Resultaten

1 - 10 van de 165 Resultaten
Toon producten van Hof van Twente
 • Identiteitskaart

  Voor de aanvraag van een identiteitskaart moet u persoonlijk langskomen op het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken.  Uiterlijk 5 werkdagen na de aanvraag ligt de identiteitskaart voor u klaar. U kunt deze zonder afspraak komen ophalen tijdens onze openingstijden. U kunt de identiteitskaart ook laten bezorgen. 

 • Paspoort

  Voor de aanvraag van een paspoort moet u persoonlijk langskomen op het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken.  Uiterlijk 5 werkdagen na de aanvraag ligt het paspoort voor u klaar. U kunt deze zonder afspraak komen ophalen tijdens onze openingstijden. U kunt het paspoort ook laten bezorgen.

 • Legalisatie handtekening

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, kunt u die laten legaliseren door de gemeente waar u ingeschreven staat. U zet dan bij de Publieksbalie uw handtekening op het document. De gemeente bevestigt met een stempel dat dit dezelfde handtekening is als die op uw identiteitsbewijs staat. De inhoud van de documenten wordt niet beoordeeld door de ambtenaar.

 • Bewijs van in leven zijn

  Het bewijs van in leven zijn (Attestatie de vita) is het schriftelijke bewijs van de gemeente dat u in leven bent. Dit bewijs is onder meer nodig om in aanmerking te komen voor pensioen, lijfrente en sommige (levens)verzekeringsuitkeringen. Een attestatie de vita moet persoonlijk worden aangevraagd bij de woongemeente.  Voor de aanvraag kunt u online een afspraak maken.  Het bewijs van in leven zijn kunt u meteen meenemen. 

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  De Verklaring Omtrent het Gedrag ontvangt u per post van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justis. De aanvraag duurt standaard 4 weken. Als u gaat werken in het buitenland en voor een adoptieprocedure kunt u een spoedprocedure vragen. Dit duurt 10 werkdagen. U moet ingeschreven staan bij de gemeente Hof van Twente.

 • Uittreksel Basisregistratie personen (BRP)

  Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een bewijs dat u in de gemeente Hof van Twente bent ingeschreven. U kunt het uittreksel BRP online aanvragen met uw DigiD. Uw uittreksel wordt dan uiterlijk de eerstvolgende werkdag naar u verzonden. U kunt het uittreksel ook aanvragen bij ons aan de balie. Voor de aanvraag aan de balie moet u een afspraak maken. 

 • Uittreksel Burgerlijke Stand

  Heeft u een akte van geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden nodig? Deze kunt u bij de gemeente Hof van Twente opvragen als de geboorte, het huwelijk of het overlijden in Hof van Twente heeft plaatsgevonden. Vraagt u de akte online aan, dan krijgt u de akte binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Als u de akte aan de balie in de publiekshal aanvraagt, dan kunt u de akte meteen meenemen. Digitaal aanvragen afschrift akte van:

 • Rijbewijs

  Voor de aanvraag van een rijbewijs moet u persoonlijk langskomen op het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken.  Uiterlijk 5 werkdagen na de aanvraag ligt het rijbewijs voor u klaar. U kunt deze zonder afspraak komen ophalen tijdens onze openingstijden. U kunt het rijbewijs ook laten bezorgen.  LET OP: heeft u een gezondheidsverklaring nodig? Zorg dan dat u op tijd begint met uw aanvraag. Er zijn op dit moment namelijk grote vertragingen bij het CBR. Klik hier om de gezondheidsverklaring online bij het CBR aan te vragen.

 • Wijziging naamgebruik

  Als uw burgerlijke staat is gewijzigd kunt ervoor kiezen de naam van uw partner te gebruiken of juist niet meer te gebruiken. Uw geslachtsnaam (achternaam) verandert niet, alleen de naam waarmee u voortaan wilt worden aangeschreven. Als de aanschrijfnaam moet worden gewijzigd, moet  een verklaring van naamgebruik worden ingevuld. U kunt de aanschrijfnaam kosteloos wijzigen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. 

 • Erkennen kind

  Bent u een man of vrouw en bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw kind, dan kunt u toch officieel het ouderschap van het kind op u nemen. Dit wordt erkenning genoemd. Het erkennen van een kind is kosteloos. Van de erkenning wordt een akte opgemaakt door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Bij erkenning ontstaat er een juridische band tussen de moeder waaruit het kind niet geboren is of de vader en het kind: de familierechtelijke betrekking.  Voor het erkennen van een kind kunt u online een afspraak maken.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties