maanden meer dan vier maanden in Nederland? Dan moet u zich in laten schrijven bij de gemeente. Doe dit binnen vijf werkdagen na uw aankomst in Nederland.

 • Inzage bouwtekeningen en bouwplannen

  U kunt bouwplannen en bouwtekeningen bij de gemeente opvragen en inkijken. U kunt de plannen en tekeningen van bestaande en nieuwe bouwwerken inzien. U kunt informatie opvragen over: aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen) de plaats van het bouwwerk informatie over de bouwwerkzaamheden U kunt een afspraak maken met een medewerker van het cluster Vergunningverlening en Handhaving. Deze afspraak kunt u online maken. Afspraak maken

 • Horecabedrijf exploitatievergunning

  Begint u een horecabedrijf (discotheek, café, cafetaria, shoarmazaak of coffeeshop)? Dan hebt u een exploitatievergunning nodig. Een horecabedrijf kan overlast veroorzaken voor de omgeving. In een exploitatievergunning stelt de gemeente voorwaarden waaraan een horecabedrijf zich moet houden. Deze voorwaarden beperken de overlast.

 • Asbest verwijderen

  Asbest is kankerverwekkend materiaal. Wilt u asbest verwijderen? Kijk op www.omgevingsloket.nl of u een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen. U hebt namelijk eerst toestemming nodig voordat u asbest mag verwijderen. Let op: asbestdaken zijn vanaf 31 december 2024 verboden. Direct naar www.omgevingsloket.nl

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties