Resultaten

1 - 10 van de 121 Resultaten
Toon producten van Heusden
 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  Heeft u schade opgelopen door gebreken aan de openbare weg, openbaar groen of door voertuigen van de gemeente? U kunt de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen. De gemeente is pas aansprakelijk wanneer er onder meer sprake is van een toerekenbare onrechtmatige gedraging. De gemeente moet aantoonbaar in gebreke zijn gebleven. Indien de aansprakelijkheid is vastgesteld, moet de gemeente de schade vergoeden. Wanneer de gemeente achterstallig onderhoud aan bijvoorbeeld de openbare wegen is te verwijten, dan is de gemeente aansprakelijk voor schade die u hierdoor oploopt. Deze aansprakelijkheid geldt ook voor schade die voortkomt uit gemeentelijk handelen. Te denken valt aan ongelukken en/of beschadigingen veroorzaakt door medewerkers van de gemeente met gemeentelijke voertuigen.

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven die er niet woont? Vraag dan om een adresonderzoek. Zo'n onderzoek duurt ongeveer 3 maanden. Na afronding krijgt u bericht over het resultaat.

 • Afvalinzameling, grofvuil

  Grof huishoudelijk afval is afval dat te groot of te zwaar is voor de grijze container. U kunt dit afval (tegen betaling) naar de milieustraat brengen. Voorbeelden van grof huishoudelijk afval: Bankstellen Matrassen Meubilair Laminaat Wilt u dit grofvuil liever thuis laten ophalen? Dit kan (tegen betaling) als u hiervoor een afspraak maakt met de Afvalstoffendienst op telefoonnummer (073)-6156575. Zorgt u er dan voor dat het afval aan straat staat op het afgesproken moment? De vuilophalers halen het namelijk niet voor u van zolder of uit de schuur. Biedt het grof afval compact aan, niet langer dan 2 meter en niet zwaarder dan 30 kilo per pakket. Of brengt u het naar de kringloopwinkel? Heeft u bruikbaar meubilair of andere spullen voor in huis die een tweede leven verdienen? Bel dan naar de kringloopwinkel. Zij komen uw bruikbare spullen gratis ophalen. Kosten Grof huishoudelijk afval kunt u zelf voor 0,15 euro per kilo (met een minimumtarief van 2,50 euro) naar de milieustraat brengen. Als u het thuis laat ophalen, betaalt u 59,80 euro per m3 (afgerond per hele m3). U kunt alleen contant betalen, dus zorg ook dat u thuis bent op het moment dat het afval wordt opgehaald. Degene die het afval komt halen, berekent hoeveel m3 afval u aanbiedt en dus de prijs.

 • Afvalinzameling, oud papier

  Verenigingen halen oud papier en karton op. In de afvalkalender staat wanneer het wordt ingezameld. Of download hier de AfvalApp. Aanbiedregels oud papier en karton: Oud papier en karton moet gebundeld of in dozen worden aangeboden. Containers en kratten worden niet geleegd! Wordt het oud papier en karton bij u 's avonds ingezameld, zorg dan dat het om 18.00 uur buiten staat. Bij inzameling op zaterdag moet het voor 09.00 uur buiten staan. U kunt oud papier en karton ook zelf naar de milieustraat brengen. Wilt u zelf (namens een maatschappelijke, culturele of sportieve instelling) oud papier inzamelen? Neem dan contact op met de gemeente. Oud papier en karton kunnen een aantal keren hergebruikt worden. Daarom is het belangrijk om dit gescheiden in te zamelen. Om oud papier goed te kunnen reclyclen, is het ook belangrijk om steeds te kijken wat wel en niet bij het oud papier mag. Wat is oud papier? kranten en tijdschriften boeken en brochures kartonnen dozen papieren zakken en tassen inpakpapier, cadeaupapier papieren hoesjes van theezakjes

 • Afvalinzameling, pmd

  Waar staat PMD voor? PMD is de afkorting voor Plastic verpakkingsafval, Metalen verpakkingen en Drankenkartons. De verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Doppen mogen op de verpakkingen blijven zitten. Wat hoort wel bij PMD-afval?Plastic verpakkingsafval: (knijp)flessen en flacons zoals voor frisdrank, water, wasmiddel, shampoo, sauzen, olie kunststof tubes zoals van tandpasta verpakkingen van kaas, vlees, vis, margarine bekers zoals voor yoghurt, vla, ijs bakjes zoals voor salade, groente, fruit zakken zoals voor pasta, rijst, brood, snoepgoed plastic folie, tasjes en zakjes plantenpotjes blisterverpakkingen zoals voor tandenborstels Metalen verpakkingen / blikjes: drank- en conservenblikjes zoals voor frisdrank, bier, soep, groente, honden- en kattenvoer stalen siroopflessen spuitbussen zoals voor deodorant, toiletverfrissers en scheerschuim metalen deksels, tubes en doppen, kroonkurken aluminium schaaltjes en bakjes zoals voor lasagne en andere levensmiddelen Drankenkartons: kartonnen drankpakken zoals voor vruchtensappen, water, wijn kartonnen zuivelpakken zoals voor melk, vla, yoghurt kartonnen pakken zoals voor soep, pastasaus drinkpakjes voor kinderen Wat hoort niet bij PMD-afval? piepschuim en tempexbakjes van bijvoorbeeld vlees(waren) chipszakken en -kokers aluminiumfolie doordrukstrips zoals van medicijnen en kauwgom hard plastic zoals speelgoed, tuinstoelen, emmers, druiprek koffiecups shopper boodschappentassen medische verpakkingen zoals stomazakken, katheter- en infuusmateriaal, injectienaalden landbouw- en vijverplastic, anti-worteldoek kitkokers en verfblikken spuitbussen zoals van verf verpakkingen met inhoud blikken waar ander afval in is gestopt overig metaal zoals pannen en gereedschap schroot zoals oude fietsen (halflege) kartonnen pakken met resten van zuivel, vloeistof of andere levensmiddelen andere kartonnen pakken zoals potjes voor appelstroop

 • Afvalinzameling, textielgoederen

  U kunt kleding, schoenen en huishoudtextiel in een blauwe textielcontainer doen. Het textiel hoeft niet heel te zijn, maar wel droog en schoon (zonder verf- of olievlekken). U kunt textiel ook naar de milieustraat brengen. Wat kunt u in de blauwe textielcontainer doen? kleding knuffelbeesten vlaggen (hand)doeken schoenen Wat mag niet in de blauwe textielcontainer? Vloerbedekking: matten, tapijt Matrassen Zwaar vervuilde of natte kleding, textiel en schoenen Ander afval Waar staan blauwe textielcontainers?DRUNEN De Brug Canadalaan De Duinsprong Plantaanplein Oranjeveld Admiraalsweg Rembrandlaan Lindestraat Vennewest 3 Jumbo Millieustraat NIEUWKUIJK Nieuwkuiksestraat VLIJMEN Overdekt zwembad Vlijmen (Die Heygrave) Winkelcentrum de Vliedberg Sportcentrum de Hogeheide Heistraat Plein Verdilaan Kuyperlaan Beneluxlaan HAARSTEEG Haarsteegsestraat HEUSDEN VESTING Burchtplein OUDHEUSDEN Kasteellaan ELSHOUT Th.j.Rijkenstraat

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de gemeentelijke inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Omgekeerd inzamelen De gemeente Heusden is in 2017 gestart met een nieuwe manier van afval inzamelen. We noemen dit 'omgekeerd inzamelen' omdat we het restafval (voorheen in de grijze container) niet meer bij u thuis ophalen. Klik hier voor meer informatie over "omgekeerd inzamelen" in de gemeente Heusden. Heeft u vragen over de afvalstoffenheffing? Neem dan contact op met de gemeente Heusden.

 • Alcohol schenken, ontheffing

  Doorgaans mag er alleen 'bedrijfsmatig' alcohol worden geschonken in horecazaken die over een drank- en horecavergunning beschikken. Bij het organiseren van een bijzondere gelegenheid die buiten een horecazaak plaatsvindt (bijv: evenementen, jubilea of recepties) is het mogelijk alcoholische dranken te schenken met een ontheffing.

 • Alcohol verkopen in horeca of slijterij, vergunning

  Wilt u alcohol verkopen en/of in het openbaar schenken? Hiervoor heeft u een vergunning nodig.

 • Asbestverwijdering

  Wilt u asbest verwijderen in of rondom uw huis? Aan de verwijdering van asbest zijn regels gesteld. Asbest is namelijk een schadelijk materiaal. Indien het breekt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Vandaar dat in alle omstandigheden u een melding moet doen voor het slopen van asbest.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties