Resultaten

1 - 10 van de 77 Resultaten
Toon producten van Hattem
 • Afvalwater lozen op de riolering

  Als uw bedrijf afvalwater wil lozen op het gemeentelijke rioleringsstelsel, hebt u soms een omgevingsvergunning nodig. Vraagt u een vergunning aan, dan vraagt de gemeente meestal advies aan het waterschap. De eisen die gelden voor de lozing, verschillen per type bedrijf of inrichting.

 • Omgevingsvergunning brandveilig gebruik

  Als er veel mensen samenkomen in een gebouw dat van u is, moet dit brandveilig zijn. Er zijn landelijke eisen voor het brandveilig gebruiken van bouwwerken.

 • Regels voor straatartiesten

  U mag als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar of gids op of aan de weg optreden of muziek ten gehore brengen.

 • Uittreksel persoonsgegevens (BRP)

  Instanties kunnen u vragen om een uittreksel persoonsgegevens, ook wel uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP). Een uittreksel is een verklaring dat u staat ingeschreven in de gemeente.

 • Omgevingsvergunning monument

  U wilt een monument verbouwen, herstellen of aanpassen. Meestal hebt u daar een vergunning voor nodig. Dit is een omgevingsvergunning voor een monument.

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij worden loten verkocht en maken de deelnemers kans op prijzen. Het is verboden om een loterij te organiseren zonder vergunning. U vraagt deze vergunning aan bij de gemeente.

 • (Her)vestiging vanuit het buitenland

  Als u (weer) naar Nederland verhuist, moet u zich inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen. Dit wordt een (her)vestiging vanuit het buitenland genoemd.

 • Inschrijving in Nederland

  Verblijft u in een periode van zes maanden meer dan vier maanden in Nederland? Dan moet u zich in laten schrijven bij de gemeente. Doe dit binnen vijf werkdagen na uw aankomst in Nederland.

 • Inzage bouwtekeningen en bouwplannen

  U kunt bouwplannen en bouwtekeningen bij de gemeente opvragen en inkijken. U kunt de plannen en tekeningen van bestaande en nieuwe bouwwerken inzien. U kunt informatie opvragen over: aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen) de plaats van het bouwwerk informatie over de bouwwerkzaamheden U kunt een afspraak maken met een medewerker van het cluster Vergunningverlening en Handhaving. Deze afspraak kunt u online maken. Afspraak maken

 • Horecabedrijf exploitatievergunning

  Begint u een horecabedrijf (discotheek, café, cafetaria, shoarmazaak of coffeeshop)? Dan hebt u een exploitatievergunning nodig. Een horecabedrijf kan overlast veroorzaken voor de omgeving. In een exploitatievergunning stelt de gemeente voorwaarden waaraan een horecabedrijf zich moet houden. Deze voorwaarden beperken de overlast.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties