Resultaten

1 - 10 van de 247 Resultaten
Toon producten van Heeze-Leende
 • Kind adopteren

  Als u een kind adopteert, neemt u de zorg en opvoeding over van de biologische ouders. U en het kind worden dan ook wettelijk familie van elkaar.  Om een adoptie aan te vragen, doet u een verzoek bij de rechtbank. U bent verplicht een advocaat in te schakelen.

 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied binnen te gaan dat door de gemeente is afgezet. Als u dit toch wilt doen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan.

 • Afval doorzoeken

  Als u een bedrijf hebt dat afval opnieuw gebruikt (recyclen), dan kunt u een vergunning aanvragen bij de gemeente voor het doorzoeken van afval. Met deze vergunning mag u grofvuil doorzoeken dat mensen aan de kant van de straat hebben gezet om te worden opgehaald. Bijvoorbeeld oud ijzer, meubels, hout, wasmachines en koelkasten. U krijgt geen vergunning voor het doorzoeken van afval in vuilniszakken en containers.

 • Afval, huishoudelijk afval

  Het afval in onze gemeente wordt opgehaald door Blink. Blink plaatst, ruilt, repareert en vervangt ook de kliko's. Voor al uw vragen over afval gebruikt u de website van Blink. Wanneer wordt het afval opgehaald, waar moet welk afval in, wat gebeurt er met het afval ... dat staat allemaal op de website van Blink. Voor meldingen of klachten over afvalinzameling, omruilen en aanvragen van containers kunt u online terecht op de afvalbalie op de website van Blink of stuur een mail naar de klantenservice van blink: Klantenservice@mijnblink.nl of via telefoonnummer 0800-0492.

 • Afval, klein chemisch afval

  Klein chemisch afval (KCA) gooit u niet in de vuilnisbak, maar levert u in bij het inzamelpunt van de gemeente. Voor al uw vragen over klein chemisch afval: Bekijk de digitale afvalkalender | ga naar de Blink Afvalbalie

 • Afval, glas

  Wanneer u uw glas in de glasbak gooit, kan dit gebruikt worden om nieuw glas mee te maken. Zo helpt u het milieu. Kijk op de website van Blink welk glas u allemaal in de glasbak mag gooien

 • Milieustraat

  Een milieustraat is een plek waar u uw afval naartoe kunt brengen. Milieustraten zijn bedoeld voor afval dat de gemeente niet huis-aan-huis bij u ophaalt. Zoals elektrische apparaten, grofvuil, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval. Adresgegevens De gemeente Heeze-Leende maakt gebruik van twee milieustraten. Als inwoner van de gemeente kunt u gebruik maken van allebei. Milieustraat Geldrop: Industriepark 8 Milieustraat Valkenswaard: de Vest 15 U kunt de milieustraat alleen betreden op vertoon van de milieupas. Voor vragen over de milieustraat kunt u contact opnemen met Klantenservice Cure op 040-2500 130.  Openingstijden milieustraten ma t/m vr. open van 13.00 uur tot 17.00 uur za. van 10.00 uur tot 16.00 uur zo. gesloten Meer informatie Voor aanvraag en vervanging van milieustraatpassen kunt u terecht bij de gemeente op 040 224 1400 of vraag hier uw milieustraatpas aan.

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.Voor al uw vragen over afval zie de digitale afvalkalender.

 • Afvalwater lozen

  Afvalwater bedrijven lozen Als u met uw bedrijf afvalwater wilt lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel, wil de gemeente dat van u weten. Bepaalde lozingen hoeft u alleen te melden. Voor andere lozingen vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. Huishoudelijk afvalwater lozen Het is verboden buiten het riool huishoudelijk afvalwater te lozen (af te voeren), bijvoorbeeld op een beek, rivier, meer of in de grond. Als uw woning of ander gebouw (nog) niet is aangesloten op het riool, kunt u een vrijstelling aanvragen op het lozingsverbod. Dit doet u bij het waterschap/hoogheemraadschap in uw regio. Als u een watervergunning hebt voor het lozen, hoeft u geen vrijstelling aan te vragen. Via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Als u tijdens een evenement alcohol wilt schenken en verkopen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties