Resultaten

1 - 10 van de 70 Resultaten
Toon producten van Hoeksche Waard
 • Marktplaats aanvragen

  Wilt u een plaats op de weekmarkt innemen? Vraag dan een weekmarktvergunning bij ons aan.

 • Evenement organiseren

  In onze dorpen worden ieder jaar diverse evenementen georganiseerd. Denk aan een braderie, optocht, feest, muziekvoorstelling, maar ook een herdenkingsplechtigheid of wedstrijd op de weg zoals een wielerronde. Iedereen, inwoner of organisatie, kan een evenement organiseren. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente zijn de regels voor evenementen opgenomen. Op grond van de APV moet u, afhankelijk van de eigenschappen van het evenement, een melding bij ons doen of een vergunning aanvragen.

 • Bouw en verbouwing, welstand

  Als u een omgevingsvergunning hebt aangevraagd voor een bouw of verbouwing, kan de gemeente uw aanvraag voorleggen aan de welstandscommissie. Deze commissie bekijkt: hoe het gebouw er na de bouw of verbouwing uit komt te zien;  welke materialen er gebruikt worden; of uw bouwplan past in de bestaande omgeving of bij andere bouwplannen in de omgeving;  of uw bouwplan voldoende kwaliteit heeft. De eisen die wij aan een bouw of verbouwing stelt, kunt u bekijken in onze welstandsnota. U vindt de nota op officiële bekendmakingen als u zoekt op 'Bouwverordening Hoeksche Waard'.

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Wanneer u een echtscheiding of beëindiging partnerschap wilt aanvragen, regelt u dit onder begeleiding van uw advocaat. De echtscheiding of beëindiging geregistreerd partnerschap is pas definitief wanneer deze is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente. Uw advocaat regelt deze inschrijving voor u.

 • Geluidsoverlast veroorzaken

  Bij bepaalde activiteiten die u uitvoert, kunt u geluidsoverlast veroorzaken. Bijvoorbeeld als u bouwmachines of geluidsapparatuur gebruikt. U hebt hiervoor een ontheffing nodig van de gemeente. Horecabedrijven kunnen deze ontheffing ook aanvragen. Bijvoorbeeld als zij een avond met live muziek organiseren.

 • Drank- en horecavergunning

  U heeft een drank- en horecavergunning nodig als u een horecabedrijf of slijterij wilt beginnen. Er zijn 2 soorten vergunningen: Model A: voor horeca of slijterij  Model B: voor onder andere sportclubs en verenigingen U hebt geen drank- en horecavergunning nodig als u alleen licht alcoholische drank verkoopt zoals bier of wijn in levensmiddelenbedrijven of supermarkten.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Als u tijdens bijzondere en tijdelijke evenementen binnen of buiten uw horecabedrijf zwak-alcoholische dranken schenken en verkopen? Dan heeft u een ontheffing nodig van de gemeente. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Drank- en horecawet ontheffing artikel 35'.

 • Melding woon- en leefomgeving

  De straten, het groen, de parken, pleinen, speeltuinen en sportvelden in uw omgeving hebben onze speciale aandacht. Wij zien echter niet alles. Valt u iets op in de openbare ruimte? Laat het ons weten, zodat we u van dienst kunnen zijn.

 • Briefadres

  Een briefadres is een huisadres waar u uw post laat bezorgen. Dit kan nodig zijn als u geen (vast) woonadres heeft. Bijvoorbeeld als u schipper of kermisexploitant bent of als u in een verpleeghuis, blijf-van-mijn-lijfhuis, instelling of strafinrichting verblijft.

 • Handtekening, legalisatie

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, kunt u bij ons uw handtekening laten legaliseren. Door legalisatie verklaren wij dat het uw handtekening is.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties